1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-08-2013 15:04

Πλήγμα για το Νηρέα που χάνει τη Φωφώ Καραλή

Του Δημ. Στραυρακάκη
Μετά από δέκα χρόνια μακριά από το φιλέ, η Φωφώ Καραλή, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2012 να επιστρέψει στην ενεργό δράση, θέλοντας να βοηθήσει το Νηρέα Καρδαμύλων, στην προσπάθεια που έκανε στην Α2 Εθνική Κατηγορία στο βόλει γυναικών.
Μια προσπάθεια που στέφθηκε από επιτυχία, έστω και με πολύ άγχος, αφού η παραμονή στην κατηγορία, για την ομάδα του νησιού μας, κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Η έμπειρη πασσαδόρος, είχε σημαντική συμβολή σε αυτή την παραμονή του Νηρέα, στην πρώτη του παρουσία σε Εθνική Κατηγορία. Μόνο που οι συνθήκες, δεν ήρθαν όπως ήθελε τόσο η ίδια, όσο και οι άνθρωποι του συλλόγου, αφού αυτή η επιστροφή τελειώνει ίσως λίγο άδοξα και απρόσμενα, κάτι που ίσως είναι άδικο για έναν αθλητή, αλλά δυστυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα, όταν κάνεις πρωταθλητισμό.

Η 36χρονή Χιώτισσα παρά το γεγονός ότι ήθελε να συνεχίσει με την φανέλα του Νηρέα, φορώντας το νούμερο 11, δεν θα είναι στο ρόστερ για τη νέα σαιζόν, αφού ο τραυματισμός που αντιμετωπίζει στην μέση, την αναγκάζει να αποσυρθεί τελείως από την ενεργό δράση.

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, γνωρίζουν ότι ένα πρόβλημα στην μέση, είναι ότι πιο «ύπουλο» από πλευράς τραυματισμού μπορεί να έχει ένας αθλητής και ειδικά στο βόλει. Στη Φωφώ, παρουσιάστηκε το πρόβλημα αυτό στις αρχές του 2ου γύρου του προηγούμενου πρωταθλήματος της Α2, κάπου εκεί στον Φεβρουάριο, αλλά παρά τα αρχικά προβλήματα, άντεξε και κατάφερε να βγάλει και να ολοκληρώσει για δυο μήνες το πρωτάθλημα, έχοντας μια μεγάλη συμβολή στην ομάδα των Κυλαδίτη-Λύκου.

«Το πρόβλημα που έχω στη μέση, με αναγκάζει να σταματήσω» λέει στην «Α.Χ.» η έμπειρη παίκτρια, με θητεία παλαιότερα σε ομάδες της Βορείου Ελλάδος σε Α2 Εθνική Κατηγορία, συμπληρώνοντας ότι: «ο γιατρός που με εξέτασε πριν λίγο καιρό, μου συνέστησε να σταματήσω κάθε αθλητική δραστηριότητα. Πολύ ξεκούραση μου είπε ότι θέλει, κάτι φυσικά που δεν συμβαδίζει με τις προπονήσεις και τους αγώνες. Όταν ένιωσα, τον περασμένο Φεβρουάριο τις πρώτες ενοχλήσεις, το πάλεψα, όσο μπορούσα, αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε».

Η Φωφώ Καραλή, επέστρεψε το 2002 στη Χίο, αφήνοντας το βόλει και την καριέρα που είχε χτίσει στην Βόρεια Ελλάδα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Πληροφορική στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η τελευταία της αγωνιστική παρουσία ήταν με τον ΑΟ Καβάλας, τότε που ανέβηκε στην Α1, αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να βοηθήσει το Νηρέα, παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις, λόγω των ταξιδιών, των προπονήσεων, ήταν πολλές. «Στεναχώρια υπάρχει σίγουρα. Ήθελα να ξαναπαίξω στο Νηρέα, να βοηθήσω και εγώ από την μεριά μου και φέτος την ομάδα. Τι να κάνουμε όμως, δεν πειράζει..» αναφέρει, συμπληρώνοντας, βγάζοντας την πίκρα του αθλητή, που του κόβουνε απότομα, κάτι που γουστάρει να κάνει, λέγοντας: «Να σου πει κάποιος να σταματήσεις, ενώ θα μπορούσες να παίξεις δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά στην πραγματικότητα ενώ σου αρέσει αυτό που κάνεις, δεν γίνεται αφού έχεις πρόβλημα σωματικά, είναι λίγο κάπως για έναν αθλητή. Η ψυχή και το μυαλό θέλει, που λένε, αλλά το σώμα δεν ακολουθεί!. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα!».

Φυσικά δηλώνει φαν της ομάδας, έτοιμη να την βοηθήσει από οποιοδήποτε άλλο πόστο της ζητηθεί, εκτός φυσικά από το να οργανώνει το παιχνίδι μέσα στο παρκέ. Κάνοντας μια αναδρομή για την πορεία, στο πρωτάθλημα που τελείωσε το περασμένο Απρίλιο, λέει ότι: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Να μην είχαμε το άγχος της παραμονής μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Το επίπεδο στην Α2 είναι μέτριο. Γενικώς και το αγωνιστικό επίπεδο και στην Α1 γυναικών, που βλέπω, έχει πέσει σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια».

Η τέως πασσαδόρος λοιπόν του Νηρέα, για την νέα σαιζόν, θεωρεί ότι η ομάδα έχει βάλει βάσεις από την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, λέγοντας ότι: «Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τα παιχνίδια μέσα στη Χίο. Παίζει ρόλο η έδρα σε αυτή την κατηγορία. Φαίνεται η παραμονή δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Με κατάλληλες κινήσεις, αν υπάρξουν, σε όλους τους τομείς, θα μπορούσε να μείνει η ομάδα, έχουν μπει πιστεύω οι βάσεις από το προηγούμενο πρωτάθλημα!».

 
Θυμηθείτε ότι:

Η Φωφώ Καραλή, είναι 36 ετών, μητέρα δυο αγοριών. Παίζει πασαδόρος, δηλαδή έχει οργανωτική θέση, που μετράει η εμπειρία και το μυαλό αρκετά στο παιχνίδι. Έπαιξε στο ΦΟ Καμποχώρων, στη Β΄ Εθνική, ενώ το 1994 είχε κατακτήσει με την Χιώτικη ομάδα την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε, αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Διοικητηρίου (Α΄ τοπικό) και στον Παναθλητικό Συκεών (από την Β΄ Εθνική, ανέβηκαν στην Α2). Αγωνίστηκε επίσης στο ΓΣ Σίρις Σερρών (Α2 γυναικών) και στον ΑΟ Καβάλας (στην Α2 όπου ανέβηκαν στην Α1 γυναικών, το 2002). Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο Νηρέα Καρδαμύλων, στο περασμένο πρωτάθλημα της Α2. Είχε σταματήσει την ενεργό δράση και επέστρεψε για να βοηθήσει την Χιώτικη ομάδα. «Είμαι ευχαριστημένη όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζα. Θα μπορούσα να έχω συνεχίσει την καριέρα μου στο βόλει σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο, αν δεν γυρνούσα πίσω στη Χίο, το 2002. Θα μπορούσα να είχα παίξει και Α1, τότε είχα πρόταση από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης» λέει η Φωφώ Καραλή, σχολιάζοντας την αγωνιστική της πορεία στο φιλέ.

  Πηγή: εφημερίδα Αλήθεια Χίου

1 σχόλιο

  • Comment Link think before talk Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 23:56 posted by think before talk

    εισαι και θα εισαι η φυσικη αρχηγος μας. να εισαι γερη και δυνατη σου χρωσταμε πολλα. το κενο σου δυσαναπληρωτο η απουσια σου τεραστια. εισαι κεφαλαιο για το βολλευ και οχι μονο το χιωτικο. σ' ευχαριστουμε για ολα οσα εδωσες και ειδικα την τελευταια χρονια της μεγαλης σου επιστροφης.
    εχεις ακομα να δωσεις πολλα η εμπειρια και οι γνωσεις σου πολυτιμες. δεν θα ξεχασω ποτε στο γλεντι για την παραμονη στην α2 εκεινη την απαντηση σου στην ερωτηση που βρηκες κινητρο να επιστρεψεις στα παρκε.
    θα σε βλεπουμε ελπιζω στο γηπεδο θα μας ξενιζει χωρις την αθλητικη περιβολη ή τη φορμα αλλα ολα εχουν καποτε ενα τελος. εσυ το εγραψες με τον τροπο που σου αρμοζε. νικητρια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ