1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-05-2023 15:15

A2 γυναικών: Ανοιχτή επιστολή της ΕΑ Λάρισας

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΕΑ Λάρισας , η οποία αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α2 γυναικών Β' ζώνης από την πρωτοπόρο Πρέβεζα με 2-0.

Αναλυτικά ο Θεσσαλικός σύλλογος αναφέρει στην μακροσκελή επιστολή του:

“Η ομάδα γυναικών του συλλόγου μας αγωνιζόμενη στον όμιλο της A2 κατάφερε στο τέλος της Α φάσης μετά από πολλά απρόοπτα να προκριθεί στα play-off ανόδου και οι Κορασίδες μας στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Προς έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι η ΕΟΠΕ όρισε την ίδια ημέρα τον πρώτο αγώνα των play-off ανόδου Α2 Γυναικών (στην Πρέβεζα το Σάββατο 29/4) και τις ίδιες ημερομηνίες (27-28-29-30/4 στο Βόλο) την προημιτελική και ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ζητήσαμε αναβολή του αγώνα των Γυναικών γιατί στην σύνθεση της ομάδας συμμετέχουν 8-9 κορασίδες και ο προπονητής είναι ο ίδιος. Αλλά προς μεγάλη απογοήτευση μας δεν έγινε δεκτό το αίτημα και αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο και μας έβαλε σε σκέψεις, είναι ότι δεν υπήρχε διάθεση να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.Εύλογα λοιπόν θέτουμε το εξής ερώτημα.

Γιατί δεν φροντίσατε ως αρμόδιοι να μην ορίσετε την ίδια ημερομηνία αγώνα play-off ανόδου και αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων; Θα έπρεπε να είστε λίγο πιο ευέλικτοι όσον αφορά την διεξαγωγή των αγώνων με ίσους όρους για όλες τις ομάδες και τέλος δεν ζητήσαμε αναβολή επ' αόριστον, αλλά να γίνει ο εν λόγω αγώνας 1 ή 2 ημέρες μετά ή πριν.

Κάναμε πρόταση να διεξαχθεί ο αγώνας οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία είτε πριν είτε μετά, συγκεκριμένα είτε την Τρίτη 25/4 ή την Τετάρτη 26/4, αλλά και μετά Δευτέρα 1/5 και έτσι δεν θα επηρέαζαν και το πρόγραμμα που όπως είπαμε, κακώς εσείς διαμορφώσατε και αφού τόσο πολύ δεν θέλατε να διαταραχθεί ο προγραμματισμός σας.Μετά από όλα αυτά πιστεύουμε πλέον ότι δεν έχετε πραγματική εικόνα για την σύνθεση, ειδικά των επαρχιακών ομάδων, με την οποία αγωνίζονται οι ομάδες της Α2 και των μικρότερων κατηγοριών.

Σας πληροφορούμε ότι η ομάδα μας, όπως και οι περισσότερες επαρχιακές που βασίζονται στην υποδομή τους, από τις 14 αθλήτριες που δηλώνει στο φύλλο αγώνα, οι 8 ή 9 είναι κορασίδες (αυτό εύκολα μπορεί να αποδειχθεί από τα φύλλα αγώνα).Πώς λοιπόν μας ζητάτε να αγωνισθούμε συγχρόνως και στα play-off των Γυναικών και στο πανελλήνιο Κορασίδων;Γιατί μας θέτετε το δίλημμα να επιλέξουμε σε ποια από τις δύο διοργανώσεις να ρίξουμε το βάρος και μας βάζετε απέναντι από τα παιδιά και τους γονείς;

Η απόφαση σας να μην αναβάλετε τον αγώνα των γυναικών, πράγματι βασίζεται σε ένα άρθρο του γενικού κανονισμού που γράφει ότι: «επιτρέπεται η αναβολή αγώνα ανδρών/γυναικών λόγω συμμετοχής του σωματείου στην ημιτελική ή τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ21, Κ20 & Κ18, εφόσον τουλάχιστον δύο αθλητές των ομάδων αυτών και μόνο στην Α’ Φάση του πρωτ/τος, έχουν συμμετάσχει σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες ανδρών/γυναικών του σωματείου κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο».

Αυτό το άρθρο όμως αναφέρεται σε αγώνες που είναι στο πρόγραμμα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.Δηλαδή μας λέτε ότι εμείς σαν διοίκηση έπρεπε να προβλέψουμε:

1) Ότι θα μπούμε στα play-off ανόδου των γυναικών.

2) Οι κορασίδες μας σίγουρα θα προκριθούν στην ημιτελική και τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

3) Επειδή η ΕΟΠΕ (για κάποιο ακατανόητο λόγο) υπάρχει περίπτωση να ορίσει την ίδια ημερομηνία αγώνα ανόδου Γυναικών και αγώνα πανελληνίου Κορασίδων, να δώσουμε εντολή στον προπονητή στους αγώνες των Γυναικών ανεξάρτητα από την κρισιμότητα του αγώνα να φροντίζει έτσι ώστε 2 τουλάχιστον κορασίδες να συμμετέχουν σε πάνω από τους μισούς αγώνες έστω και για έναν πόντο

.ΥΓ. Σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού αυτού έπρεπε να έχουμε δύο τουλάχιστον κορασίδες να έχουν συμμετοχή πάνω από 11 αγώνες από τους 22 που έγιναν στην Α΄φάση. Η ομάδα μας είχε 1 κορασίδα με 17 συμμετοχές (τις περισσότερες στο βασικό σχήμα) 1 με 11 και άλλες 7-8 με περισσότερες από 6 συμμετοχές. (Δηλαδή για μια λιγότερη συμμετοχή της δεύτερης κορασίδας δεν δεχθήκατε την αναβολή).

Τέλος θα περιμέναμε να δείξετε μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι σε μια ιστορική επαρχιακή ομάδα που έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες τελικές φάσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, που από την υποδομή της πολλές αθλήτριες έχουν στελεχώσει της την Εθνική ομάδα και ομάδες της Α1 κατηγορίας.Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε όλους τους παράγοντες και φίλους του πολύπαθου αθλήματος μας.

Τo Τμημα βόλεϊ γυναικών της Ε.Α.Λαρισας»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ