Εκτυπώστε τη σελίδα
10-09-2021 20:55

Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε ο Απολλώνιος Κερατσινίου

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Απολλώνιος2021-22. Η γυναικεία ομάδα του Κερατσινίου από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο από την Α2 στη Πρι Λιγκ, έκανε πριν λίγες μέρες, την πρώτη της συγκέντρωση ενόψει της νέας περιόδου.

Το κλίμα στην πρεμιέρα ήταν εξαιρετικό, με την πρώην διεθνή ακραία και από φέτος νέα γενική αρχηγό της νέας διοίκησης του συλλόγου, Μαρία Νομικού, να καλωσορίζει επίσης εκ μέρους της διοίκησης όλες τις αθλήτριες και να τους εύχεται υγεία και καλή επιτυχία  για την φετινή σεζόν, μια χρονιά πολύ σημαντική για την ομάδα του Πειραιά, η οποία έαβλε φέτος τον πήχη των φιλοδοξιών πάρα πολύ ψηλά.

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η προπονήτρια Κάταλιν Κις που έχει στην διάθεση της ένα πληρέστατο ρόστερ, με δυο ισάξιες αθλήτριες σε κάθε θέση, η οποία χαιρέτισε με την σειρά της τις παλιές παίκτριες, καλωσόρισε τις καινούργιες ενώ ανέλυσε το πρόγραμμα των προπονήσεων που θα ισχύσει για το επόμενο διάστημα.

Καταλιν Κις: «Αξίζουμε και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά»

Η προπονήτρια του Απολλώνιου Καταλιν Κις στη δεύτερη σεζόν της στο σύλλογο (πέρυσι πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα στην πρεμιέρα της Α2 πριν ξεκινήσει το lockdown της πανδημίας) στις πρώτες της δηλώσεις για τη νέα χρονιά υποστήριξε: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με μια σχετικά καινούρια ομάδα, που έχει σοβαρούς στόχους. Είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε δήλωση για το πρωτάθλημα και για τους αγώνες. Δουλεύουμε σκληρά να φτάσουν τα κορίτσια στο επίπεδο που θα χρειαστεί να κερδίσουμε τα παιχνίδια που θέλουμε.

Ο πρόεδρός μας και η διοίκηση κάνουν τα πάντα ώστε να μας προσφέρουν αυτά που χρειάζεται μια σοβαρή ομάδα, δουλεύουμε με πολύ καλές συνθήκες και πρώτα από όλα αισθανόμαστε ασφαλείς. Φέτος εύχομαι να μην διακοπεί κανένα πρωτάθλημα και να έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να φτάσουμε ψηλά.»  

Κάλη Δίκη: « Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό σύνολο»

Η κεντρική και αρχηγός της ομάδας, Κάλη Δίκη υποστήριξε με τη σειρά τηςΜετά από δύο εξαιρετικά δύσκολες σεζόν που μας έλλειψαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, ξεκινάμε μια ακόμη χρονιά με διάθεση πίστη και προσήλωση στο στόχο μας, με υψηλά στάνταρ για την κατηγορία. Το καλοκαίρι σχεδόν όλα τα κορίτσια δουλέψαμε τόσο ομαδικά και τόσο ατομικά ώστε να καλύψουμε το κενό και την σωματική αποχή που είχαμε.

Η φετινή ομάδα απαρτίζεται από αξιόλογες αθλήτριες μια αξιόλογη και έμπειρη κόουτς, καθώς και μια Διοίκηση που θα είναι πάντα δίπλα μας. Προσωπικά πιστεύω ότι με τα κορίτσια και την κόουτς δημιουργούμε και δουλεύουμε ένα ξεχωριστό σύνολο με κίνητρο να πρωταγωνιστήσουμε και αυτό με ενθουσιάζει. Εγκάρδια εύχομαι προς όλα τα μέλη της ομάδας και τις συναθλήτριες μου υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας»

Εκατερίνα Ριπνάγια: «Να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και να πετύχουμε τον στόχο μας»

Τα φώτα της πρεμιέρας τράβηξε και το μεγάλο «όπλο» της ομάδας, Εκατερίνα Ριπνάγια. Η 31 χρονη (1μ84) Ρωσίδα ακραία σκόρερ, που με την παρουσίας της έχει ανατρέψει τις αγωνιστικές ισορροπίες στον Ά όμιλο της Α2 γυναικών, υποστήριξε για τις πρώτες μέρες στο σύλλογο και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

«Πρώτα από όλα, για ακόμα μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την προπονήτρια της ομάδας του Απολλώνιου για την εμπιστοσύνη τους και ότι πιστεύουν ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα! Έχω παίξει σε πολλές χώρες, έχω ήδη εμπειρία να συγκρίνω.

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από το πώς όλα είναι επαγγελματικά και οργανωμένα εδώ! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η απόφασή μου να έρθω στον Απολλώνιο ήταν σωστή! Έχουμε την καλύτερη Διοίκηση την καλύτερη προπονήτρια και τις καλύτερες συμπαίκτριες! Θα δουλέψουμε σκληρά για να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και να πετύχουμε τον στόχο μας!»

Το ρόστερ του Απολλώνιου (2021-22)

Πασαδόροι Ευανθία Λάβδα, Σμαράγδα Γιαννατσή

Διαγώνιες Δέσποινα Σιδεράτου, Μάρα Βλαχοπούλου

Ακραίες: Κέλλυ Ευθυμιάδη, Ελένη Λεκατσά, Eκατερίνα Ριπνάγια, Γκιόκα Μελίνα

Κεντρικές: Ευαγγελία Πάττα, Κάλλη Δίκη, Εύα Μανώλικα, Αρμάου Αφροδίτη

Λίμπερο: Ευαγγελία Τουλγαρίδου, Δανάη Βλάχου  

Προπονήτρια: Κάταλιν Κις