Εκτυπώστε τη σελίδα
22-08-2021 15:32

Ο ΑΣ Γιάννενα έκανε την έκπληξη με την Λευκορωσίδα Ελισαβέτα Τσαμπάϊ

Σε μια μεταγραφική κίνηση-έκπληξη προχώρησε η διοίκηση του ΑΣ Γιάννενα στην Α2 γυναικών, καθώς ενέταξε στο δυναμικό της τη διεθνή αθλήτρια από τη Λευκορωσία, Lizaveta Chabai.

Η ξανθιά παίκτρια από τη Λευκορωσία αγωνίζεται στη θέση της ακραίας/διαγώνιας (Outside Hitter/ΟP) είναι γεννημένη στις 1.08.1997 και έχει ύψος 182 cm.

Την τελευταία αγωνιστική περίοδο 2020/2021 είχε μεταγραφεί στον Πανιωνιο (Pre-league) αλλά λόγω διακοπής του πρωταθλήματος επέστρεψε στην πατρίδα της.Τα προηγούμενα 3 χρόνια (2017/2018 – 2019/2020) αγωνιζόταν με τα χρώματα της Kommunalnik Grodno (BLR) ομάδα Α1 κατηγορίας όπου και κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα ενώ πριν αγωνιζόταν με την ομάδα Nadezhda Gomel(BLR).

Η αθλήτρια αγωνίζεται επίσης με τα χρώματα της εθνικής ομάδας beach volley της Λευκορωσίας όπου με το ζευγάρι της Victoria Sekretova έχουν εκπροσωπήσει επανειλημμένα τη χώρα τους στη διεθνή σκηνή, ενώ έχουν ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στη Λευκορωσία και δύο Κύπελλα της χώρας στη σειρά. Επίσης αποτελεί το αχτύπητο δίδυμο στα τουρνουά της Ανατολικής Ευρώπης Zonal Volley Association (EEVZA)

.Με τη κίνηση αυτή η διοίκηση του ΑΣ Γιάννενα σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της εντάσσει στο δυναμικό της μια έμπειρη αθλήτρια, η οποία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον προπονητή στην επίτευξη των στόχων αλλά και τις ήδη υπάρχουσες νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες του συλλόγου, ώστε να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Η Lisa δήλωσε στο site του συλλόγου για την επιλογή της να επιστρέψει στην Ελλάδα:«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω για την ομάδα σας αυτή τη σεζόν. Ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα κάνω ό, τι μπορώ για αυτό. Ανυπομονώ να έρθω στα Γιάννενα και στην Ελλάδα »