Εκτυπώστε τη σελίδα
14-02-2013 20:10

«Να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας»

H 19άχρονη Μαριαλένα Αρτακιανού θα είναι ένα από τα πολλά «φρέσκα» αστέρια στο Άλμα Ζωής - All Star Day 2013 που θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα. Η διεθνής λίμπερο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ψηφίστηκε από τον κόσμο να είναι στην αρχική επτάδα των Ελληνίδων All Stars, αφήνοντας πίσω της «μεγαλύτερα» ονόματα όπως η Μυλωνά, η Ρόγκα, η Κίτσου, η Δηλαβέρη.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του βόλεϊ και τον κόσμο που με ψήφισε. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή. Πραγματικά δεν το πίστευα όταν είδα τα αποτελέσματα. Είναι ίσως μια δικαίωση για μένα που από τα 10 μου χρόνια αγωνίζομαι συνεχώς να γίνω καλύτερη, μαθαίνοντας από τους προπονητές μου τα μυστικά του βόλεϊ. Πριν από δύο χρόνια, όταν με την εθνική Κορασίδων συμμετείχα στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Άγκυρα, δεν μπορούσα να πιστέψω πως ενώ παλιότερα έβλεπα αθλήτριες όπως η Μυλωνά να φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο, τότε, είχα καταφέρει κι εγώ να αγωνίζομαι για τη χώρα μου»! λέει στο volleyball.gr η Μαριαλένα Αρτακιανού.

Είσαι από τις πιο μικρές σε ηλικία αθλήτριες που θα πάρει μέρος στο All Star. Πώς περιμένεις τη συμμετοχή σου στη γιορτή του βόλεϊ;
«Πραγματικά μαζί με κάποια άλλα κορίτσια είμαστε από τις πιο μικρές σε ηλικία που παίρνουμε μέρος στο All Star. Δεν σας κρύβω πως έχω αγωνία, σαν να προετοιμαζόμουν για αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πιστεύω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να δικαιώσω όσους με ψήφισαν, αλλά και τους προπονητές μου».

Πώς κρίνεις τη συνεργασία της ΕΟΠΕ με το Άλμα Ζωής, που ασχολείται με τις γυναίκες που έχουν καρκίνο του μαστού;
«Είμαι πολύ υπερήφανη που η δικιά μας ομοσπονδία έκανε αυτή τη συνεργασία με το Άλμα Ζωής. Είναι μια πρωτοπορία στον χώρο του αθλητισμού και θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστεί δίνοντας πραγματικό... άλμα ζωής σε όλες τις γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο αυτή.

Η φετινή διοργάνωση θα γίνει σε μια επαρχιακή πόλη. Προτιμάς αυτού του είδους οι αγώνες να γίνονται σε κοινωνίες που σπάνια βλέπουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου; Πόσο σας βοηθάει, ως αθλήτριες, ένα γεμάτο γήπεδο και πόσο πιστεύεις πως εσείς βοηθάτε στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές πόλεις;
«Φυσικά και προτιμώ να γίνονται αγώνες σε τέτοιες πόλεις, όπου ο κόσμος πιστεύω ότι διψάει να δει αγώνες υψηλού επιπέδου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πιστεύω πως θα βοηθήσει την Ηγουμενίτσα πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τοπικού βόλεϊ. Από την άλλη, όλες οι αθλήτριες θέλουμε να μπαίνουμε σε γήπεδα γεμάτα από κόσμο και περιμένουμε φιλάθλους, οικογένειες και παιδιά, που θα έρθουν να απολαύσουν το παιχνίδι. Ελπίζω να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο να μαζευτούν τα παιδιά της περιοχής και να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με το άθλημά μας.