1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-11-2021 02:07

Α2 Γυναικών: Κυρίαρχος Απολλώνιος στη Ν. Σμύρνη με «φονικό δίδυμο» Σιδεράτου-Ριπνάγια

Ο Απολλώνιος ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής με τον Μίλωνα για την 3η αγωνιστική του Ά ομίλου της Α’ ζώνης της Α2 Γυανικών, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-3 (20-25, 25-22, 26-28, 15-25).Οι πρωτοπόρες παίκτριες της Κάταλιν Κις απέδρασαν με ένα τεράστιο τρίποντο από την έδρα του βασικού τους αντιπάλου για την άνοδο, ενώ πήραν ένα αποτέλεσμα που θα τις βοηθήσει να κρατήσουν το βαθμολογικό προβάδισμα μέχρι τη ρεβάνς του δεύτερου γύρου και παράλληλα τους ανέβασε την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

. Eκπληκτική εμφάνιση από τι νικήτριες, η "πυρηνοκίνητη" Ρωσίδα ακραία Κατερίνα Ριπνάγια που μαζί με την εξαιρετική Χιώτισα διαγώνια, Δέσποινα Σιδεράτου, κράτησαν όρθιο τον Απολλώνιο στα κρίσιμα σημεία του ντέρμπι και έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στο μεγάλο διπλό της ομάδας του Κερατσινίου. Πολύ κοντά στο «φονικό» δίδυμο του Απολλώνιου, και οι υπόλοιπες παίκτριες, όπως η πασαδόρος Λάβδα, οι κεντρικές Δίκη-Πάτα και η λίμπερο Τουλγαρίδου που «σκούπισε» το κλειστό της Ν. Σμύρνης.

Από τον Μίλωνα που πάλεψε με διάθεση και πάθος αλλά ήταν νευρικός, οι παίκτριες του έκαναν περισσότερα λάθη απο τις φιλοξενούμενες, είχε προβλήματα στην υποδοχή, και έχασε πολλές μάχες στο φιλέ, ξεχώρισε η Θώδη και κατά διαστήματα η Λακασά.

«Κλειδί» τους ματς το δραματικό φινάλε του τρίτου σετ. Εκεί ο Μίλωνας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τρία σετ μπολ που είχε με το σκορ να φτάνει στο 26-25, ακολούθησε καρφί της Σιδεράτου όπου ο Απολλώνιος ισοφάρισε σε 26-26 ενώ όλος ο πάγκος του Μίλωνα και οι αθλήτριες διαμαρτυρήθηκαν για άουτ. Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Κυριάκος Μιχαήλογλου, έδωσε τον πόντο στις φιλοξενούμενες υποστηρίζοντας ότι υπήρχε επαφή αντιπάλου.

O Απολλώνιος  πήρε τελικά το σετ με 26-28 και εβαλε τις βασεις  της επιτυχίας του.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ ο Απολλώνιος μπήκε δυνατά πήρε προβάδισμα με 1-4, 3-6, 11-14, 12-15 με την Βλαχοπούλου αλλα ο Μίλωνας κατάφερε και ισοφάρισε σε 17-17 με την Θώδη. Ο Απολλώνιος και πάλι με Σιδεράτου, Ριπνάγια απάντησε με σερί 6-0 και προηγήθηκε με 17-23, η Λακασά μείωσε σε 20-24, αλλα η Σιδεράτου έδωσε τη λύση με 20-25, και έκανε το 0-1.

Στο δεύτερο είχαμε ντέρμπι με τον Μίλωνα να μπαίνει αποφασιστικά και να ξεφεύγει σε κρίσιμο σημείο με 21-17 από μπλοκ της Δορμπαράκη στη Βλαχοπούλου. Ο Απολλώνιος μείωσε σε 21-19 αλλα με επιθέσεις της Θώδη και άουτ επίθεση της Ριπνάγια, οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 24-21 και η Κορίνθια αθλήτρια στην επόμενη φάση «καθάρισε» το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες μέχρι το 18-18, τον Απολλώνιο να παίρνει προβάδισμα με 21-23 αλλά τον παθιασμένο Μίλωνα να ισοφαρίζει σε 23-23, και να φτάνει σε τρία σετ μπολ με 24-23, 25-24, 26-25 και τελικά το σετ να τελειώνει με ανατροπή 26-28 και 1-2 σετ για τον Απολλώνιο, με τον τρόπο που αναφέρουμε στον πρόλογο.

Το τέταρτο ήταν διαδικαστικό με τον Απολλώνιο να παίρνει μεγάλη διαφορά με 9-14 ,απέναντι στον Μίλωνα που επηρεασμένος ψυχολογικά από την απώλεια του τρίτου σετ τα παράτησε, και την ομάδα του Κερατσινίου με τις Σιδεράτου-Ριπνάγια να κάνουν «πάρτι», επικράτησε με 15-25 και σφράγισε με το τελικό 1-3. Τα σετ 1-3 ((20-25, 25-22, 26-28, 15-25)

Διαιτητές Μιχαήλογλου Λιδωρικιώτη

Μίλωνας (Γιώργος Δεναξάς): Αποστόλου, Θώδη, Λακασά, Γεωργακοπούλου, Δορμπαράκη, Παπαχατζή, Χάνα (λ), Βουλγαράκη (λ), Κακλαμάνου, Αρβανίτη, Μαριάτου, Σπύρη.

Απολλώνιος (Καταλιν Κις) Λάβδα, Σιδεράτου, Ριπνάγια, Δίκη, Πάτα, Βλαχοπούλου, Τουλγαρίδου (λ), Ευθυμιάδη

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ