1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2019 13:25

Παναγιώτης Μαρούλης: Το τριετές θαύμα του Αστέρα Νίκαιας

Ο υπεύθυνος του Γυναικείου τμήματος και Ακαδημιών του Αστέρα Νικαίας Παναγιώτης Μαρούλης στον λογαριασμό του στο facebook έκανε τον απολογισμό τριετίας στην γυναικεία ομάδα:

Κλείνοντας το τριετές πλάνο που είχα βάλει όταν ξεκίνησα την προσπάθεια στην Νίκαια με τον Αστέρα, ήρθε η στιγμή να κάνω απολογισμό των πεπραγμένων!

Αισθάνομαι επίσης έτοιμος, μετά από πολλή δουλειά τους τελευταίους μήνες μαζί με τους συνεργάτες μου, να πω μερικά λόγια για το μέλλον του Αστέρα και το επόμενο τριετές πλάνο!

Το "ταξίδι" ξεκίνησε πριν περίπου τρία χρόονια δημιουργώντας ένα ροστερ στο γυναικείο τμήμα με αθλήτριες με Μ.Ο ηλικίας 16 ετών, αποτελούμενο από 10 κορίτσια των Ακαδημιών και 4 μόλις ενήλικες αθλήτριες!

Ήρθε λοιπόν το πρωτάθλημα και η άνοδος και με μόλις μια μεταγραφη ενήλικης αθλήτριας (και Μ.Ο ηλικίας 17 έτη) καταφέραμε την επόμενη χρονιά να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην πολυπόθητη Β εθνική κατηγορία!

Παράλληλα οι ακαδημίες απαριθμούσαν πλέον τις 45-50 αθλήτριες και το τμήμα κορασίδων μας κατάφερε να έχει την παρθενική της συμμετοχή στο final four κορασίδων Γ κατηγορίας! Τέλος, η φετινή χρονιά, μας έδωσε ανάμεικτα συναισθήματα!

Ο σύλλογος έκανε μεγάλες επενδύσεις στις μεταγραφές ακούγοντας λανθασμένα -όπως αποδείχθηκε- συνεργάτες που κατείχαν θέσεις ευθύνης και άλλαξε την μέχρι τότε φιλοσοφία του, αυτή δηλαδή που «ήθελε» οι αθλήτριες του γυναικείου τμήματος να προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και να διαθέτουν ταλέντο. Αποτέλεσμα αυτού: στον πρώτο γύρο ο Αστερας Νίκαιας παρουσίασε ένα πρόσωπο που δεν είχε συνηθίσει το κοινό του, βρέθηκε στην 4η-5η θέση της βαθμολογίας και ξεκάθαρα φάνηκε ότι η ομάδα δεν είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας!

Φυσικά το φταίξιμο είναι όλο της διοίκησης και δικό μου προσωπικά, καθώς παρόλο που οι αθλήτριες ήταν πολύ καλές, δεν κατάφεραν να ταιρίαξουν στην νοοτροπία του συλλόγου και του προπονητή!

Λήφθηκαν, λοιπόν, γενεές αποφάσεις… πολλές αποχωρήσεις αθλητριών αλλά και ανθρώπων που μέχρι τότε ασκούσαν διοίκηση στο γυναικείο τμήμα. Εν τέλει, η ομάδα, με το 90% του ρόστερ να αποτελείται από αθλήτριες της Ακαδημίας και κοριτσιών που πήραν την ομάδα από το Β τοπικό και με πολλή και καθημερινή προσπάθεια την πήγαν στην Β εθνική, άλλαξε πρόσωπο και κατάφερε να τερματίσει στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Εκτός από την Τρίτη θέση των γυναικών μας στην Β εθνική, είχαμε μια πολύ καλή χρονιά και στις ακαδημίες μας! Την αρχή την έκαναν οι νεάνιδες καταφέρνοντας να μπουν στις 8 καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και αντιμετωπίζοντας και νικώντας ομάδες με πολυάριθμες και επιτυχημένες ακαδημίες όπως αυτές της Αργυρούπολης, του Πορφύρα και του Αιγάλεω!

Στους 8 αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό και μετά από ένα συναρπαστικό ντέρμπι χάσαμε 3-1 Στο Μελίνα Μερκούρη!

Στην συνέχεια οι κορασίδες μας κατάφεραν μετά από σπουδαίες εμφανίσεις να κατακτήσουν με άνεση το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Β κατηγορία και βρέθηκαν στις 8 καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ αντιμετωπίζοντας τον πρωταθλητή Απολλώνιο από τον οποίο και ηττήθηκαν!

Η μεγαλύτερη όμως για εμένα επιτυχία ήταν ότι καταφέραμε και κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα παγκορασιδων με δύο ομάδες Μ.Ο ηλικίας 11 έτη. Μάλιστα, το Α τμήμα παγκορασίδων κατάφερε και πήρε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο τους χωρίς ήττα, καταφέρνοντας μεγάλες νίκες εκτός έδρας όπως αυτή απέναντι στην ομάδα του Απολλώνιου! Φέτος οι Ακαδημία μας μετράει 70 μέλη και χαίρομαι ιδιαίτερα που το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει για τις νεαρές αθλήτριες μας δείχνει και φέρνει αποτελέσματα!

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω δημόσια ΟΛΑ τα κορίτσια κορασίδων, νεανίδων και γυναικών όπως και την Νικολ Ζαχαρέα (team manager),τον Νίκο Μπουλουμπαση (Γενικό αρχηγό) Αθηνά Γεωργοπούλου (υπεύθυνη ακαδημιών)που άντεξαν μια πολύ δύσκολη περίοδο στην αρχή της χρονιάς, πίστεψαν στον σύλλογο και τους ανθρώπους που ήταν κάθε μέρα δίπλα τους και στο τέλος δικαιώθηκαν και μας έκαναν περήφανους! Ιδιαίτερες και προσωπικές ευχαριστίες θέλω να κάνω στην Δώρα Θεοδωρίδου και Ελευθερία Δασκάλου, τις δύο αρχηγούς του γυναικείου τμήματος, που με το ήθος και την αγάπη τους για τον σύλλογο συνέβαλαν τα μέγιστα έτσι ώστε να κρατηθεί όρθια η ομάδα μετά από πολύ δύσκολες στιγμές!!! Ευχαριστώ επίσης την Σοφία Λαμπροπούλου για το ήθος και την αγάπη της για την ομάδα!

Όλοι λοιπόν οι στόχοι που είχαμε βάλει πριν από τρία χρόνια στέφθηκαν με επιτυχία και με το παραπάνω!

Αυτά τα χρόνια, ο σύλλογος έχει επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά για την υλικοτεχνική υποδομή της Ακαδημίας αλλά και τις προπονήσεις του γυναικείου, αλλά και στις πάγιες παροχές που προσφέραμε στις αθλήτριες μας με στόχο να έχουν επαγγελματικές συνθήκες σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα! Όπως και στην δουλειά μου, έτσι και στην ομάδα, προτεραιότητά μου ήταν να επενδύσω στις υποδομές για να δημιουργηθούν οι συνθήκες να κάνεις πρωταθλητισμό και μετά να κάνεις πρωταθλητισμό...στην Ελλάδα δυστυχώς συνήθως πάμε αντίθετα!

Έτσι λοιπόν μετά από τρία χρόνια μπορώ να πω ότι έχω φτιάξει έναν σύλλογο που είναι έτοιμος από όλες τις απόψεις για να κάνει πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου και έχει υποδομές και συνθήκες να δουλέψει τόσο ο αθλητής όσο και ο προπονητής για το υψηλότερο επίπεδο!

Φέτος είχα την τύχη και την χαρά να συνεργαστώ για πρώτη φορά με τον Βασιλη Τζωρτζη και την Star Academy!

Ο Βασίλης έχει όλα όσα θα μπορούσα να ζητήσω από κάποιον έτσι ώστε να δεχόμουν να είναι δίπλα στον Αστέρα και να συναποφασίζει για την "τρέλα μου"...μια Ακαδημία παραγωγής αθλητριών υψηλού επιπέδου! Μαζί με τον Βασίλη καταφέραμε να βάλουμε φέτος βάσεις για ένα σπουδαίο project προς υλοποίηση! Έγιναν ήδη πολύ καλές συνεργασίες όπως αυτή με την Interamerican για δωρεάν ασφάλιση όλων των αθλητριών γυναικείου τμήματος και ακαδημίας και των οικογενειών τους!

Επίσης το γεγονός της συνύρπαξης μας στο project που ετοιμάστηκε, καθιστά ασφαλείς τις συνεργασίες που κάνουμε και δίνει σε όλους τους εμπλεκόμενους την ασφάλεια σε έναν χώρο όπως είναι το volley, που οι κακοτοπιές και οι "υποσχέσεις" είναι πιο πολλές και από των Ελλήνων πολιτικών! Η Star Academy, μέχρι στιγμής, έχει συμμετάσχει οικονομικά στις δαπάνες του συλλόγου για την ανακαίνιση του 1ου κλειστού γυμναστηρίου Νικαίας (βάψιμο, τοποθέτηση καθισμάτων στις εξέδρες, αναβάθμιση του δαπέδου του αγωνιστικού χώρου, ανακατασκευή αποθηκευτικού χώρου στο γυμναστήριο), δημιουργώντας έτσι ένα σύγχρονο χώρο άθλησης για τους αθλητές της Νίκαιας.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στο φαινόμενο Asteras Fanatics… Από την αρχή αυτού του ταξιδιού, γονείς και φίλοι των αθλητριών αγάπησαν την ομάδα και τη φιλοσοφία της (που βασίζεται στο σεβασμό, το πάθος για νίκη, την ομαδικότητα αλλά και τη δίκαια κρίση των προπονητών) και κατάφεραν να μεταδώσουν στο «νέο αίμα» τα συναισθήματά τους για το σύλλογο με αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα το γήπεδο να είναι κατάμεστο και το κλίμα αξιοζήλευτο!

Από της αρχές Ιανουαρίου μαζί με τον Βασίλη Τζωρτζη δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα project που κύριο μέλημά του είναι η ανάπτυξη αθλητριών στο υψηλότερο επίπεδο δημιουργώντας τις συνθήκες για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό!

Εκτός από τις επενδύσεις που θα εξακολουθήσουν να γίνονται σε υλικοτεχνική υποδομή, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στελεχώνοντας το προπονητικό μας staff με αξιόλογους προπονητές δημιουργώντας ένα team προπονητών με γνώσεις, εμπειρία και πάνω από όλα φιλοδοξία και όρεξη να δουλέψουν όσο χρειαστεί με τις αθλήτριες μας έτσι ως ώστε να μπορεί ο σύλλογος να παρέχει στο 100% τα απαραίτητα για να δημιουργηθούν αθλήτριες υψηλού επιπέδου!

Συμφωνήσαμε λοιπόν καταρχήν να ανανεώσουμε με τον άκρως επιτυχημένο προπονητή μας Νίκο Μαρμαρινο,και να συνεργαστούμε με τον εξαιρετικό προπονητή Τσικογια Ερμαλ ο οποίος πάρα το νεαρό της ηλικίας του έχει οδηγήσει 3 αθλήτριες την περασμένη χρονιά στις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες και τον σπουδαίο Παναγιώτη Δημητρακακο που διαθέτει πλούσιο βιογραφικό τόσο ως αθλητής αλλά και ως προπονητής!

Θα σταθώ στον Παναγιώτη Δημητρακάκο λίγο περισσότερο…

Ο Παναγιώτης ήταν από τους πολύ λίγους που με βοήθησαν στην αρχή της δημιουργίας του Αστέρα Νίκαιας, πιστεύοντας όσο κανένας αυτό που προσπαθούσα να φτιάξω ξέροντας την αγάπη μου γι' αυτό που θέλω να κάνω και βλέποντας ίσως σε αυτό που δημιουργούσαμε στο Αστέρα κάτι στο οποίο θα ήθελε να συμμετέχει!

Εννοείται ότι ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ του έλεγα να έρθει στο σύλλογό (μας έδενε εξάλλου φιλική σχέση στα γήπεδα αλλά και στενή επαφή στην καθημερινότητα της αθλητικής μας ιδιότητας)!

Είναι ένας άνθρωπος με πολλές γνώσεις, αγάπη για το άθλημα και κυρίως τον ενδιαφέρει η ουσία που δεν άλλη φυσικά από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ και την καλύτερη εξέλιξη των νεαρών αθλητριών!

Ο Πάνος μαζί με τους άλλους δύο εξαιρετικούς προπονητές και εμένα θα μπούμε στο γήπεδο με σκοπό την δημιουργία μιας Ακαδημίας που θα παράγει πρώτα αθλητές, μετά βολειμπολίστες και μετά πρωταθλητές...Χωρίς φυσικά να θυσιάζουμε στον βωμό της νίκης, τις ηθικές μας αξίες και το ΣΩΣΤΟ volley!!!

Ο Παναγιώτης Δημητρακακος εκτός από προπονητής της ομάδας μας θα συμμετέχει όπως και ο Βασίλης Τζωρτζης (Διευθυντής Star academy) στις αποφάσεις ως προς την υλοποίηση του project με σκοπό όλων μας να δημιουργήσουμε μια διαδικασία στην Ακαδημία μέσω της οποίας οι αθλήτριες θα φτάνουν στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτούς τους»...

Όσον αφορά τον δικό μου ρόλο στον Αστέρα, θα έχει να κάνει προπονητικά συμμετέχοντας ως προς την ατομική βελτίωση των αθλητριών, οργανωτικά στο να φροντίζω να τηρείται η διαδικασία όλου του προγράμματος της Ακαδημίας και σίγουρα θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατότερο γίνεται κοντά σε όλα τα τμήματα της ομάδας!

Το project έχει πολλή δουλειά από όλους τους συμμετέχοντες, έχει πολλές απαιτήσεις από όλους μας για να μπορούμε να δουλέψουμε στο υψηλότερο επίπεδο! Στο άμεσο μέλλον θα έρθουν και άλλες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον μου στους πάγκους…

Ο μεγάλος στόχος μου είναι το 1ο Κλειστό γυμναστήριο Νίκαιας να θεωρείται από το κοινό του αθλήματός μας και όχι μόνο ως "εργοστάσιο παραγωγής αθλητριών volley υψηλού επιπέδου"... Δεσμευόμαστε οι συνεργάτες μου και εγώ, να κάνουμε τα πάντα για αυτό...

Τα λέμε μετά σε τρία χρόνια φίλοι μου (και "εχθροί" μου..)…να δούμε τότε τι έχουμε καταφέρει και τι όχι...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ