1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-02-2022 17:30

Α2 Γυναικών: Εντυπωσιακός Απολλώνιος 3-0 την Αργυρούπολη με απίστευτη Ριπνάγια

Mε «σπασμένα» φρένα συνέχισε στα πλέι οφ, την τρελή του πορεία ο Απολλώνιος, ο οποίος για την 2η αγωνιστική του τουρνουά ανόδου της Ά ζώνης επικράτησε σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς με 3-0 (25-21, 25-23, 25-19), της Αργυρούπολης, και με 12/12 νίκες διατήρησε το φετινό του ρεκόρ που έχει ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν ενω πήρε κεφάλι στην βαθμολογία με 6 πόντους.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος αφού στην κανονική περίοδο ήταν σε διαφορετικούς ομίλους, ενώ ο ΑΟΝΑ προερχόταν από ένα αήττητο σερί 11 αγωνιστικών που τελείωσε στο Κερατσίνι.  Ο Απολλώνιος για άλλη μια φορά εμφανίστηκε διψασμένος για τη νίκη, ήταν εντυπωσιακός επιθετικά με την Ριπνάγια να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ ειδικά στα δύο πρώτα σετ, πίεσε πολύ στο σερβίς, είχε ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, έκανε λίγα λάθη και έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο.

Από την άλλη η Αργυρούπολη που φέρνει την σφραγίδα της Δήμητρας Λυκογιάννη, παρά το 3-0 έδειξε πολύ θετικά στοιχεία, πάλεψε το παιχνίδι, ήταν αποτελεσματική στο μπλοκ, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την Ριπνάγια ενώ στα κρίσιμα σημεία των σετ, έκανε πολλά λάθη που δεν ήταν δυνατόν να της επιτρέψουν  να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

 Η εικόνα του ματς

Αγωνιστικά ο Απολλώνιος πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ. Οι παίκτριες της Κάταλιν Κις πήραν σταθερό προβάδισμα με 16-12, 18-14, ο ΑΟΝΑ μείωσε σε 19-18 με άσσο της Ιωάννου αλλά με ξέσπασμα της Ριπνάγια, ο Απολλώνιος έκανε σερί 5-0 και έφτασε σε σετ μπολ με 24-18, η Κυπαρίσση με άσσο μείωσε σε 24-21 αλλά η Ριπνάγια και πάλι σφράγισε το 25-21 και το 1-0.  

Στο δεύτερο σετ είχαμε μεγαλύτερη κόντρα ενώ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο ΑΟΝΑ μπήκε αποφασισμένος για την ισοφάριση και με την Ευθυμιοπούλου προηγήθηκε με 11-12, ο Απολλώνιος μ την Σιδεράτου πέρασε μπροστά με 15-12 αλλά έχασε την διαφορά καθώς οι φιλοξενούμενες έκαναν την ανατροπή, και πήραν προβάδισμα μέχρι το 20-21.

Στη συνέχεια δεν άντεξαν, η μπάλα πήγε στη «πυρηνοκίνητη» Ρωσίδα του Απολλώνιου που με καθοριστικές επιθέσεις έβαλε μπροστά τις γηπεδούχες με 22-21, 23-22, η Ευθυμιάδη έφερε την ομάδα του Κερατσινίου σε σετ μπολ με 24-23, ενώ η Ριπνάγια «καθάρισε» και πάλι καθώς με φοβερή ψυχραιμία πέτυχε το 25-23 και έγραψε το 2-0. 

Στο τρίτο σετ η Αργυρούπολη προσπάθησε να πάει το σετ σε κλειστό σκορ και πόντο πόντο αλλά ο Απολλώνιος με Σιδεράτου-Ευθυμιάδη να παίρνουν την σκυτάλη στην επίθεση από τη Ριπνάγια, οδήγησαν τις νικήτριες σε σταθερό προβάδισμα 15-12, 20-15, 21-15, 23-18, 25-19.

Από τον Απολλώνιο, εκτός από την φοβερή Ριπνάγια, ξεχώρισαν η εκπληκτική λίμπερο Τουλγαρίδου, η Λάβδα και Ευθυμιάδη-Σιδεράτου στο τρίτο σετ.

Από τον ΑΟΝΑ εκπληκτική η κεντρική Κυπαρίσση και πολύ κοντά της η Ιωάννου. 

 Τα σετ 3-0  (25-21, 25-23, 25-19)

 Απολλώνιος (Κις) Λάβδα Σιδεράτου, Ριπνάγια, Δίκη, Πάτα, Ευθυμιάδη,  Τουλγαρίδου (λ), Βλαχοπούλου

Αργυρούπολη (Λυκογιάννη): Νίκα, Βελούδου, Ευθυμιοπούλου, Αγγελοπούλου, Κυπαρίσση, Μαθιουδάκη (λ) Μούγιεζιτς, Βακάλογλου

 Στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ αναβλήθηκε το ματς Μίλωνας-Πετρούπολη λόγω covid

Η επόμενη αγωνιστική 26/2

Πετρούπολη-Απολλώνιος

Μίλωνας-Αργυρούπολη

Η βαθμολογία των πλέι οφ ανόδου της Α ζώνης ΕΔΩ

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ