1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-10-2013 13:27

Όπως στο Νηπιαγωγείο

ΤΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Ο κατήφορος των Eθνικών ομάδων, που κάποτε ήταν οι ναυαρχίδες του ελληνικού βόλει συνεχίζεται, με την Εθνική γυναικών, να χάνει από την Ουγγαρία και το Ισραήλ και να χρειάζεται το ται μπρεικ για να κερδίσει το ανύπαρκτο Μαυροβούνιο.

Για τον διασυρμό της Εθνικής δεν φταίνε οι αθλήτριες και ο προπονητής, αλλά η ΕΟΠΕ που έκλεισε τα ρολά όλο το καλοκαίρι, λες και ήταν χειμερινός κινηματογράφος και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, δεν δούλεψαν ούτε μια ημέρα οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες.

Και το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αφού η ΕΟΠΕ έχει καλές σχέσεις με διάφορα καμπ, που στις χρυσές εποχές έπαιρναν πολλά λεφτά και μπορούσε να κάνει με μικρό κόστος μια αξιοπρεπή προετοιμασία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τις εθνικές ομάδες, τόσο οι διοικούντες, όσο και οι εξωδιοικητικοί που έχουν τους τίτλους των υπευθύνων.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η Εθνική γυναικών έχει μόλις 9 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, οι 8 από την κορασίδων, πίσω από τη Νικαράγουα, τις Ολλανδικές Αντίλλες και τις Παρθένες Νήσους. Την εποχή που οι περισσότεροι σύμβουλοι της προέρχονται από το βόλει γυναικών, αλλά δυστυχώς είναι διακοσμητικοί. Οι κεφαλές και οι υπεύθυνοι, ενδιαφέρονται να διορισθούν έμμισθοι κομισάριοι ...

Πάμε όμως και στον Γιάννη Καλμαζίδη, που δεν είναι μάγος για να μεταμορφώσει την Εθνική ομάδα σε αξιόμαχη ομάδα . Τι τiς ήθελε όμως τι δηλώσεις όμως στο site της ΕΟΠΕ, που θυμίζουν δικαιολογίες παιδιών νηπιαγωγείου; Θυμόσαστε τι λέγαμε όταν ήμασταν μικροί και κάναμε κάποια αταξία...

Έτσι και ο Καλμαζίδης, άνοιξε το... κουτάκι του νηπιαγωγείου και μας είπε ότι οι αθλήτριες του πήραν τιμητικές θέσεις σε διάφορες λίστες "σε κάθε παιχνίδι παίζαμε και καλύτερα", αλλά δυστυχώς το τουρνουά τέλειωσε σε 4 ματς και όχι σε 444. Μας είπε ακόμη ότι κέρδισαν την ...παγκόσμια υπερδύναμη Ελβετία, αλλά ξέχασε να συμπληρώσει ότι αυτό έγινε σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Και αν είχαν πάρει το πρώτο σετ που έληξε 30-28 θα είχαν προκριθεί. Πού; Στο προ-προκριματικό τουρνουά σε βάρος ομάδων όπως το Ισραηλ , η Ουγγαρία , η Λετονία, το Μαυροβούνιο και η Ελβετία, όταν πριν από τρια-τέσσερα χρόνια κερδίζαμε τη σπουδαία Τουρκία. Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι...

Όλοι οι προπονητές μάλιστα του έλεγαν ότι είδαν μεγάλη βελτίωση στην Εθνική και μάλλον θα του χτυπούσαν και φιλικά την πλάτη... Προτιμάει μάλιστα την σταδιακή βελτίωση από την πρόκριση χωρίς μέλλον.

Τόλμησε μάλιστα να κατακεραυνώσει αυτούς που κρίνουν από τα αποτελέσματα... Μα από τα αποτελέσματα δεν κρίθηκε επιτυχημένος στον Ολυμπιακό; Μη τρελαθούμε κιόλας.

Κι αυτοί που του πήραν τη συνέντευξη μάλλον ήθελαν να τον εκθέσουν. Η καλύτερη συμβουλή ήταν να σιωπήσει και να μην δώσει τη συνέντευξη -περιβόλι, που θα μείνει στην ιστορία...

Κάτι παθαίνουν οι προπονητές όταν είναι στην Εθνική. Και ο Αλέκος Λεώνης δεν έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους, όσο ήταν στην Εθνική και τόλμησε να πει τις αλήθειες όταν απολύθηκε.

Το ίδιο κάνει και ο Καλμαζίδης, που σε περίπτωση που απολυθεί θα θυμηθεί ότι δεν έγινε προετοιμασία το καλοκαίρι. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Σωτήρης Δρίκος που σιωπά, για να πάρει απόσπαση από τη δουλειά του...

Και επιτέλους σταματήστε να μας περνάτε για αφελείς, αφού εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια τόσο ο Τάκης Φλώρος, όσο και ο Γιάννης Καλμαζίδης, μετά από διασυρμούς έλεγαν "κερδίσαμε σε εμπειρίες". Μα έχουμε τόσες πολλές εμπειρίες, που στο τέλος θα κάνουμε και εξαγωγές.

ΥΓ: Αν η χρησιμοποίηση του Γιορντάνοφ στο ματς με την ΑΕΚ αποδειχθεί επιβαρυντική για την υγεία του και καθυστερήσει την επιστροφή του, περιμένουμε να δούμε ποιός θα απολογηθεί. Την απόφαση πάντως την πήραν από κοινού προπονητής και διοίκηση.

ΥΓ2: Την εποχή που η ΕΟΠΕ δεν πληρώνει ευρώ στα σωματεία,  στους διαιτητές, στις Εθνικές ομάδες, στο μπιτς βόλει  και στην ανάπτυξη, που πηγαίνουν τα λεφτά της επιχορήγησης;
ΥΓ3: Η ΕΟΠΕ κατάφερε να μην ασχολείται κανένας με το βόλει, ότι κι αν συμβαίνει στο δύσμοιρο άθλημα...
ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ