1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2014 19:21

Ανοικτή επιστολή Σερέτη για τον τελικό κυπέλλου της ΕΣΠΕΔΑ

Ο βολεϊμπολίστας των Ελληνικών Ναυπηγείων Κώστας Σερέτης έστειλε στον Τύπο επιστολή για τα όσα έγινα και δεν... έγιναν στον τελικό κυπέλλου ανδρών της ΕΣΠΕΔΑ και για την αδιαφορία της ΕΟΠΕ και των υπευθύνων οργάνωσης και ανάπτυξης του αθλήματος. Η επιστολή:
"Υπ΄ όψιν οποιουδήποτε ασχολείται ή λέει ότι ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με το Βόλλευ.

Χθες διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο τελικός κυπέλλου ΕΣΠΕΔΑ μεταξύ Ελληνικών Ναυπηγείων και Αρμενικής με κυπελλούχο ομάδα την δεύτερη.

Τα συγχαρητήρια μου λοιπόν σε μια νεανική ομάδα όπως η Αρμενική που απέδειξε ότι το πάθος μπορεί να κερδίσει την εμπειρία.

Γύρω στους 250-300 φιλάθλους στην πλειοψηφία τους μικρής ηλικίας και οπαδοί της Αρμενικής δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα αντάξια ενός τελικού!!!

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που χάρηκα για την νίκη της Αρμενικής μιας και θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι φίλαθλοι είναι εκκολαπτόμενο μέλλον για το Ελληνικό Βόλλευ.

Σαν αθλητής βέβαια πριν την έναρξη του αγώνα δεν θα έδινα επουδενί ποσοστά επιτυχίας υπέρ της Αρμενικής,και μπορώ να πω ότι είναι η πρώτη ήττα στην 31χρονη καριέρα μου σε σημαντικό αγώνα από υποδεέστερη θεωρητικά ομάδα και φυσικά θα την θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή(και αυτό που συνηθίζω να λέω στο μικρόφωνο στο BeachVolleyδηλ. ότι και οι πιο απίθανες ανατροπές μπορούν να συμβούν τελικά θα αρχίσω να το λέω και για τη σάλα).

Αυτή είναι λοιπόν η ομορφιά του αθλητισμού που φάνηκε σε όλους. Θα πάω όμως και στο backstage αυτό που πάντα πολύ λίγοι βλέπουν,αντιλαμβάνονται,γνωρίζουν.

Το κύπελλο λοιπόν είναι ενας θεσμός που πολύ σωστά η ΕΣΠΕΔΑ αποφάσισε να επαναφέρει για αναπτυξιακούς σκοπούς και για να έχουν οι ομάδες να κάνουν και περισσότερα παιχνίδια μέσα στην σεζόν. Οι ομάδες που θα πήγαιναν στον τελικό είχαν σαν υποχρέωση τους α) να φέρουν τις δικές τους μπάλες και β) να πληρώσουν τους διαιτητές.

Δηλαδή η ΕΣΠΕΔΑ για την δική της διοργάνωση δεν είχε: την δυνατότητα πληρώσει ούτε για τον τελικό τους διαιτητές ,αλλα ούτε καν να παρέχει τις μπάλες για το ζέσταμα των ομάδων.Τέλος θα δώσω τα συγχαρητήρια για την επιλογή της διεξαγωγής του αγώνα στο γηπέδου Μελίνα Μερκούρη (μακάρι όλοι οι αγώνες βόλλευ να γινόντουσαν σε τέτοια γήπεδα) πλην όμως να προσθέσω ότι:

1) το ηλεκτρονικό ταμπλό του αγώνα ποτέ δε λειτούργησε (καλά οι αθλητές ,αλλά οι φίλαθλοι είναι δυνατόν σε τόσο μεγάλα γήπεδα να μπορούν να παρακολουθήσουν το σκoρ από το ταμπλό των διαιτητών το οποίο δεν έβλεπε καν προς την πλευρά τους);

2) Μετά το τέλος του αγώνα καμία από τις 2 ομάδες δεν έκανε μπάνιο αφού δεν υπήρχε ζεστό νερό στα ντους (και για όσους το αντιλαμβάνονται σαν ασήμαντη λεπτομέρεια να ενημερώσω ότι μετά την αποθεραπεία τού αγώνα επιβάλλεται το ζεστό μπάνιο για την πλήρη επαναφορά του αθλητή και επιπροσθέτως να πω ότι σε 2 μέρες και οι 2 ομάδες έχουν ξανά αγωνιστική δράση για το πρωτάθλημα και 2 μέρες αργότερα ξεκινούν και τα μπαράζ (δηλαδή 3 αγώνες σε 6 ημέρες).


3) Πριν από την διεξαγωγή του κυπέλλου να σημειώσω ότι είχε προπόνηση και η Εθνική ομάδα Βόλεϊ Ανδρών. Να υποθέσω ότι ούτε και εκείνοι κάναν μπάνιο.

Θεωρώ ότι η ευθύνη είναι συνολική και απο μεριάς ΕΟΠΕ όσον αφορά την Eθνική ομάδα (εφόσον δεν έκαναν ούτε εκείνοι μπάνιο;) μα και φυσικά και της ΕΣΠΕΔΑ που φυσικά δεν ήρθε σε καμία μα καμία συνεννόηση με την διοίκηση του γηπέδου.

Η επίσημη απάντηση της ΕΣΠΕΔΑ ήταν ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είχε κλειδώσει το ταμπλό και φυσικά ήταν ήταν παρόμοια και για το θέμα του νερού.

Για όλους εσάς λοιπόν που είσαστε υπεύθυνοι της υποανάπτυξης του Ελληνικού Βόλλλευ σας ενημερώνω ότι ανάπτυξη με ξένες τσέπες απλά στρογγυλοκαθήμενοι στους καναπέδες σας, και δίνοντας εντολές μπορούν να κάνουν και οι περιπτεράδες της γειτονιάς που διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες και γνωρίζουν περισσότερα περί αθλητισμού από εσάς. Συγχαρητήρια για την προϊστορική εποχή που γυρνάτε καθημερινά το Βόλλευ.

Μετά Τιμής

Ένας 31χρονος βολλευμπoλίστας

Σερέτης Κων/νος."

2 σχόλια

  • Comment Link TLS Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 06:44 posted by TLS

    ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !
    ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ.
    ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α1. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ, ΗΧΗΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, ΟΛΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΜΟΥ. Η ΕΟΠΕ ΑΠΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.

  • Comment Link Jogs Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 17:11 posted by Jogs

    Σωστος ο παικτης.Δυστυχως επρεπε να διαφημισουν το προιον ... αλλα .....

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ