1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-06-2014 20:41

Aκρότητες και... γελοιότητες

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Ο Σωτήρης Δρίκος συνέχισε να ρητορεύει και στη Θεσσαλονίκη, αφού δεν βρίσκεται κανείς να τον βάλει στη θέση του και συνάμα δεν μπορεί να εκφρασθεί μέσα στο γήπεδο, όπου οδηγεί την Εθνική, σε ήττες από δεύτερες ομάδες.

Συνέχισε λοιπόν το... γλείψιμο προς τη διοίκηση της ΕΟΠΕ, με τελευταία ατάκα "η Θεσσαλονίκη είναι η μητρόπολη του βόλει", ενώ ως τώρα γνωρίζαμε ότι αυτό τον τίτλο τον είχε ο Έβρος. Παρόλα αυτά στη ΧΑΝΘ πήγαν μετά βίας 350 άτομα, όταν στην Ορεστιάδα είχε 2.500.

Μίλησε πάλι για τη δυσκολία των δυο νικών σε ισάριθμα ματς, λέγοντας ότι η μια ομάδα γνωρίζει την άλλη και γι αυτό η ηττημένη του πρώτου ματς γίνεται νικήτρια. Δεν μας εξήγησε όμως, πως αυτό γίνεται πάντα εις βάρος της Ελλάδας, που κερδίζει το πρώτο ματς και χάνει το δεύτερο.

Μάλλον οι αντίπαλοι μας έχουν καλύτερο προπονητή και μόλις δουν την Εθνική, βρίσκουν τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν , σε αντίθεση με τον δικό μας, που υστερεί και παρουσιάζει κατώτερο σύνολο, σε σχέση με το πρώτο ματς.

Μπροστά στο κοινό του "έγραψε" και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, που θεώρησε την κριτική που γίνεται στον ίδιο και την Εθνική, γεμάτη ακρότητες, αλλά δεν έκανε τον κόπο να μας θυμίσει τι προκαλεί αυτές τις ακρότητες.

Ακρότητες είναι, ο επι έξι χρόνια αποκλεισμός της Εθνικής ανδρών από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία του ελληνικού βόλει, που συνδέεται με την προεδρία Μαυρομάτη.

Ακρότητες είναι, η μη συμμετοχή Εθνικών ομάδων σε Βαλκανικά Παγκορασίδων και Παμπαίδων , χωρίς να υπάρχει καμία σοβαρή εξήγηση( για οικονομικούς λόγους), ενώ στο βάθος του χρόνου χάνεται η τελευταία πρόκριση της Εθνικής γυναικών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ακρότητες είναι, η συμμετοχή στην εξάδα της Εθνικής ανδρών, του φιλότιμου, πλην 34χρονου και καθαρού διαγώνιου Απόστολου Αρμενάκη, σε ρόλο κεντρικού, χάρη στις εμπνεύσεις του βαθύτατου γνώστη και πρωτοπόρου ομοσπονδιακού προπονητή. Όπως και η χρησιμοποίηση του διαγώνιου Τζιουμάκα στην ίδια θέση, κάτι που αποτελεί προσβολή για τους κεντρικούς. Αληθεύει οτι δικαίως ένιωσε προσβεβλημένος ο Πελεκούδας και απειλούσε ότι θα φύγει από το ξενοδοχείο;

Ακρότητες είναι, να επανέρχεται στη θέση του, επι Μαυρομάτη, ο άνθρωπος που συνδύασε το όνομα του με την ανάπτυξη ή καλύτερα την ...υπανάπτυξη του ελληνικού βόλει.

Ακρότητες είναι, να υπάρχουν συνεχείς απαγορεύσεις σε αθλητές που θέλουν να παίξουν σε ερασιτεχνικά τουρνουά μπιτς βόλει, αντί να επιβραβεύουν όλους αυτούς που διοργανώνουν τουρνουά, κάτι που δεν μπορεί να πράξει η Ομοσπονδία.

Ακρότητες είναι, η υποβάθμιση των Μάστερς, χωρίς τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη και η επιλογή της διεξαγωγής των τουρνουά στα βουνά και τα λαγκάδια, όταν η Ελλάδα είναι γεμάτη νησιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ακρότητες είναι, η ανάθεση του μπιτς βόλει σε παράγοντα που δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ στη ζωή του αγώνες στην άμμο και ο ηγεμονικός τρόπος που διοικεί, λες και είναι ο Πάπας.

Ακρότητες είναι, να πληρώνουν τα σωματεία τους διαιτητές και τις μετακινήσεις και η Ομοσπονδία να έχει οργανωτικό ρόλο σε αυτά τα πρωταθλήματα, εξαιτίας βέβαια και της αδυναμίας των συλλογικών παραγόντων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ενώ απλά να παρακολουθούν απαθείς τη διάλυση του βόλει.

Ακρότητες είναι, να μπαίνει χαράτσι στην έκδοση και ανανέωση δελτίων, χωρίς αυτό να ανακοινώνεται από το site της Ομοσπονδίας, για να περάσει στα μουλωχτά, προκειμένου να μετριασθούν οι διαμαρτυρίες. Τα σωματεία εκλέγουν το ΔΣ της ΕΟΠΕ , για να βρει λεφτά για το άθλημα , κι όχι να φορτώνουν στα ίδια, το κόστος του αθλήματος...

Ακρότητες είναι, να μη πληρώνονται οι υπάλληλοι που παραιτούνται και να τους στέλνουν από τον Άννα στον Καιάφα, χωρίς να έχει κάποιος την τόλμη να τους πει την αλήθεια...

Δυστυχώς έχουμε Μουντιάλ και πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε για τις χιλιάδες πρωτοφανείς ακρότητες της Ομοσπονδίας, που καταρρίπτει μέρα με τη μέρα, όλα τα ρεκόρ. Μπορούσαμε να γεμίσουμε όλη την εφημερίδα , με όλες αυτές τις ακρότητες.

Οι Εθνικές πάντως συνεχίζουν να ...μαζεύουν εμπειρίες απέναντι σε δεύτερες ομάδες, χωρίς να ενοχλείται κανείς, με θύματα και ταυτόχρονα ήρωες τους παίκτες και τις παίκτριες, που πληρώνουν τις αλχημείες των προπονητών τους και τη διοικητικά ανεπάρκεια της Ομοσπονδίας.

Κατά τ άλλα, ο Μαυρομάτης(αλήθεια γιατί δεν παρακολούθησε το δεύτερο ματς της Εθνικής στην ίδια την πόλη του;) θα δώσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να μιλήσει για τις περικοπές των επιχορηγήσεων, κάτι που ισχύει σε όλα τα αθλήματα. Πόσα λεφτά έφερε η διοίκηση του από την αγορά, θα μας πεί;

Ο Σωτήρης Δρίκος ...διακρίθηκε για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του και μετά τα “υπόγεια ρεύματα” του προκριματικού ομίλου στο Ρέντη, “χτύπησε” και πάλι, παραλληλίζοντας το ελληνικό βόλει με την τραγωδία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

“Ξαφνικά μείνανε μόνο οι μπέμπηδες, με κάποιους πιο μεγάλους που σωθήκανε να παλέψουν, ώστε να γίνει το άθλημα τώρα, όπως κι η ομάδα τότε, ξανά μεγάλο” ήταν τα λόγια του και δεν παρέλειψε, αν και απλήρωτος, να παινέψει τους εργοδότες του και τα γένια του “Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό, και σε διοικητικό και σε προπονητικό επίπεδο”

 Μίλησε και για τα λάθη του παρελθόντος, που στοίχισαν και έπαιξαν ρόλο στην πτώση του ελληνικού βόλει, αλλά ξέχασε να πει ότι αυτοί που έκαναν τα ολέθρια λάθη , βρίσκονται και τώρα στην ΕΟΠΕ. Και για να μη ξεχνιόμαστε, τον Δρίκο τον προσέλαβαν για προπονητή και όχι για κυβερνητικό εκπρόσωπο, ρόλο που είχε και ατον Ηρακλή, γιατί εκεί πραγματικά διακρίνεται καλύτερα.

Η ουσία είναι ότι το ελληνικό βόλει έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της ιστορίας του, οι Εθνικές ομάδες έχουν φτάσει στο ... ναδίρ, χάνουν από τις δεύτερες και τρίτες ομάδες άλλων χωρών, αλλά ουδείς ασχολείται.

 Παράγοντες που παλιά δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την πόρτα της ΕΟΠΕ, διοικούν το άθλημα και υπάλληλοι που απλά συμπλήρωναν το δυναμικό της Ομοσπονδίας, βρίσκονται τώρα σε επιτελικές θέσεις.

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

4 σχόλια

  • Comment Link καημένο βολλευ Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 19:19 posted by καημένο βολλευ

    Κύριε Στέφανε Λεμονίδη είμαι παίκτης του βόλλευ και όπως και όλοπι οι παίκτες του βόλλευ πλην τοων προβάτων θα συμφωνούν ότι γράψατε το πιο εύστοχο άρθρο, μιλάμε για τον προπονητή που κ΄ρζει την κατάσταση στην Ελλάδα, δίνει τους παίκτες του λέγοντας ότι εμεις δεν εχουμε έμπιερους και καλούς παίκτες σε πολύ σημαντικές θέσεις και γενικά κάνει το οτιδήποτε πλην της ελάχιστης αυτοκριτικής κρίμα γιατί είναι και κακαθηγητη΄ς από όσο ξέρω και παιδαγωγός δλδ που θα έπρεπε να έχει μια ελάχιστη αυτογνωσία. Κράζει λοιπόν τους πάντες ενώ ήταν ανέκαθεν προπονητης σε ομάδες της Α1 σαν να μην ήτανε κομμάτι της κατάντιας του βόλλευ,πως γίνεται να είναι μόνο οι παίκτες υπαίτιοι για αυτήν την κατάσταση όταν ο κύριος Δρίγος δεν γνωρίζει αν το άθλημα είναι αερόβια η αναερόβιο. και αν ένας παικτης του βόλλευ πρέπει να τρέχει στην ποετοιμάσια η όχι. Με τον Πελεκούδα η κατάσταση ελίναι γελοία πλεόν είναι νομίζω οι πολλοστή φόρά που τον αφήνει εκτός, και επίσης με όλους τους έλληνες κεντρικούς που πρόσβαλλε με τις αλχημίες του,και μην ξεχνάμε ένα κάρο έλληνες ακραίους πολύ πιο έμπειρους αφού όλο αυτό του φταίει. Φταίνε οι έλληνες όμως που δέχονται όλλι αυτοί την κατάσταση επειδή κάποιοι ευνοούνται. Πάντα η ελλάδα λειτουργεί με το συμφέρον των λιγων. Το αν είναι καλοί οι έλληνες προπονητές νομίζω ότι το αποδεικνυεί και ότι κανένας δεν γνωρίζει ούτε τι άθλημα πρεσβεύουν στο εξωτερικό. Πρώτοι στο χωριό λοιπο΄ν τελέυταίοι στην πόλη αυτό είναι ο έλληνας, έχουμε παίκτες που ανήκουν στο παγκόσμιο στερέωμα παικτες που υπάρχουν στο βόλλευ παικτες που τους γνωρίζουν τιτανοτεράστια μεγέθοι και προπονητες και ο δρίγος που δεν τον ξέρει ούτε ο φίλαθλος και ο καθε δρίγος όλοι αυτοι οι μυρωδιάδες προπονητες που ο Δρίγος δεν ανήκει σε αυτούς ξέρει βόλλευ ο άνθρωπος αλλά για κάποιο λόγο δεν το εφαρμόζει θέλουν να γίνονται το επίκεντρο γιατί δεν υπάρχουν πουθενά.

  • Comment Link Sportsman Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 11:42 posted by Sportsman

    Τέτοια εμπάθεια από δημοσιογράφο δεν έχω δεί σε κανένα άλλο άθλημα. ΕΟΠΕ, Προπονητές, παίκτες, υπάλληλοι, beatchvolley, διαιτητές, όλα μαζί σε ένα blender. Γιατί ασχολείται ο συντάκτης με το volley αφού δεν του αρέσει τίποτε;

  • Comment Link tvh Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 11:38 posted by tvh

    Με τις νεάνιδες έχει πάρει κανένας χαμπάρι τι γίνεται? προσπαθούν με απειλές να πείσουν τα κορίτσια να πάνε. Το γιατί οι περισσότερες δεν θέλουν να πάνε δεν τους απασχολεί βέβαια.

  • Comment Link brb Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 20:29 posted by brb

    Μπράβο Στέφανε. Θα καταφέρεις να κινητοποιήσεις την ΕΟΠΕ έτσι ώστε... να βγάλει μια σφοδρότατη απαντητική επιστολή από το δικό τους ( ; ) site!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ