1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-12-2013 18:54

Tελευταίο χαρτί του ΠΑΟ τα cojones του «Κάλμα»

Του Παναγιώτη Περπερίδη
Όταν είσαι προπονητής κι έχεις κάνει 9 σερί ήττες, γνωρίζεις πολύ καλά τη μοίρα σου, όπως και να σε λένε. Είναι σωστό και δίκαιο. Όλη η ομάδα δεν γίνεται να αλλάξει. Διορθωτικές κινήσεις δεν αρκούν. Είναι πολύ βαρύ το σχεδόν μηδενικό σερί (καμία νίκη και ένας μόλις βαθμός). Άρα είναι αναπόφευκτο ένα ισχυρό σοκ. Αλλαγή προπονητή. Εδώ που τα λέμε ο Γιάννης Λάιος θα έπρεπε να παραιτηθεί λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνοι δεν είναι ρίψασπις, αλλά τα αποτελέσματα τον έχουν καταδικάσει εδώ και καιρό. Ο Λάιος είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ και δεν του αξίζουν απομακρύνσεις. Εντούτοις, φοβούμαι ότι έχει μια εικόνα για το σύγχρονο βόλεϊ που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο γήπεδο από τους υπάρχοντες αθλητές. Δεν μπορούν να υλοποιήσουν το δικό του όραμα. Θα διαλυθούν σαν playmobile.

Νομίζω ότι ο δάσκαλος (και το γράφω, εννοώντας απολύτως ότι είναι ΔΑΣΚΑΛΟΣ) απαιτεί λαθεμένα από τους αθλητές να μπουν στα δικά του «παπούτσια» σκέψης και αγωνιστικής ταυτότητας. Εδώ πρέπει να γίνει το αντίθετο για να λειτουργήσει. Εκείνος να δει μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Δεν εκτίμησε σωστά το ταβάνι του υλικού του και δεν το επέλεξε σωστά. Πολύ περισσότερο σ’ ένα ρόστερ που δεν είναι δα και για πρωταθλητισμό. Σ’ ένα ρόστερ που προσπάθησε να δώσει έμφαση στο δίπολο μπλοκ-άμυνα, αλλά δεν είχε τον ογκόλιθο διαγώνιο που θα καθάριζε την μπουγάδα.

Όχι ότι τα υπόλοιπα λειτούργησαν. Λέμε τώρα. Πάντως, η ιστορία και το όνομα του Λάιου δεν άξιζαν αυτόν τον διασυρμό κι είναι κρίμα. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ανέλαβε μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, σε μια σεζόν που ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε ήδη να αγωνίζεται στην Α2. Εν πάση περιπτώσει είναι στην Volleyleague και με αυτά τα δεδομένα συζητάμε.

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ

Πηγή: pamesports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ