Εκτυπώστε τη σελίδα
03-02-2020 17:39

Βαριές καμπάνες της ΕΠΕΣΘ στο Μακεδονικό για πλαστοπροσωπία του λίμπερο

Βαριές τιμωρίες επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΕΣΘ και επικύρωσε το Δ.Σ. της Ενωσης Θεσσαλονίκης σε βάρος της γυναικείας ομάδας του Μακεδονικού στο ντέρμπι με τον Ιωνικό Α.Σ. Ο αγώνας κατοχυρώθηκε στον Ιωνικό με 3-0 σετ και 75-0 πόντους, ενώ επιβλήθηκαν ποινές σε προπονητή, έφορο και εμπλεκόμενες αθλήτριες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που επιβεβαιώθηκα από τα βίντεο του αγώνα το δεύτερο λίμπερο Δήμητρα Καραγέλη (Νο19) άλλαξε φανέλα με την ακραία Σουμέλα Πετρίδη χωρίς να γραφτεί κάτι στο φύλλο αγώνα ούτε και να ενημερωθούν η ρέφερι και η γραμματεία.

Σύμφωνα με τις συμπληρωματικές εκθέσεις της ρέφερι και της γραμματείας και των στοιχείων που έφτασαν στη δικαστική επιτροπή και αποκαλύπτει το volleynews.gr έγιναν τα ακόλουθα:

Ολα έγιναν στο 7-15 του 1ου σετ. Ο γηπεδούχος Μακεδονικός ζήτησε τάιμ άουτ και άδεια να πάνε στα αποδυτήρια δύο αθλήτριες του. Το δεύτερο λίμπερο Δήμητρα Καραγέλη (Νο19) και η Σουμέλα Πετρίδη. Οι δύο αθλήτριες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, ο αγώνας άρχισε και για δύο ακόμα φάσεις βασικό λίμπερο του γηπεδούχου Μακεδονικού ήταν το Νο5. Μετά από δύο φάσεις έγινε αλλαγή λίμπερο και το Νο19 πήρε τη θέση του Νο5. Ο αγώνας συνεχίστηκε και ο Μακεδονικός νίκησε με 3-2 σετ.

Την επομένη ημέρα ο Ιωνικός Α.Σ. κατέθεσε ένσταση για πλαστοπροσωπεία επικαλούμενος το βίντεο του αγώνα όπου φαίνεται πως η Πετρίδου αγωνίζεται λίμπερο στη θέση της Καραγέλη. Σύμφωνα με τους κανονισμούς για περιπτώσεις πλαστοπροσωπείας οι ενστάσεις γίνονται δεκτές και μετά από 15 ημέρες.

Η δικαστική επιτροπή της ΕΠΕΣΘ αφού εξέτασε τα στοιχεία ζήτησαν απολογία από τον Μακεδονικό ο οποίο υποστήριξε από την πλευρά του πως ζήτησε επαναπροσδιορισμό των λίμπερο λόγω τραυματισμών και των δύο αθλητριών που είχαν δηλωθεί και πως η διαιτητής και η γραμματεία δεν το σημείωσαν στο φύλλο αγώνος.

Η διαιτητής και η γραμματεία στην συμπληρωματική έκθεση τους ήταν κατηγορηματικές πως ουδέποτε τους ζητήθηκε επαναπροσδιορισμός λίμπερο, μόνο η άδεια για να πάνε στα αποδυτήρια δύο αθλήτριες όπως και δόθηκε.

Οπως αποδεικνύεται η διαιτητής και η γραμματεία δεν διαπίστωσαν πως έγινε η αλλαγή αθλήτριας στο δεύτερο λίμπερο, ενώ και στην περίπτωση που υπήρχε τραυματισμός των δύο λίμπερο και επαναπροσδιορισμός δεν αλλάζουν νούμερα οι αθλήτριες αλλά μία τρίτη αθλήτρια βάζει κάποιο διακριτικό γιλέκο και ορίζεται λίμπερο.

Κατόπιν όλων αυτών η δικαστική επιτροπή της ΕΠΕΣΘ επέβαλλε τις ποινές που σε περίπτωση πλαστοπροσωπείας είναι πολύ αυστηρές.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν και επικυρώθηκαν από το Δ.Σ.:

Το Δ.Σ. της ΕΠΕΣΘ στην υπ.αριθμ. 36 / 29.01.20 συνεδρίαση του, επικύρωσε τις αποφάσεις της συνεδρίασης της Δικαστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες, για τον αγώνα της 2ης Κατηγορίας Γυναικών ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ, στις 12.1.20 στο κλειστό Γυμναστήριο του Μακεδονικού, στο σωματείο του Μακεδονικού επιβλήθηκαν:

1. Ποινή μηδενισμού για τον αγώνα της 2ης Γυναικών ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ, στις 12.1.20 στο κλειστό Γυμναστήριο του Μακεδονικού αφού διαπιστώνεται η κακή συμμετοχή της αθλήτριας ΠΕΤΡΙΔΟΥ Σουμέλας, λόγω πλαστοπροσωπίας. Ο αγώνας κατακυρώνεται στην ομάδα του ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ με 3-0 ΣΕΤ και 75-0 πόντους.

2. Στις αθλήτριες ΠΕΤΡΙΔΟΥ Σουμέλα και ΚΑΡΑΓΕΛΗ Δήμητρα, ποινή αποκλεισμού 10 μηνών.

3. Στην αρχηγό ΚΑΠΕΤΑ Γιάφα – Φούλα, ποινή αποκλεισμού 3 μηνών.

4. Στον προπονητή κ. ΚΟΛΕΣΙΩΤΗ Θεόδωρο, ποινή αποκλεισμού ενός (1) έτους.

5. Στον έφορο κ. ΠΕΤΡΙΔΗ Γιώργο, ποινή αποκλεισμού ενός (1) έτους.

6. Στο σωματείο ποινή αφαίρεσης δέκα (10) βαθμών, από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της 2ης Γυναικών 2019 - 2020.

7. Χρηματικό πρόστμο 1000 ευρώ.

Όλες οι παραπάνω ποινές επεβλήθησαν σύμφωνα με τα άρθρα 2, 4, 5, 9, 12, 14, 17, 18, 19 και 20 του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΟΠΕ. Η έναρξη των ποινών αρχίζει από την επομένη της κοινοποίησης της παρούσης και το πρόστιμο πρέπει να κατατεθεί στην Ένωση εντός 30 ημερών.

Μακεδονικός: «Ποινές για "κακουργήματα" και ασέλγια σε βάρος του αθλήματος»

Σχετικά άρθρα

  • Ο Αντρέϊ Κράβαρικ στον Κρόνο Καλαμαριάς!
    Την συνεργασία με τον Αντρέϊ Κράβαρικ γνωστοποίησε ο Κρόνος Καλαμαριάς. Ο Ελληνοσλοβάκος βετεράνος αθλητής συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Ακαδημίας.
  • Τουρνουά Γυναικών στο ΔΑΚ Περαίας
    Τουρνουά γυναικών διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9-10/10 η ομάδα του Περσέα που αγωνίζεται στην Β΄εθνικη ΕΠΕΣΘ, στο ΔΑΚ Περέας. Στα παιχνίδια θα πάρουν μέρος η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ΑΟ Καβάλας απο την Α2, οι Μακεδόνες Αξιού από την Πρι Λιγκ.
  • Στον Ιωνικό Διαβατών η Στέλλα Ιασωνίδου
    Την απόκτηση της λίμπερο, Στέλλας Ιασωνίδου από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, ανακοίνωσε ο νεοφώτιστος στην τοπική 1 γυναικών ΕΠΕΣΘ, Ιωνικός Διαβατών, ο οποίος αναφέρει στην ανακοίνωση του:
  • Παραμένει «πράσινος» ο Χρήστος Κιόσης
    Τα «πράσινα» του Μακεδονικού και τη νεά σεζόν στην  Α2 ανδρών  θα φοράει ο 38 χρονος (1μ96) έμπειρος κεντρικός, Χρήστος Κιόσης.
  • Συνεχίζει με Γιάννη Βαγγέλη στον πάγκο ο Ιωνικός Διαβατών
    Στον πάγκο του Ιωνικού Διαβατών θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, ο προπονητής Γιάννης Βαγγέλης. Η διοίκηση του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνεργασία με τον επιτυχημένος τεχνικό που οδήγησε σε άνοδο την γυναικεία ομάδα από την τοπική 2 στην τοπική 1 της ΕΠΕΣΘ, και η οποία αναφέρει: