1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-05-2013 11:56

Εκδήλωση για προσέλκυση χορηγών από το Νηρέα Χίου

Η εφημερίδα «Αλήθεια Χίου» έχει ένα μοναδικό αφιέρωμα στη γυναικεία ομάδα του Νηρέα Χίου και στις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση του συλλόγου να προσελκύσει χορηγούς. Αύριο Σάββατο 25/5 θα γίνει σε γνωστό Bar-Restaurant της Λεωφόρου Συγγρού θα γίνει εκδήλωση με την πρωτοβουλία ναυτιλιακής εταιρείας προκειμένου να συγκεντρωθούν αρχικά τα 25.000€ που είναι τα έξοδα των μετακινήσεων. Από τα έσοδα που θα υπάρξουν θα εξαρτηθεί και η δήλωση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα Α2 γυναικών. Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Κάλλιστα, κάποιος που γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό, ελέω οικονομικής κρίσης, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την προσπάθεια του Νηρέα Καρδαμύλων, ηρωική και όχι μόνο, σε ότι αφορά την συμμετοχή στην Α2 Εθνική Κατηγορία στο βόλει γυναικών.

Απόλυτα πέτυχε αγωνιστικά, (έστω και με συγκυρίες και αρκετό άγχος στο τέλος), να παραμείνει στην πρώτη του παρουσία στην κατηγορία. Πέτυχε όμως και στο κομμάτι το οργανωτικό, το δυσκολότερο, λόγω των οικονομικών καταστάσεων.

Την στιγμή όπου άλλες ομάδες δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την συμμετοχή τους στις εθνικές κατηγορίες, παράδειγμα, ο Ιωνικός Καρλοβάσου από την Σάμο, όπου ξέμεινε από χρήματα (δεν είχε ούτε βοήθεια από τοπικούς φορείς) και δεν μπορούσε να κάνει τις μετακινήσεις, αποχωρώντας από την Α2 Βόλει των ανδρών, στα Καρδάμυλα, κατάφεραν να πάνε παντού και στα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια που είχαν. Από την αρχή του πρωταθλήματος, είχε ξεκαθαριστεί από την Ομοσπονδία Βόλει, να μην περιμένουν χρήματα για τις μετακινήσεις. Άλλωστε με το δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Ομοσπονδία, έχει χρέη που ανέρχονται στα 8 εκατομμύρια ευρώ (!!!), ούτε με θαύμα, οι ομάδες δεν θα έπαιρναν, κάτι. Πέρσι, το 2012, η επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήταν στα 2.476.000 ευρώ ενώ για το 2013, εγκρίθηκε το ποσό (έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση 100 χιλιάδες ευρώ), που ανέρχεται στο 1.733.200 ευρώ.

Με απλά λόγια, οι μετακινήσεις καλύπτονταν από τις ομάδες (αφού η ΕΟΠΕ, δεν μπορούσε να δώσει ούτε μέρος των μετακινήσεων, κάτι που έκανε στο παρελθόν). Έτσι στα Καρδάμυλα, βασίστηκαν στις δικές τους, δυνάμεις και τα έβγαλαν πέρα, έστω και δύσκολο. Σε αυτό συνέβαλαν οι φίλοι της ομάδες, οι χορηγίες που βρέθηκαν, οι κάρτες διαρκείας που πήραν οι απλοί φίλαθλοι καθώς και η συνεισφορά του Δήμου Χίου, που ανέρχονταν στις 5 χιλιάδες ευρώ.

Στις 25 Μαϊου η εκδήλωση στην Αθήνα

Με το δεδομένο λοιπόν ότι ούτε και στο νέο πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να δούνε βοήθεια από την Ομοσπονδία, η διοίκηση του Νηρέα, ήδη κινείται για να μπορέσει να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους,  που απαιτούνται για να δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στην επόμενη διοργάνωση.

Και αναφερόμαστε στα χρήματα για τις μετακινήσεις, που έφθασαν να είναι στις 25 χιλιάδες ευρώ, για τα οκτώ ταξίδια που έκανε, πέντε φορές στην Αθήνα και σε Λαμία, Καλαμάτα και Νάξο.

Αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος του προέδρου Στέλιου Ποδιά και των συνεργατών του, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Καρδαμυλίτικου συλλόγου. Και αρχίζουν να ψάχνονται από πολύ νωρίς, αρκετούς μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κάνοντας το κουμάντο τους για να μπορέσουν και πάλι να τα βγάλουν πέρα.

Μάλιστα το Σάββατο 25 του μήνα, στην Αθήνα, με ευγενική χορηγία της εταιρείας «Kyla Ναυτιλιακή» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστεί η πορεία της γυναικείας ομάδας στην Α2, αλλά και των υπόλοιπων τμημάτων, με στόχο την προσέλκυση χορηγών και υποστηρικτών κυρίως από τον χώρο των εφοπλιστών και της ναυτιλίας.

Θα γίνει στο  Bar-Restaurant «ΡLAN B», που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 348 (Καλλιθέα) και θα αρχίσει στις 9.30 το βράδυ.

«Η ανταπόκριση σας, στο κάλεσμα μας αποτελεί πολύτιμη στήριξη στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, ώστε ο τόπος μας, να παραμείνει ζωντανός και δημιουργικός, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» αναφέρεται στην πρόκληση του ΔΣ του  Νηρέα, που υπογράφει ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Ποδιάς.

Μάλιστα, κύκλοι της διοίκησης του Νηρέα, ανέφεραν ότι πρώτα θα «τσεκάρουν» ότι θα μπορέσουν να έχουν τα χρήματα για τις μετακινήσεις και έπειτα θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

25 χιλιάδες κόστισαν οι μετακινήσεις

Από την Ομοσπονδία Βόλει, ο Νηρέας δεν έλαβε για την Α2, ούτε ένα ευρώ, για τις μετακινήσεις. Τα μόνο χρήματα, που πήρε, ήταν πριν λίγες ημέρες, 800 ευρώ, για την μετακίνηση της ομάδας κορασίδων του συλλόγου στην προημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που έγινε στην Αθήνα, δηλαδή ούτε τα μισά απ΄ ότι κόστισε η μετακίνηση.

Στην Α2 των γυναικών, τώρα, οι μετακινήσεις του Νηρέα, κόστισαν 25 χιλιάδες ευρώ, για τα οκτώ παιχνίδια που πήγε εκτός έδρας. Η μετακίνηση σε Λαμία, Καλαμάτα, Νάξο, ήταν στις 7 χιλιάδες 500 ευρώ (μαζί και τα πούλμαν για τα δρομολόγια από Πειραιά σε Λαμία, Καλαμάτα). 17 χιλιάδες 500 ευρώ, κόστισαν τα υπόλοιπα πέντε ταξίδια στην Αθήνα (αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πούλμαν, φαγητό). Τα ταξίδια στην Αθήνα, έγιναν αυθημερόν, είτε έφευγαν με το πλοίο και επέστρεψαν με αεροπλάνο ή το αντίθετο.

Σε Λαμία, Καλαμάτα, Νάξο, όπου η ομάδα έκανε διανυκτέρευση, το κόστος καλύφτηκε από χορηγία της Μαρίας Κτιστάκη, την οποία η διοίκηση του Νηρέα, ευχαριστεί δημόσια.

Και το σημαντικότερο απ΄όλα (αν θυμηθούμε την ταλαιπωρία που τραβούσαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες που έπαιζαν σε Δ΄ Εθνική), ότι η αποστολή του Νηρέα, έκανε αξιοπρεπέστατες και άκρως καλά οργανωμένες μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερη κούραση για τις παίκτριες, κάποιες εκ΄ των οποίων και ήταν και αρκετά νεαρής ηλικίας.

Εκτός από την Μαρία Κτιστάκη, ο πρόεδρος του Νηρέα, πριν από λίγο καιρό, όταν είχε τελειώσει το πρωτάθλημα της Α2, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους καπετάν Βαγγέλη Φύκαρη, Παναγιώτη Τσάκο, Αλέκο Καραμούζο, Νικόλα Λιάδη καθώς και τον Σύλλογο Αποφοίτων Λιβάνειου Γυμνασίου Καρδαμύλων, όπως και όλους τους ανώνυμους φίλους της ομάδας, για την βοήθεια τους.

Πηγή: Αλήθεια Χίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ