Εκτυπώστε τη σελίδα
18-04-2020 02:02

Α2 γυναικών: Η πρόταση του Απολλώνιου για την άνοδο και τον υποβιβασμό απο τον 'Α όμιλο

Λίγες μέρες πριν την τηλεδιάσκεψη του Α΄ομίλου της Α2 γυναικών με την ΕΟΠΕ, η διοίκηση του Απολλώνιου εξέδωσε ανακοίνωση-πρόταση με τις θέσεις της για την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων της κατηγορίας και την τελική μορφή που θα μπορούσε να έχει.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος του Κερατσινίου που η αναστολή του πρωταθλήματος τον βρήκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου, προτείνει:

1)Άνοδος στη Pre League του Απόλλωνας Καλαμάτας 2) καμία ομάδα να μην υποβιβαστεί από τη Pre League προς τον Ά όμιλο της Α2 3) να μην υποβιβαστεί επίσης καμία ομάδας από τον όμιλο στις αντίστοιχες Ενώσεις και 4) να μην ανέβουν από την Β΄εθνική οι αντίστοιχες πρωταθλήτριες των Ενώσεων στον συγκεκριμένο όμιλο, εκτός αν υπάρξουν κάποιες ιδιαίτερες προϋποθέσεις που αναλύει στον επίλογο, ο συντάκτης της ανακοίνωσης ενω χαρακτηρίζει άδικο το σενάριο των 16 ομάδων στον όμιλο ενόψει της νέας σεζόν.

  Συγκεκριμένα η μακροσκελέστατη ανακοίνωση του Απολλώνιου αναφέρει:

«Παραθέτουμε την πρόταση του Συλλόγου μας, που θα καταθέσουμε στη τηλεδιάσκεψη που θα γίνει ανάμεσα στην ΕΟΠΕ και τους εκπροσώπους των Σωματείων της Α2, την Τρίτη 21/04, σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι του φετινού πρωταθλήματος και τις διαδικασίες ανόδου και υποβιβασμού: Καταρχάς, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, αλλά πρέπει να διακοπούν οριστικά, διότι προέχει η υγεία όλων μας.

Τώρα, όσον αφορά τις διαδικασίες ανόδου, προτείνουμε να προβιβαστούν στην επόμενη κατηγορία, μόνο όσες ομάδες έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τα εισιτήρια ανόδου ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει μαθηματικά πρωταθλητής, να προβιβαστούν οι πρωτοπόροι, εφόσον αποσυρθούν εγγράφως από την διεκδίκηση της ανόδου, όσες ομάδες είχαν μαθηματικές ελπίδες να διεκδικήσουν την άνοδο στις εναπομείναντες αγωνιστικές πριν από την αναστολή των πρωταθλημάτων.Όσον αφορά τις διαδικασίες υποβιβασμού, προτείνουμε να υποβιβαστούν στη κατώτερη κατηγορία, μόνο όσες ομάδες έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά.

Όσες ομάδες είχαν μαθηματικές ελπίδες να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία τους στις εναπομείναντες αγωνιστικές πριν από την αναστολή των πρωταθλημάτων, να μην υποβιβαστούν και να παραμείνουν και την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία.Πιο συγκεκριμένα, για τη δική μας κατηγορία Α2 Γυναικών – Α’ Όμιλος:

Όσον αφορά την άνοδο, προτείνουμε να προβιβαστεί στη Pre League, η ομάδα Απόλλωνας Καλαμάτας, η οποία έχει κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κατηγορία.Όσον αφορά τον υποβιβασμό ομάδων από τη Pre League, προς την Α2, προτείνουμε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, από τη στιγμή που καμία δεν έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό ομάδων από την κατηγορία μας, προς τη Β’ Εθνική, από τη στιγμή που σύμφωνα με την παραπάνω πρότασή μας, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Pre League, άρα και καμία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ ή στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, τότε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2701/25-06-2019 ειδική προκήρυξη της ΕΟΠΕ, θα έπρεπε να υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση της βαθμολογίας της κατηγορία μας.

Σ’ αυτή την περίπτωση, πάλι δεν προκύπτει καμία ομάδα όπου να έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, αφού οι δύο τελευταίες ομάδες είχαν μαθηματικές ελπίδες να διεκδικήσουν την παραμονή τους στις εναπομείναντες αγωνιστικές πριν από την αναστολή των πρωταθλημάτων.

Η πρόταση μας είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την κατηγορία μας.Όσον αφορά την άνοδο των ομάδων από τη B’ Εθνική προς την κατηγορία μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2701/25-06-2019 ειδική προκήρυξη της ΕΟΠΕ, θα πρέπει να ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και την 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Νότου που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Στην περίπτωση όμως, που δεν γίνει το συγκεκριμένο τουρνουά, προτείνουμε να μην προβιβαστεί καμία ομάδα, από τη στιγμή που καμία δεν θα το ΄έχει καταφέρει μες στο γήπεδο, εκτός και αν τουλάχιστον δύο ομάδες εγγράφως παραιτηθούν από το δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου, οπότε και προκύπτουν το πολύ τρεις ομάδες για την άνοδο και στην περίπτωση αυτή δεν θα χρειαζόταν να γίνει το τουρνουά.

Συνοπτικά η τελική πρότασή μας:

Άνοδος στη Pre League: Απόλλωνας Καλαμάτας

Υποβιβασμός από τη Pre League προς την Α2 – Α’ Όμιλος: Καμία ομάδα

Υποβιβασμός από την Α2 – Α’ Όμιλος προς τη Β’ Εθνική: Καμία ομάδα

Άνοδος από τη Β’ Εθνική προς την Α2 – Α’ Όμιλος: Καμία ομάδα, εκτός της περίπτωσης που τουλάχιστον δύο ομάδες παραιτηθούν από το δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου, οπότε και προκύπτουν το πολύ τρεις ομάδες για την άνοδο.

'Αδικό το σενάριο των 16 ομάδων τη νέα σεζόν

Θεωρούμε την πρότασή μας αρκετά ρεαλιστική και δίκαιη, αφού στηρίζεται ξεκάθαρα στο τι έχει καταφέρει κάθε ομάδα μέσα στο γήπεδο, λίγο πριν την λήξη των πρωταθλημάτων και σε περίπτωση οριστικής διακοπής αυτών.

Η τελική απόφαση προφανώς είναι στα χέρια των ανθρώπων της ΕΟΠΕ και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα παρθεί μια δίκαιη απόφαση, κι όχι άδικη στην οποία θα δίνεται το δικαίωμα να βρεθούν την επόμενη σεζόν στην κατηγορία μας ομάδες, οι οποίες βάσει των εν ισχύ προκηρύξεων, δεν θα είχαν ποτέ το δικαίωμα αυτό, όπως σ’ ένα άδικο σενάριο με τη συμμετοχή δεκαέξι ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα.»