Εκτυπώστε τη σελίδα
23-09-2021 16:09

Υπέρβαση στην Αργώ Βολου με τη Ρωσίδα Προκούντινα και πέντε ελληνίδες παίκτριες

Μεταγραφικό μπαράζ από την  Αργώ Βόλου ο οποίος ενόψει του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών, ενισχύθηκε με την Ρωσίδα ακραία Πωλίνα Προκούντινα αλλά και πέντε ακόμη ελληνίδες παίκτριες, δημιουργώντας ένα πρωταθληματικό ρόστερ.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Ο ΑΣ Αργώ Βόλου, όπως σας είχαμε προαναγγείλει , βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση της αθλήτριας Πωλίνα Προκούντινα . Η Πωλίνα είναι Ρωσικής εθνικότητας γεννημένη στη Μόσχα στις 18-12-1998, έχει ύψος 191cm , είναι 79 Kg και αγωνίζεται ως ακραία. Αγωνίστηκε στο Ρωσικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Δυναμό Μόσχας (2015-16) και στο αμερικανικό πρωτάθλημα ΝCCA με τις Ομάδες Syracuse University (2016-17) και Buffalo University (2018-19-20).

Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογιας. Για την Αργώ , η απόκτηση ξένης αθλήτριας και μάλιστα από χώρα με μεγάλη κουλτούρα και παράδοση στο άθλημα , αποτελεί ένα σημαντικότατο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε χάρη στη σημαντική βελτίωση της οργανωτικής δομής του Συλλόγου.

Με την προσθήκη της Ρωσίδας αθλήτριας στις τάξεις της Αργούς, προσδοκούμε να δώσει άλλη μορφή στο αγωνιστικό στυλ της γυναικείας ομάδας και να αποτελέσει το παράδειγμα για τις μικρότερες αθλήτριες.

Πωλίνα καλωσόρισες στην Ελλάδα και στο Σύλλογό μας»

Ο προπονητής της Αργούς, Βαγγέλης Σταθόπουλος, έγραψε για τη μεταγραφή στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Μια κίνηση που αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα στον Βόλο. Και φυσικά μόνο η Αργώ μπορεί να υλοποιήσει τέτοιο εγχείρημα.»

Εκτός από την ξένη αθλήτρια ο Βολιώτικος σύλλογος πρόσθεσε πέντε ακόμη ελληνίδες παίκτριες στο ρόστερ του, οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στους φετινούς στόχους της ομάδας.

Τη Στεργιάνα Στύλα απο τη Νίκη Βόλου : γεννημένη το 2005, έχει ύψος 1.80μ και αγωνίζεται ως κεντρική – διαγώνιος και είναι μαθήτρια 2ας λυκείου..

Τη Σοφία Παπαθανασίου από τον Ολυμπιακό Βόλου:  γεννημένη το 1995, έχει ύψος 1.69μ , αγωνίζεται στη θέση ακραίας και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στο Βόλο.

Τη Μαρία Αντωνοπούλου απο τη Φθία Λάμιας: είναι γεννημένη το 1992, έχει ύψος 1.60μ και αγωνίζεται στη θέση λίμπερο και εργάζεται ως Νηπιαγωγός στο Βόλο.

Τη Δέσποινα Παπαμίχου από ΑΟ Λαμίας: είναι γεννημένη το 2003, έχει ύψος 1μ80 και αγωνίζεται στη θέση κεντρικού και είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τη Δανάη Τασιοπούλου από τον Ηρακλη Αγίου Δημητριου: Η Δανάη κατάγεται από την Αθήνα και είναι γεννημένη το 2003, έχει ύψος 1μ80 και αγωνίζεται στη θέση κεντρικού και σπουδάζει Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.»