Εκτυπώστε τη σελίδα
04-10-2017 20:03

Μετακίνηση του σερβίς της Volley League για να προλάβουν όλοι!

Το ενδεχόμενο της μετακίνησης της έναρξης του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» κατά μία εβδομάδα μελετά τις τελευταίες ώρες η Ολομέλεια των 12 ομάδων της ΕΣΑΠ. Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου αλλά το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει στις 28 του μήνα. Αντίστοιχα θα υπάρξει μετακίνηση και της Α΄φάσης του Λιγκ Καπ από το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου το τριήμερο 20-22 του μήνα.

 


Οι εκπρόσωποι των 12 ομάδων της Λίγκας ενημέρωσαν και τους προπονητές τους και τους ζητησαν την εισήγηση τους. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι είναι θετικοί στην περίπτωση της αναβολής καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έχει εκκρεμότητες σε θέματα προετοιμασίας. Όμως, πίσω από την πρωτοβουλία αυτή υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που για όλους είναι θέμα τιμής. Ποιο είναι το ζήτημα τιμής;  Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα ώστε να ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα με 12 ομάδες!

Ολοι συμφωνούν πως θα είναι μεγάλο πλήγμα η απουσία του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν θέλει να ζήσει τα γεγονότα της Α1 γυναικών όπου ο Παναθηναϊκός αποσύρθηκε πληγώνοντας το γόητρο του θεσμού. Σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα θα έμενε με 11 ομάδες, θα υπήρχε αναγκαστικό ρεπό και θα υποβιβάζονταν μία ομάδα στην Α2 ανδρών.

Η αλληλεγύη που δείχνουν τα ΤΑΑ έναντι των προβλημάτων του Παναθηναϊκού είναι πρωτοφανή. Χωρίς υπερβολή όλοι βοηθούν του παράγοντες του Παναθηναϊκού που μέσα σε αντίξοες συνθήκες μετά και την κατάρρευση της ΠΑΕ δίνουν μάχη για να σωθεί το ανδρικό τμήμα βόλεϊ. Κανείς δεν θέλει να διαλυθεί μία από τις πιο εμπορικές ομάδες της κατηγορίας και όλοι σπεύδουν να δώσουν χείρα βοηθείας, ακόμα και ο αιώνιος αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός ο οποίος όπως και ο ΠΑΟΚ είναι θετικοί στο ενδεχόμενο της μετακίνησης της έναρξης του πρωταθλήματος. Η οριστική απόφαση της ΕΣΑΠ για την μετακίνηση του πρωταθλήματος και του Λιγκ Καπ θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή.

Αλλωστε όλοι γνωρίζουν πως εάν ο Παναθηναϊκός δεν προλάβει το τρένο του εφετινού πρωταθλήματος θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει καθώς όλο το οικοδόμημα του συλλόγου τρίζει συνθέμελα.

Οι επόμενες ώρες μέχρι και την Παρασκευή θα είναι καθοριστικές για το τριφύλλι καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις βοήθειας που έδωσαν οικονομικοί παράγοντες. Θα πρέπει να γίνουν και πάλι ρυθμίσεις με εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και με αθλητές που υπάρχουν οφειλές ώστε το τμήμα να περάσει πρώτα το «τεστ κοπώσεως» της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ και ακολούθως τον τελικό έλεγχο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη και θα ασχοληθεί με τις υποψηφιότητες των ΤΑΑ.