1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-01-2014 21:05

Το restart του Παναθηναϊκού!

Του Παναγιώτη Περπερίδη
Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν θαύματα, δεν υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα. Φυσικά δεν υπάρχουν μάγοι με ραβδιά και «αγιο-βασίληδες» με δώρα.
Υπάρχουν μόνο εργάτες και γνώστες. Υπάρχουν προπονητές που μπορούν να σε πάρουν από το ψυχολογικό ναδιρ και να σε ανεβάσουν σταδιακά επίπεδο. Δυο περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό. Η μια είναι του τεχνικού του Απόλλωνα Σμύρνης στο ποδόσφαιρο, του Λόρι Σάντσεθ, με τον οποίο γελάγαμε μέχρι δακρύων όταν ήρθε, αλλά μας κέρδισε όλους με τη συνεπή δουλειά του και τις σωστές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας που πηγαίνει από θρίαμβο σε θρίαμβο για να αποφύσει τον υποβιβασμό. Κάτι που έμοιαζε παντελώς απίθανο μέχρι προσφάτως.

Η άλλη (με την οποία και θα ασχοληθώ εκτενώς) είναι αυτή του προπονητή του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ Γιάννη Καλμαζίδη, ο οποίος παρέλαβε το ιστορικό σωματείο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 πόντο, με άθλια εικόνα και κλινικά νεκρό και ξαφνικά απόψε φάνηκε να του δίνει για πρώτη φορά (μετά από τρεις αγώνες) έναν κάποιο σφιγμό. Ο «Κάλμα» (με τα χιλιοτραγουδισμένα cojones) εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές και τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας για να κάνει μια μίνι προετοιμασία που απέδωσε καρπούς. Το πρώτο τρίποντο της χρονιάς μετά από έναν ολόκληρο γύρο , με 3-1 επί της Παναχαϊκής, ήρθε με στυλ. Ο άνθρωπος έδωσε ρόλους, έκανε τις προσθήκες που έπρεπε, επανέφερε την χαμένη ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Κυρίως όμως, μπήκε ο ίδιος στα παπούτσια των παικτών του και κατέστρωσε τα πλάνα του με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες και όχι με βάση αυτό που ιδανικά ονειρεύεται ως... «σύγχρονο βόλεϊ».

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ

1 σχόλιο

  • Comment Link volley1980 Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 06:23 posted by volley1980

    Σιγά ρε μεγάλε σιγά.Δεν λέω καλή νίκη και ψυχολογική αλλά δεν κέρδισε και την Μπάρτσα.
    Την παναχαική κέρδισε που την υποδοχή την ειχε ακουστά και τον Ρουμελιώτη να αγωνίζεται εναντίον των φιλάθλων.
    Οσο για τις προσθήκες... ποιες προσθήκες!
    Και αν δεν γινόταν η γκέλα με το φιλέ στο 23-23 θα ειχε πέσει πολύ κλάμα.
    Κύριε Περπερίδη στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ