Εκτυπώστε τη σελίδα
22-04-2020 15:03

Σωματεία Α2 γυναικών: Διακοπή πρωταθλήματος και προβάδισμα ανόδου σε Απόλλωνα Καλαμάτας και Πεύκα

Ολοκληρώθηκαν οι δύο χθεσινές τηλεδιασκέψεις της ΕΟΠΕ με τα σωματεία του Α και Β΄ομίλου της Α2 γυναικών. Και στους δύο ομίλους το σύνολο ων σωματείων, τάχθηκε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες καραντίνας και την τόσο μεγάλη αποχή από τα γήπεδα δεν μπορούν να συνεχιστούν πλέον οι αγώνες.

Αρχικά όσον αφορά τον Α όμιλο. οι περισσότερες ομάδες υποστήριξαν ότι καλό θα ήταν να τηρηθεί η προκήρυξη που ισχύει με τον Απόλλωνα Καλαμάτας πρωταθλητή και παράλληλα κάτοχο του εισιτηρίου ανόδου στην Πρι Λιγκ, και να υποβιβαστούν όσες ομάδες έχουν πέσει μαθηματικά.

Κάποιοι εκπρόσωποι ομάδων υποστήριξαν το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο, ενώ η εκπρόσωπος του πρωτοπόρου Απόλλωνα Καλαματας, ζήτησε αν η πολιτεία ανοίξει τα γήπεδα μέσα Μαΐου, να δοθεί η ευκαιρία να κάνουν προετοιμασία οι ομάδες για 2-3 εβδομάδες και να γίνουν οι υπολειπόμενοι αγώνες σε διαδοχικές εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ να πραγματοποιηθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ της Πρι Λιγκ σε μορφή φάιναλ φορ.

Επίσης σε αυτό το σημείο, ο εκπρόσωπος του Απολλώνιου Κερατσινίου επανέλαβε την επίσημη θέση του συλλόγου. Aρχικά να ανέβει στην Πρι λιγκ ο Απόλλωνας Καλαμάτας, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την κατηγορία στην Β’ εθνική και ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να ανέβουν μονο οι τρεις από τις πέντε ομάδες πρωταθλητές των Ενώσεων από την Β εθνική που έχουν δικαίωμα, είτε να αποσυρθούν δύο απ' αυτούς από το δικαίωμα ανόδου, είτε να μην ανέβει κανένας, όχι και οι πέντε μαζί.

Στη συνέχεια ακούστηκαν οι τοποθετήσεις και από τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό ενω η Αγ.Παρασκευή ενημέρωσε ότι έχει στείλει γραπτή πρόταση, αν και εφόσον ο όμιλος συγκροτηθεί τελικά με 16 ομάδες τη νέα σεζόν να «σπάσει» σε δύο υποοομίλους των 8 συλλόγων. 

Ίδια εικόνα είχαμε και στον Β΄ομιλο, όπου και εδώ το σύνολο των σωματείων τοποθετήθηκε υπερ της διακοπής του πρωταθλήματος, ότι τα Πεύκα έχουν προβάδισμα ανόδου στην Πρι Λιγκ καθως και για τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων σε αυτές τις δύο διασκέψεις, ότι πρόθεση της ΕΟΠΕ είναι να γίνει μια δίμηνη μεταγραφική περίοδο από αρχές Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες, να υπάρξει μια ακόμη εμβόλιμη τον χειμώνα και ότι όποιος σύλλογος αποσυρθεί από πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει να υποβιβάζεται στην Β΄εθνική της Ένωσης που ανήκει. 

Εδώ να σημειωθεί ότι πολλά θα εξαρτηθούν για τη συγκρότηση του Α και του Β΄ομίλου και τον αριθμό των ομάδων που θα τις αποτελούν τη σεζόν20 20-21 από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν η αν δεν πέσει καμία από την ανώτερη κατηγορία της Πρι Λιγκ.