1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-06-2014 19:31

Τέλος εποχής για το πατραϊκό βόλεϊ

Toυ Τάσσου Σταθόπουλου: Για εγωϊσμό αυταρέσκεια και αλαζονεία, κατηγόρησε ο Αρης Αγγελλόπουλος, πριν λίγες μέρες τον Νίκο Ρουμελιώτη, στο πλαίσιο των όσων ακολούθησαν της λύσης της μεταξύ τους συνεργασίας.
Θα προτιμούσαμε αντί της αλαζονείας λέξη που να ξεκινούσε από «Π», ώστε με τα αρχικά τους να είχαμε τη λέξη ΕΑΠ!
Αλλωστε από κει, κάπου το 1992, 1993 ξεκίνησε η πορεία τους που θυμίζει παραμύθι. Ή κινηματογραφική ταινία, για παράδειγμα τον Φρακενστάιν, όπου κατά τον Αρη, το βολεϊκό δημιούργημά του, ο Νίκος, απειλεί να τον εξολοθρεύσει.
Τέλος πάντων κάπου εδώ, με τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής κλείνει ένας κύκλος για το πατραϊκό βόλει, που στην τεράστια άνθησή του την τελευταία 20ετία βασίστηκε περισσότερο στην έριδα και στην αντιπάθεια, παρά στη δημιουργία.
ΕΑΠ εναντίον Ολυμπιάδας και Ολυμπιάδα εναντίον ΕΑΠ. Αρης εναντίον Γιώργου (Χριστόπουλος) και Γιώργος εναντίον Αρη.
Μετά η ΕΑΠ αλώθηκε από τον Γιώργο, ο Αρης πήγε στην ΠΓΕ που έγινε ΕΑΠ στην θέση της ΕΑΠ, για να πληγεί η κανονική ΕΑΠ.
Στη μάχη αυτή «σφάχτηκαν» παλικάρια, χάθηκαν σωματεία, χρωματίστηκαν προπονητές και διαιτητές, αφανίστηκαν περιουσίες και παράγοντες πάνω από όλα όμως μια μεγάλη ευκαιρία πήγε χαμένη.
Από το 1994 έως σήμερα είδαμε 3 πατρινές ομάδες στην Α1 Εθνική και άλλες δύο στην Α2 Εθνική. Είδαμε δεκάδες διεθνείς παίκτες, είδαμε Ολυμπιάδες, παγκόσμια, πανευρωπαϊκά.
Είδαμε πολλούς επιχειρηματίες, και τεράστια μπάτζετ στις ομάδες.
Είδαμε κλειστά γυμναστήρια να γεμίζουν, ομάδες να φτάνουν στους «4» του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, να παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Είδαμε τα ΜΜΕ της περιοχής να αφιερώνουν χώρο, πολύ χώρο, πρωτοσέλιδα, πολλά πρωτοσέλιδα στο βόλεϊ, είδαμε μια νέα φουρνιά αθλητικών συντακτών να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το άθλημα.
Φευ όμως, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ετσι και η περίοδος ακμής του πατραϊκού βόλεϊ (η οποία, για να μην είμαστε άδικοι, κάθε άλλο, οφείλεται κύρια σε Αρη και Γιώργο) κλείνει με την πτώση της Παναχαϊκής - wanna be EAP και την ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ Αρη και Νίκου.
Δεν έμεινε τίποτα στέρεο όμως. Στάχτη και αποκαΐδια. Και το χειρότερο όλων, δεν είδαμε έναν νέοι φίλαθλο στο βόλεϊ. «Δέκα» ασχολιόντουσαν το 1992, άλλοι «δέκα» ασχολούνται με το βόλεϊ και σήμερα.
Κατά τα λοιπά, όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της 20ετίας να είναι καλά και όλοι μαζί να ζήσουμε να την θυμόμαστε (την εικοσαετία). Αμήν.
 
Πηγή: pelop.gr

4 σχόλια

  • Comment Link patrinela Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 04:30 posted by patrinela

    Καλά εδώ στην Πάτρα από λόγια, ψευτοτσαμπουκάδες και ίντρικές είμαστε πρώτη. Για να αναπτύξουμε το οτιδήποτε καμία ενέργεια. ¨Οσο για το Βόλεϊ ευτυχώς που καθαίρεσαν από γραμματέα της ΕΣΠΕΠ τον ΜΑΚΡΗ, που το μόνο που έκανε τα τελευταία χρόνια ήταν πως θα κατέστρεφε ότι δεν είχε στον ελεγχό του. ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ θεώρηση παρόλο που είναι δεξιός στο φρόνημα.

  • Comment Link Ρουμελιώτης Παναγιώτης Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 22:33 posted by Ρουμελιώτης Παναγιώτης

    Και όσο για το φίλο εχω να προσθέσω πως οι φίλαθλοι της παναχαικης ειναι φίλαθλοι του σωματείου του σήματος της παναχαικης της φανέλας και της ιδέας που ακούει στο όνομα Παναχαικη οχι του ποδοσφαίρου του μπάσκετ του πιγκ πονγκ !! Τέτοιους φιλάθλους έχουν λίγα σωματεία στην Ελλάδα τα μεγάλα και ολοι σας θα θέλατε να αγωνίζεται το παιδι σας μπροςτα σε τέτοιο κοινό που χάνει η κερδίζει θα το ακολουθεί σε όλη την Ελλάδα να φωνάζει το όνομα του παιδιού σας και δεν θα διστάζει να το προστατεύει κιόλας!! Και όσο για το ήθος μου μπορει να έχεις και δίκιο ειμαι ποδοσφαιρικός ειμαι χούλιγκαν ειμαι πολλα αλλα τι να κάνουμε πρέπει να υπάρχουν και αυτοί δεν ειμαστε ολοι το ιδιο σε ολα τα αθλήματα υπάρχουν και αυτοί !!και αυτο που σου έγραψα θα το θυμάσαι μακάρι να παίζει το παιδι σου σε τέτοιο κοινό φιλακια

  • Comment Link Ρουμελιώτης παναγιωτης Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 22:15 posted by Ρουμελιώτης παναγιωτης

    Οτι περιγράψεις φίλε Τάσο ειναι ακριβώς η μικρογραφία της κοινωνίας μας !! Θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες και φίλους τους σάιτ πως ο εν λόγω κύριος που αρθρογραφεί ασχολείται αποκλειστικά με τον υγρό στίβο ( όπου εκει τα πράγματα ειναι πολυ χειρότερα ) και πως εχει να παρακολουθήσει Βολλευ απο την πρώτη χρόνια που ανέβηκε η εαπ στην α1 !! Δηλαδή περίπου 15 χρόνια!! Και οπως ολα στην Ελλάδα φίλε Τάσο πέρασαν στην εποχή της παρακμής ποσο μάλιστα το Πατραϊκο βολλευ !! Ομως κανεις ενα πολυ μεγάλο λάθος πριν 20 χρόνια στις ακαδημίες του Βολλευ στα σωματεία της Πάτρας υπήρχαν 100 παιδιά αγόρια κορίτσια με το ζόρι υπήρχε παιδικό και εφηβικό πρωτάθλημα οπως και αντίστοιχα νεανίδων κσι κορασίδων σημερα υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται υπάρχουν αρκετά ταλέντα σε εαπ Παναχαικη Ολυμπιάδα απολλων ερμη κοροιβο (3 άξιον ) σε αγόρια και κορίτσια !! Και οπως επίσης πως δεν υπάρχει ουτε ένας Πατρινος που να μην εχει παρακολουθήσει αγωνα Βολλευ !! Τιποτα φίλε μου δεν κρατά για πάντα τα χρόνια πέρασαν ειναι φυσικό να υπάρχει παρακμή αλλα καλό θα ήταν να μην ισωπεδωνεις τα πάντα οι προπονητές που ανεφερες και οι ρουμελιωτες μην ξεχνάς πως έδωσαν ολοι τους την ζωή μεσα στο γήπεδο όσες κόντρες και αν είχαν και που έχουν ακόμα !!! Υπάρχει μέλλον υπάρχουν προπονητές και παίχτες που θα συνεχίσουν το έργο τους και θα το δεις !! Ο Αγγελοπουλος ειναι προπονητής εθνικής εφήβων ο Γερανιος στα κλιμάκια ο Μητροπουλος και ο χριστοπουλος ετοιμάζουν παίχτες που μπορούν να δώσουν συνεχεια η λεγατου με τον σύζυγο της στον απολλων έχουν παρά πολλα κορίτσια ο Μακρυκωστας το ιδιο !! Η Καραντασιου κάνει νέο ξεκίνημα στην Πγε μαζι με τον κοκολα ο Δαρείος επίσης !! Το άρθρο σου κρύβει πικρία και το καταλαβαινω γιατι αυτή την 20 ετια δεν ήσουν δίπλα σε ολα αυτά που αναφέρεις !! Εμεινες απέξω και αυτο σε στεναχωρεί !! Ειναι λοιπόν κριμα και άδικο ένας Πατρινος να αρθρογραφεί προσωπικές απόψεις με γνομωνα τις προσωπικές του πικρίες !! Το Βολλευ της Πάτρας υπήρχε υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει έστω χωρίς τους χούλιγκαν τους ρουμελιωτες τους κεφαλές τους Αγγελοπουλους γιατι αυτά τα 20 χρόνια ο κόσμος της Πάτρας έμαθε Βολλευ το αγάπησε και πίστεψε με ειναι πολυ παραπανω απο τους 20 που αναφέρεις !! Και κλείνοντας θελω να σε ρωτήσω πόσες επαρχιακές πόλεις έχουν τις ομάδες τις Πάτρας σε τόσες εθνικές κατηγορίες ;;; Καμία !!!! Καλό καλοκαίρι και καλα μπάνια !!

  • Comment Link theatis Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 17:13 posted by theatis

    Καταρχήν να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι πατρινός.Και να σχολιάσω για τους "Δέκα" οπαδούς του βόλεϊ.Έτυχε πέρυσι κατά τα μπαράζ ανόδου στην volleyleague να βρίσκομαι στην Πάτρα. Αυτό που είδα -με μία κατα τη γνώμη μου αντικειμενική ματιά γιατι δεν υποστήριζα καμία πλευρά- ήταν μία ομάδα με κερκίδα ποδοσφαιρικών οπαδών πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν συνάδει με το ευγενές άθλημα του volley. Στον αντίποδα τετοια συμπεριφορά έβλεπα και απο την πληθώρα των αθλητών της Παναχαϊκής ,μία αλητεία που συναντάς σε αθλητές ποδοσφαίρου.Το συμπέρασμα που έβγαλα τότε και μάλλον σήμερα αποδεικνύεται είναι ότι με οπαδισμό και μίσος δεν μπορείς να έχεις μέλλον και αυτό γιατί εγώ σαν πατέρας δεν θα έβαζα το παιδί μου ούτε να συμμετέχει σε μία κερκίδα χουλιγκάνων ούτε σε μία ακαδημία ομάδας που θα διδάσκει την αθλητική ηθική με υπόδειγμα τον Ρουμελιώτη.Οπότε αν θέλετε εκεί στην πάτρα να βγάλετε και πάλι αθλητές πρέπει να στραφείτε στην οικογένεια να μπορεί να έρθει ο μπαμπας με το παιδί του να δεί βόλεϊ να το αγαπήσει και ίσως κάποτε διαπρέψει σε αυτό και άν όχι ίσως γίνει φίλαθλος έτσι οι ΔΕΚΑ θα γίνουν ΕΙΚΟΣΙ και οι ΕΙΚΟΣΙ, ΕΚΑΤΟ.Με το να κοκορεύεστε στο "κλουβί" ότι όποιος έρχεται στο γήπεδο σας τρομοκρατείτε και να περιμένετε να επικρατήσετε από αυτό δεν θα καταφέρεται τίποτα ,άντε το πολύ 2-3 χρόνια στην επιφάνεια και μετά; όπως τώρα στην αφάνεια

    Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία την Παναχαϊκής και της συνεισφοράς της Πάτρας στο volley

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ