1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
17-12-2013 17:40

2 στα 2 για την MVP Τουριάφ

Πήρε... φόρα η Λέσλι Τουριάφ με την απόδοσή της στη νίκη των Βριλησσίων απέναντι στον Ολυμπιακό, αναδείχθηκε MVP της 10ης αγωνιστική. Η Γαλλίδα με αυτό τον τρόπο ψηφίζεται για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πολυτιμότερη αθλήτρια, αφού ήταν εκείνη είχε οδηγήσει τα Βριλήσσια στην επικράτηση επί του ΟΠΕΡ.
Αυτή τη φορά... θύμα ττης έπεσε ο Ολυμπιακός καθώς απέναντι στις πρωταθλήτριες είχε  με 28 πόντους με 23/44 επιθέσεις, 2 άσους και 3 μπλοκ, αποδεινύοντας και πάλι ότι αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας της.

Και αφού στην πρώτη της συνέντευξη στο volleyball.gr η Γαλλίδα ήταν κάπως… τρακαρισμένη, αυτή τη φορά απαιτήσαμε να «λυθεί», όπως ακριβώς κάνει και στο γήπεδο, πληγώνοντας τους αντιπάλους της:

«Μετά το παιχνίδι μου είπαν κάποιοι ότι ‘πας πάλι για MVP της αγωνιστικής’ και για να πω την αλήθεια, το σκεφτόμουν. Από την άλλη, δεν είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που να στέκεται σε κάποια ατομική εμφάνιση. Το είπα και την προηγούμενη φορά και θα το ξαναπώ, η απόδοσή μου οφείλεται στην ομαδική εμφάνιση των Βριλησσίων, άρα και πάλι θα αφιερώσω τη διάκριση στην ομάδα, στον προπονητή και το επιτελείο του, στη διοίκηση και στον κόσμο μας».

Την περασμένη εβδομάδα μας είπες ότι δεν έχεις προσαρμοστεί πλήρως στην Ελλάδα. Οι πράξεις σου, πάντως, δεν… δικαιώνουν τα λεγόμενά σου!
«Εντάξει, έκανα δύο καλά παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μία αθλήτρια κρίνεται από τη διάρκεια που έχει μέσα στη χρονιά, άρα είναι πολύ νωρίς για να κριθώ συνολικά. Το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός ‘δένομαι’ όλο και περισσότερο με τις συμπαίκτριές μου, δουλεύουμε πολύ για να φτιάξουμε ένα ομοιογενές σύνολο και ίσως αυτό είναι το μυστικό για τις καλές μου εμφανίσεις».

Μετά την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, τη νίκη επί των περσινών νταμπλούχων και με το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός να είναι προ των πυλών, τα πράγματα πιστοποιούν όλο και περισσότερο ότι ο εφετινός τίτλος θα κριθεί στις… λεπτομέρειες. 
«Είναι νωρίς για να το πω αυτό, αλλά σίγουρα τα Βριλήσσια χρειάζονταν μια νίκη, όπως αυτή επί του Ολυμπιακού γιατί πλέον αισθανόμαστε όλοι πιο άνετα. Μας πείραξε πολύ ο τρόπος που χάσαμε το πρώτο ντέρμπι με την ΑΕΚ και δεν θέλαμε να επαναλάβουμε τα λάθη μας με τον Ολυμπιακό. Ψάχναμε μια μεγάλη νίκη, όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά και για την ψυχολογία μας και αυτή ήρθε απέναντι στον Ολυμπιακό που μέχρι τότε ήταν αήττητος στην Ελλάδα. 

Αυτό μας βοηθάει πολύ εν όψει της συνέχειας, όμως, ας μην ξεχνάμε ότι δώσαμε και τα δύο ντέρμπι στην έδρα μας, άρα στον επόμενο γύρο, μας περιμένει ακόμη πιο δύσκολη αποστολή. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μας δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% της απόδοσής της. Αν όντως, έχουμε περιθώρια βελτίωσης θα φανεί. Είναι καλό, όμως, που μέχρι τώρα τα Βριλήσσια βρίσκονται ανάμεσα στα δύο πρώτα φαβορί και δείχνουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο».

Αυτές οι εμφανίσεις σας κάνουν να πιστέψετε ακόμα περισσότερο ότι μπορείτε να επαναφέρετε τον σύλλογο στους τίτλους;
«Ξέρω ότι η ομάδα πήρε πολλά πρωταθλήματα στη δεκαετία του ’90, όμως, δεν ξέρω ποιες ήταν οι συνθήκες τότε. Με τα σημερινά δεδομένα και έχοντας παίξει απέναντι στους δύο μεγάλους διεκδικητές του πρωταθλήματος, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παλέψουμε ως το τέλος και μακάρι να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι θα ήταν θετικό να βγαίνουν κάθε χρόνο διαφορετικές πρωταθλήτριες γιατί έτσι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, βελτιώνεται το προϊόν και δυναμώνει το άθλημα στη χώρα». 

Κλείνοντας, πες μας και κάτι για τον εαυτό σου. Το ότι ανεβαίνεις αγωνιστικά, σημαίνει ότι περνάς όλο και καλύτερα στη χώρα μας;
«Κανονικά, το να βελτιώνεσαι αγωνιστικά σημαίνει ότι είσαι καλά και εξωαγωνιστικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει μέρα που να μη μου λείπει η οικογένειά μου και αυτό είναι ένα μεγάλο προσωπικό πρόβλημα για εμένα, το οποίο προσπαθώ να ξεπερνώ καθημερινά. Τον περασμένο μήνα με επισκέφτηκε στην Αθήνα ο σύζυγός μου, όμως, μόνο για λίγες ημέρες γιατί και εκείνος εργάζεται στη Γαλλία και δεν μπορεί να λείψει για μεγάλο διάστημα. Ίσως εάν είχα την οικογένειά μου εδώ να μπορούσα να μείνω για πολλά χρόνια στην όμορφη χώρα σας που από όσο γνωρίζω περνάει δύσκολες στιγμές οικονομικά».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ