1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-12-2013 19:57

«Deja vu» των περσινών τελικών στου Ρέντη, «μάχη» στην Χαλάστρα

Με την Α1 Γυναικών να συνεχίζεται, το βλέμμα είναι στράμμενο στο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο (21/12) με το παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή Κηφισιάς να ανοίγει την αυλαία της 11ης αγωνιστικής και να κλείνει με το ντέρμπι στου Ρέντη.

Μετά την ήττα του στα Βριλήσσια, οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Μετά και το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει μια «καθαρή» νίκη, για να τον βρει στην πρώτη θέση.  Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Νικολάκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και μιλώντας στο volleyball.gr, τόνισε: 

«Είναι άλλο ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων με τους ίδιους στόχους. Από την πλευρά μας, μετά την ήττα στα Βριλήσσια, θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να αποδείξουμε ότι το προηγούμενο αποτέλεσμα ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Εύχομαι να γίνει ένα ματς αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων και να είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το 2013 με μια μεγάλη νίκη. Όπως και να έχει όμως, πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Βριλήσσια, θα διεκδικήσουν ως το τέλος το πρωτάθλημα με τις ίδιες πιθανότητες. Η νίκη στο ντέρμπι θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια, αλλά για να φτάσουμε σε αυτήν θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό».

Η ΑΕΚ είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα και αύριο θα δούμε αν θα σπάσει το σερί της ή όχι. Η Ένωση που προέρχεται από μια σχετικά άνετη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και έναν κουραστικό μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, καλείται να αποδείξει εάν μπορεί να ανατρέψει την περσινή κυριαρχία του Ολυμπιακού. 

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Απόστολος Οικονόμου υπολογίζει σε όλα του τα «όπλα», αφού ξεπεράστηκε και το θέμα με την ισπανίδα Φερνάντες.

«Το θέμα είναι να διαχειριστούμε την κούραση μας και να πάμε στο ντέρμπι με καθαρό μυαλό για να πιέσουμε τον αντίπαλο μέσα στην έδρα του. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες. Είναι ένα ιδιαίτερο ντέρμπι και θέλω να πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει. Δεν θα κριθεί το πρωτάθλημα σε αυτό το ματς, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι και θέμα γοήτρου», είπε από την πλευρά του κόουτς των «κιτρινόμαυρων».

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες πέρυσι «μονομάχησαν» στους τελικούς της Α1 και διεκδίκησαν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ φέτος προχώρησαν και σε μια άτυπη μορφή...ανταλλαγών, αφού πλέον η Κάταλιν Κις, έβγαλε τα κιτρινόμαυρα και φοράει τα ερυθρόλευκα, ενώ την αντίθετη διαδρομή (Ρέντη - Νέα Φιλαδέλφεια), ακολούθησαν οι Δήμητρα Γιακουμή και Άννα Καβαθά. 

«Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός»

Το πρώτο σερβίς της Α1 Γυναικών πάντως γίνεται στο γήπεδο του Πανελληνίου, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ηρακλή Κηφισιάς. Το τριφύλλι προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα των Ιώνων (έκανε ανατροπή από το 2-0)  που τις έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας, σε αντίθεση με τις Κηφισιώτισσες που έχασαν την περασμένη εβδομάδα στο Ζηρίνειο και από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη (βρίσκεται 11ος).

«Να μαζέψει το χαμένο έδαφος ο ΟΠΕΡ, πρώτη νίκη ψάχνουν οι Ίωνες»

Μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα από Βριλήσσια και ΑΕΚ, ο ΟΠΕΡ φιλοξενεί τους Ίωνες και θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη. Οι Ίωνες δεν έχουν γευτεί ακόμα την χαρά την νίκης, χάνοντας την ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική να νικήσουν τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά ήρθε η ανατροπή και το 2-3.

«Ανεβασμένη ψυχολογία ο Ηρακλής, να μείνει σε τροχιά 4άδας ο Πανναξιακός»

Στο Κατσάνειο, ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό και θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα για να εμποδίσει τις νησιώτισσες από μία δεύτερη συνεχή νίκη στη συμπρωτεύουσα! Και αυτό γιατί η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς πριν από περίπου 15 μέρες πέρασε σαν σίφουνας από τη Χαλάστρα κόντρα στους Μακεδόνες, ενώ ακολούθησε και το εύκολο 3-0 επί του Μαρκόπουλου για να «πιάσει» η Νάξος την 5η θέση. Ο Γηραιός βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά στη βαθμολογία (7η θέση), όμως, το 0-3 μέσα στην Κηφισιά, πρόσθεσε ψυχολογία στις «κυανόλευκες».

«Αμφίρροπο παιχνίδι στο Μαρκόπουλο»

Στο Μαρκόπουλο, η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον ΕΟ Σταυρούπολης σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία (8η - 10η θέση) με τον σύλλογο των Μεσογείων να μετράει μόλις μία νίκη παραπάνω. Ωστόσο, γνώρισε την ήττα στη Νάξο και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Τον ίδιο στόχο, βέβαια, έχει και η Σταυρούπολη, αφού μετά την εντός έδρας ήττα από τους Μακεδόνες, συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ήττες και τα περιθώρια για τη βορειοελλαδίτικη ομάδα λιγοστεύουν. 

«Μάχη στην Χαλάστρα»

Παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει και στη Χαλάστρα, όπου οι απρόβλεπτοι φέτος Μακεδόνες Αξιού υποδέχονται τα φιλόδοξα Βριλήσσια. Η ομάδα των Κυμίνων παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο που βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και εάν δεν είχε έλειπε η απειρία σε κάποια ματς, ενδεχομένως να είχε σκαρφαλώσει και ακόμα ψηλότερα. Η νίκη στη Σταυρούπολη λειτούργησε σαν... φάρμακο για την εντός έδρας ήττα από τη Νάξο και τώρα έρχεται ένα πραγματικό κρας τεστ! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση με τα Βριλήσσια που μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού απέχουν μόλις έναν βαθμό από την κορυφή και το σίγουρο είναι ότι θα έχουν και το βλέμμα στραμμένο στο ντέρμπι του Ρέντη. Από εκεί και πέρα, όμως, το σύνολο του Μανώλη Ρουμελιώτη θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη χαρά μιας μεγάλης νίκης αγωνιζόμενη σε μια δύσκολη έδρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών: 

Πανελληνίου, 15:00 Παναθηναϊκός - ΓΣΚ Ηρακλής
(Διαιτητές: Τσίτσικας-Μαρκάτσας, Παρατηρητής: Τριανταφύλλου)

Ρεθύμνου, 17:00 ΟΠ Ρεθύμνου - Ίωνες 
(Διαιτητές: Κοκοτσάκης-Καρπουζάς, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς)

Κατσάνειο, 18:00 Ηρακλής Θεσ. - Πανναξιακός 
(Διαιτητές: Δανιηλίδου-Τσιούλα, Παρατηρητής: Καραγιάννης)

Μαρκόπουλου, 19:00 Μαρκόπουλο - ΕΟ Σταυρούπολης 
(Διαιτητές: Παπαστάμος-Κατσούλης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης)

Χαλάστρας, 19:00 Μακεδόνες Αξιού - ΦΟ Βριλησσίων 
(Διαιτητές: Σιμίδης-Μπουγιούκας, Παρατηρητής: Στεργιόπουλος)

Μ.Μερκούρη, 21:30 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 
(Διαιτητές: Μαρκάτσας-Τσίτσικας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ