1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-11-2013 22:04

Η ιστορία μιας ονείρωξης

Βλέπω, ξαναβλέπω την βαθμολογία της Volleyleague και δεν την χορταίνω!

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι ο Εθνικός Αλεξανδρόυπολης. Δε λέω ότι η βαθμολογία θα μείνει έτσι μέχρι το τέλος, αλλά επιτρέψτε μου να απολαύσω την απόλυτη φαντασίωση κάθε υγιούς φίλου του βόλεϊ, που βλέπει το άθλημα να επιστρέφει στο σπίτι του, στον Έβρο. Η φοβερή ομάδα του Σάκη Μουστακίδη (ενός από τα ιερά τοτέμ της ελληνικής πετοσφαίρισης), νίκησε και την ΑΕΚ, παίρνοντας φαλάγγι την κοινωνία όλη.

Πέραν της ονείρωξης, πρόκειται περί άθλου, αφού η Εθνικάρα νίκησε την σπουδαία ΑΕΚ, παίζοντας αιφνιδίως χωρίς τον βασικό πασαδόρο της, τον μπαρουτοκαπνισμένο σαραντάρη Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, τον οποίον και αντικατέστησε με τεράστιο τσαμπουκά (και φυσικά ταλέντο) ο 18χρονος Κατσαμπαλής (ελπίζω να γράφω σωστά το όνομά του, αλλά ακόμα κι αν έχω κάνει κάποιος λάθος θα με αναγκάσει να το εμπεδώσω σωστά συν τω χρόνω). Προφανέστατα δεν έγινε Μουστακίδης σε ένα βράδυ, αλλά είναι μαγκάκος και μπράβο του.

Επιστρέφω στην βαθμολογία. Πρώτος είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που είναι φυτώριο, έχει κόσμο που αγαπάει το άθλημα κι έχει τη δυναμική να δώσει το έρμα και τη βάση για να χτιστεί από τους ηρωικούς ακρίτες το νέο βόλεϊ τούτης της χώρας.

Δεύτερη είναι η μαχητική Κηφισιά που κούτσα-κούτσα και νοικοκυρεμένα έκανε δυο κηδείες στον Ολυμπιακό και δείχνει πλατούλα σε έντεκα αντιπάλους. Μπράβο στον Κώστα Αρσενιάδη που ρίζωσε κι η δουλειά του αποδίδει.

Τρίτος είναι ο ΠΑΟΚ του Στέλιου Καζάζη που (αν θέλετε την άποψή μου) έχει προοπτικές κορυφής, όταν αφήσουν τα παιδιά να δουλέψουν χωρίς την πίεση της ΠΑΟΚτσίδικης απαίτησης για θριάμβους παντού, πάντα και χωρίς εξαιρέσεις. Σημειώστε ότι ο δικέφαλος του βορρά έχει λυμένο το «βιοποριστικό» , με πλήρως καλυμμένο μπάτζετ με δυνατότητα μιας καλής μεταγραφής που θα αλλάξει τις ισορροπίες μετά τις γιορτές. Σας χαλάει το πρωτάθλημα ρε παιδιά; Καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει ο χορηγός, αλλά δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίον δεν αντιλαμβάνεστε ότι στο ζύγι τα θετικά είναι πολύ περισσότερα. Άλλωστε, οι ευσεβείς πόθοι του χορηγού να γίνει συμπαθής και να μεταστρέψει υπέρ του την κοινή γνώμη, δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο στην Θεσσαλονίκη. Άρα για σοβαρευτείτε λιγάκι...

Τέταρτος ο συνεπέστατος Φοίνικας Σύρου που έχει τα εχέγγυα και την διοικητική υγεία να πρωταγωνιστήσει.

Πέμπτη η ΑΕΚάρα. Μια σπουδαία οικογένεια που χτίζει κάτι πανέμορφο, με ωραίο βόλεϊ, πάθος και κυρίως λογική.

Πιο πίσω η Λαμία του Γιώργου Γιάτση που είναι προπονητάρα και το δείχνει ξανά. Συγγνώμη αν ακουστώ υπερβολικός, αλλά ο τύπος κάρβουνο πιάνει και χρυσάφι γίνεται.

Ο Ολυμπιακός των παικταράδων, το υγιέστερο και πιο εύρωστο σωματείο, με την σταθερή και ισχυρή διοίκηση είναι έβδομος και –χίλια συγγνώμη- αλλά δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Προπονητής και παίκτες τα έχουν όλα λυμένα και οφείλουν να είναι στη θέση που αρμόζει στην κλάση τους. Δε με χαλάει αυτή η ανατροπή , αλλά για την ίδια την ομάδα είναι ανεπίτρεπτη.

H Παναχαϊκή του Νίκου Ρουμελιώτη κλείνει την οκτάδα. Αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο, διότι η προσπάθεια του τελευταίου πραγματικού αρχηγού της τελευταίας πραγματικής εθνικής ομάδα είναι αξιέπαινη και πρέπει να εξαργυρωθεί με βαθμούς και (στην ξεφτίλα) σωτηρία.

Ο Άρης είναι 9ος και πάλι καλά με το χάος στη στρατηγική του εδώ και χρόνια. Ο Παμβοχαϊκός πληρώνει τις μεγάλες εμμονές του υπερφίαλου προπονητή του και βολεύεται –αδικαιολόγητα- με την 10η θέση. Η Νίκη Αιγινίου φλερτάρει με τον υποβιβασμό. Καμία απολύτως έκπληξη για τον τελευταίο και άποντο Παναθηναϊκό που έτσι κι αλλιώς αγωνιστικά στην Α2 θα ήταν. Όπως έγινε και με την ΑΕΚ και τώρα την θαυμάζουμε!

Το φετινό πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό, είναι αμφίρροπο και κυρίως δεν πρόκειται να μάθουμε όχι μόνο τον πρωταθλητή , αλλά ούτε καν το ζευγάρι του τελικού, πριν πέσει κι η τελευταία μπάλα κάτω.

Επίσης θέλω να σας πω ότι αυτό που παίζεται φέτος αρχίζει να θυμίζει ξανά βόλεϊ.

Η φετινή Volleyleague είναι αξιόλογη και μπορεί να προσελκύσει κόσμο.

Τώρα που κι οι διοικούντες την διοργανώτρια αρχή σοβαρεύτηκαν και το πάνε πολύ (μα πάρα πολύ) καλά το έργο...


Πηγή: pamesports.gr

4 σχόλια

  • Comment Link Γ.Σ. Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 00:00 posted by Γ.Σ.

    ασε ρε θα μας πεις για τον εθνικο
    ΑΕΚ μονο τελος
    ωραιο αρθρο φιλε

  • Comment Link Rwt Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 22:42 posted by Rwt

    Παιδια εκει στην Αλεξανδρουπολη,μην ελπιζετε σε τιτλους.Ρωτηστε τους Συριανους.....Κατι θα σας πουν για ....Παραγκα...

  • Comment Link petros-depeche Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 20:22 posted by petros-depeche

    καλησπερα σας ,κυριε περπεριδη.
    πολυ καλη η αναλυση σας εως και τον αρη΄.
    εκει στον παμβοχαικο λιγο τα χαλατε ,οχι οτι δεν φερει ευθυνη και ο προπονητης ,αλλα οχι οτι ειναι υπερφιαλος καθως τα προηγουμενα εξι χρονια πηγαινε την ομαδα και ενα σκαλι πιο πανω εεεεε;
    ξαφνικα εγινε υπερφιαλος;

  • Comment Link vasilisgal Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 20:20 posted by vasilisgal

    ΕΘΝΙΚΑΡΑ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ.ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΦΩΤΙΑ ,ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΠΑΣΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ,ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;ΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕ...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ