Εκτυπώστε τη σελίδα
23-02-2020 04:00

Διπλό ανόδου για τον Απόλλωνα Καλαμάτας στην Πετρούπολή

Πολύ σκληρός για να χάσει αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο Απόλλωνας Καλαμάτας, καθώς επιβλήθηκε με 0-3 (20-25, 19-25, 23-25) του ΓΣ Πετρούπολης στο ντέρμπι κορυφής για την 16η αγωνιστική του Α΄ομίλου της Α2 γυναικών.

Η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη με αυτό το διπλό ξέφυγε με 12 βαθμούς από τους δεύτερους Αμπελόκηπους, 13 από τον τρίτο Απολλώνιο και 15 από την τέταρτη Πετρούπολη ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο σερί της με 16-0 νίκες, 46 βαθμούς και 48-7 σετ και πλησίασε ακόμη περισσότερο στο στόχο της Πρι Λιγκ.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο σετ όταν η Πετρούπολη ξεκίνησε καλά και με την εξαιρετική κεντρική, Παπαδάκη η οποία τελείωσε πολλούς πρώτους χρόνους και έκανε πολλά ατομικά μπλοκ, ξέφυγε με 20-14 και έδειχνε ότι ήταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του σετ και τη μείωση του σκορ. Οι πρωτοπόρες αντέδρασαν, έβγαλαν… μέταλλο και με φοβερό πάθος και συγκέντρωση έκαναν σερί 11-3, επικράτησαν με 23-25 και απέδρασαν με το «χρυσό» τρίποντο που της κράτησε μόνες πρώτες στην κορυφή

.Οι νικήτριες βασίστηκαν στο καλό σερβίς τους που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη υποδοχή της Πετρούπολης, έβγαλαν πολλές άμυνες, είχαν αποτελεσματική επίθεση, έκαναν λιγότερα λάθη και είχαν μεγάλη δίψα για νίκη. Από την άλλη η Πετρούπολη που δίνει νεό εντός έδρας ντέρμπι με τους Αμπελόκηπους, αγωνίστηκε φιλότιμα αλλά έκανε πολλά αβίαστα λάθη, είχε αδυναμία στην υποδοχή και μεγάλη αστάθεια στην απόδοση της, ειδικά στα δύο πρώτα σετ.

Από τον Απόλλωνα, πρώτες μεταξύ ίσων η πασαδόρος Μουρατίδη που αξιοποίησε εξαιρετικά τις συμπαίκτριες και γενικά έκανε ηγετική εμφάνιση, καθοριστικές Καραμούντζου, Κόλλια, έδωσαν πολλές λύσεις Καρακύκλα, Κορακιανίτη, Αποστολοπούλου και τα δύο λίμπερο Δεδούση και Γάκη. Από την Πετρούπολη, ξεχώρισαν Παπαδάκη και Κατσιμπούλα.

 Διιαιτητές Ράντσιου, Τόλλιος

Τα σετ 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)

Πετρούπολη (Αποστολογιωργάκης): Δημητροπούλου, Ευθυμιάδη, Κατσιμπούλα, Παπαδάκη, Χρυσοσπάθη, Κοτσαμπά, Καραγρηγορίου (λ) Σιμιτζή, Σκλιβανίτη

Απολλωνας Καλαμάτας (Μυτσκίδης) Καραμούντζου, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Μουρατίδη, Καρακύκλα, Κορακιανίτη, Δεδούση (λ), Γάκη (λ)

Σχετικά άρθρα