1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
04-02-2013 17:38

«Ο ρόλος μου θα είναι διακοσμητικός»

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, αυτή τη φορά θα... αλλάξει στρατόπεδο, αφού θα κοουτσάρει τις ξένες του All Star Day.  Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανυπομονεί για το ραντεβού στην Ηγουμενίτσα

«Μετά την παρουσία μου στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων στον Βόλο, όπου ευτυχίσαμε να πάρουμε και την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης, πλέον έρχεται το All Star Day. Βέβαια, εδώ δεν έχουμε αγωνιστικό άγχος, ούτε πίεση για το αποτέλεσμα, αφού πρόκειται για την γιορτή του αθλήματος που παράλληλα βοηθάει και στην προβολή, ενώ ταυτόχρονα είναι αφιερωμένη και σε έναν πολύ ιερό σκοπό».

Οπότε δεν θα δούμε τον γνωστό Γιάννη Καλμαζίδη που ζει με πάθος τον αγώνα;
«Εντάξει, εννοείται ότι θα ζητήσω τη νίκη (σ.σ. γέλια), αυτό πάντα συμβαίνει όταν μπαίνεις στο γήπεδο, αλλά ας πούμε ότι εκείνη την ημέρα δεν θα είναι ο πρωταρχικός στόχος. Είναι ένας αγώνας που δεν έχει ιδιαίτερα... αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά εστιάζουμε περισσότερο στο να περάσουμε καλά, να κάνουμε κάτι όμορφο που θα το ευχαριστηθούν και οι αθλήτριες, αλλά και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Οπότε δεν θα υπάρχει μεγάλη καθοδήγηση και τακτική από τον πάγκο. Πιστεύω ότι ο ρόλος μου θα είναι περισσότερο «διακοσμητικός» στον πάγκο».

Συνήθως οι ξένες είναι το φαβορί, φέτος έχουν αλλάξει τα δεδομένα;
«Αυτό ισχύει λίγο - πολύ σε όλα τα αθλήματα γιατί οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν τη διαφορά. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι οι Ελληνίδες έχουν ένα πλεονέκτημα ότι γνωρίζονται περισσότερα χρόνια από την κοινή παρουσία τους στο πρωτάθλημα ή πολλές φορές και από την συνύπαρξή τους στις Εθνικές ομάδες, οπότε αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους. Αυτόν τον παράγοντα, λοιπόν, οι ξένες τον αντισταθμίζουν πολλές φορές με την ποιότητα και τις εμπειρίες που διαθέτουν. Όπως και να' χει πιστεύω ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι που θα το χαρούν όλοι».

Αν μπορούσατε να διαλέξετε, ποιον πάγκο θα προτιμούσατε, των Ξένων ή των Ελληνίδων;
«Δεν έχει σημασία, σε έναν τέτοιο αγώνα θέλεις να συμμετάσχεις με οποιονδήποτε τρόπο και επειδή συνδυάζεται και με φιλανθρωπικό σκοπό, μου δίνει έναν λόγο παραπάνω. Άλλωστε αυτός ο αγώνας ανήκει περισσότερο στις αθλήτριες παρά στους προπονητές. Εμείς δεν θα έχουμε άμεση επιρροή στο αποτέλεσμα».

Το γεγονός ότι οι διοργανώσεις γίνονται στην περιφέρεια βοηθάει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα;
«Είναι μία προσπάθεια να βοηθήσουμε στην στοχευμένη ανάπτυξη, αλλά από μόνο του δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει όλοι μαζί και εμείς και οι τοπικοί φορείς να εκμεταλλευτούμε τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πανέμορφο event, αλλά αυτό θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Να μη μείνουμε μόνο σε αυτή την ημέρα, αλλά να το εκμεταλλευτούμε πολύπλευρα. Αυτό το συνάντησα και στον Βόλο, όπου οι τοπικοί παράγοντες βοήθησαν πάρα πολύ, οι σύλλογοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και στο τέλος πιστεύω ότι πήραν μια τονωτική ένεση για να έχουν διάρκεια και συνέχεια στην προσπάθεια που κάνουν».

Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για την παρουσία και τη «μάχη» των πάγκων με την κα Αθανασιάδου; 
«Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο που άνθρωποι με πολύχρονη προσφορά στο άθλημα συνεχίζουν να δίνουν ακόμα. Η κα Αθανασιάδου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, είναι ένας άνθρωπος που η αγάπη της για το άθλημα είναι ανεξάντλητη και χωρίς τέτοιους ανθρώπους δεν θα είχαμε φτάσει κι εμείς ως εδώ. Πέρα από τους επαγγελματίες του χώρου, το βόλεϊ γνώρισε μεγάλες επιτυχίες γιατί βασίστηκε σε ανθρώπους όπως η κα Αθανασιάδου και είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα τη συναντήσω στο γήπεδο».


Γιάννης Βαμβέσος: «Τα κορίτσια έχουν ενθουσιαστεί»!

Πώς και πώς περιμένουν στον Ερμή Ηγουμενίτσας το All Star Day γυναικών και ειδικά οι πιτσιρίκες του συλλόγου που έχουν… ζαλίσει τον προπονητή τους, Γιάννη Βαμβέσο πότε θα φτάσουν τα «αστέρια» του ελληνικού πρωταθλήματος και πολλά άλλα.

«Ρωτάνε σε κάθε προπόνηση πώς μπορούν να βοηθήσουν, τι θα πρέπει να κάνουν εκείνες τις ημέρες και φυσικά αν θα μπορέσουν να δουν τις προπονήσεις και πότε θα πάρουν αυτόγραφα από τις αγαπημένες τους αθλήτριες», λέει ο Βαμβέσος, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι στην τεχνική ηγεσία του Ερμή.

Ως οικοδεσπότης λοιπόν θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας των All Stars και δηλώνει για τη διοργάνωση και τη δική του επιλογή: «Ήταν πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα, αλλά και για την πόλη μας. Είναι σημαντικό που έρχεται το All Star στην Ηγουμενίτσα, όπου τα τελευταία χρόνια κάνουμε προσπάθειες να φέρουμε παιδιά στο άθλημα. Η πραγματοποίηση της διοργάνωσης εδώ θα δώσει ώθηση στα νέα παιδιά. Όσο για μένα, είναι μεγάλη τιμή που θα βρεθώ δίπλα σε τέτοιες αθλήτριες, αλλά και προπονητές και ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Τα γυναικεία τμήματα του Ερμή απαριθμούν 180 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων τα 160 είναι κορίτσια! «Έχουμε παιδάκια από την Α’ δημοτικού, ενώ δημιουργήσαμε και τμήμα ηλικίας 20+ και έρχονται περίπου σαράντα κοπέλες και γυναίκες, που αντί για γυμναστήριο παίζουν βόλεϊ. Έχουμε κυρίες έως και 50 ετών», εξηγεί ο Γιάννης Βαμβέσος.

Αγωνιστικά, ο Ερμής «κατέβασε» φέτος για πρώτη φορά γυναικείο τμήμα, στο τοπικό πρωτάθλημα, με την ομάδα να απαρτίζεται κυρίως από κορασίδες, οι οποίες πέρυσι έφτασαν ως τον τελικό της ΕΣΠΕΔΕ.«Παίζουμε κυρίως για την εμπειρία και για να μάθουν τα παιδιά σωστό βόλεϊ. Δεν μας ενδιαφέρει, σε αυτή τη φάση, το βαθμολογικό κομμάτι του πρωταθλήματος», ανέφερε.

Ο Ερμής χρησιμοποιεί το γήπεδο, όπου θα φιλοξενηθεί το All Star και ο έμπειρος τεχνικός προσθέτει πως: «Θα γεμίσει και θα βάλουμε κι άλλες εξέδρες κάτω. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προβολή σε σχολεία, ενώ θα γίνουν και τουρνουά μίνι βόλεϊ. Τα κορίτσια της ομάδας, όταν τους το ανακοινώσαμε, ενθουσιάστηκαν και μετρούν τις ημέρες για να έρθει το All Star».

1 σχόλιο

  • Comment Link pasquale Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 08:28 posted by pasquale

    Δηλαδη κ.Καλμαζιδη στην Εθνικη ο ρολλος σας δεν ειναι διακοσμητικος διπλα στον βαλσαμομενο στο παγκο της Εθνικης κ.Φλωρο;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ