1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-06-2014 16:50

Βασιλάτος: «Σε νιρβάνα η ηγεσία της ΕΟΠΕ»

O δημοσιογράφος Σπύρος Βασιλάτος απέστειλε άρθρο στο volleynews.gr σχολιάζοντας την αντίδραση της ΕΟΠΕ μετά τους αποκλεισμούς των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών από τις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του 2015 και δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ:

 

Ακόμη χειρότερο από την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι εθνικές ομάδες, ανδρών και γυναικών με τους συνεχείς αποκλεισμούς τους από τις σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις είναι η ανύπαρκτη αντίδραση της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Και αν η προσπάθεια του προπονητή Σωτήρη Δρίκου να παρουσιάσει την Εσθονία σαν τη ... Βραζίλια της Βαλτικής για να δικαιολογήσει την αγωνιστική αποτυχία μπορεί να εξηγηθεί, αφού ο άνθρωπος θέλει να κρατήσει την θέση στην οποία προήχθη ενώ συμμετείχε στην προηγούμενη τεχνική ηγεσία με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας, δεν ισχύει το ίδιο για τη διοίκηση της ΕΟΠΕ και κυρίως για τον πρόεδρό της.

Ο κος Αχιλλέας Μαυρομάτης άφησε κυριολεκτικά άφωνο όλο τον κόσμο που ασχολείται με το βόλεϊ με τις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του αγώνα Ελλάδα - Σλοβακία, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια της ομάδας, αν και αυτή οδήγησε σε τρίτη συνεχή απουσία από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην οριστική περιθωριοποίηση του αθλήματος.

Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε από τη λογική της συγκυβέρνησης που θεώρησε νίκη τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αν και έχασε δώδεκα μονάδες από τη δύναμή της, αλλά η επικοινωνιακή τακτική του δεν μπορεί να κρύψει την τραγική αλήθεια.

Το ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού όχι μόνο σε επίπεδο βιτρίνας που είναι οι εθνικές ομάδες, αλλά ολόκληρο το οικοδόμημα του καταρρέει γιατί η ηγεσία του δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και αντί να ασχολείται με την ουσία ενδιαφέρεται μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας.

Φυσικά στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι όμως έχουν παροπλιστεί και το κουμάντο κάνει μια μειοψηφία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το άθλημα στην αποσύνθεση.

Η απάθεια που έδειξε ο κ. Μαυρομάτης στα νέα στραπάτσα των εθνικών ομάδων αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η διάσωση του αθλήματος αλλά πασχίζει μόνο για τη διάσωση της προεδρικής καρέκλας του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν είχε πραγματικά συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, θα είχε αισθανθεί την ανάγκη, τουλάχιστον, να ζητήσει συγγνώμη.

Δυστυχώς, ορισμένοι αντιμετωπίζουν την ΕΟΠΕ σαν ιδιοκτήτες ενός μαγαζιού του οποίου μπορούν να διαχειρίζονται όπως θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Επειδή στις δύσκολες εποχές που βιώνει η ελληνική κοινωνία η ενασχόληση με τα κοινά θεωρείται πολυτέλεια, είμαι πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον του βόλεϊ στη χώρα μας.

Υ.Γ.: Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για την ανάδειξη της σημερινής ηγεσίας της Ομοσπονδίας, γιατί πίστεψα σε αρχές και διακηρύξεις που δεν υλοποιήθηκαν και για αυτό άλλωστε παραιτήθηκα από την άμισθη θέση του συμβούλου επικοινωνίας.

 

 

*Ο Σπύρος Βασιλάτος (δεξιά στη φωτογραφία - αριστερά είναι ο Ανδρέας Βαλσαμής) διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΟΠΕ από το 2010 (που ανέλαβε τα ηνία της ομοσπονδίας ο Αχιλλέας Μαυρομάτης) μέχρι και το Νοέμβριο του 2012.

1 σχόλιο

  • Comment Link stiletto Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 09:07 posted by stiletto

    Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ