Εκτυπώστε τη σελίδα
24-04-2019 11:51

Γ.Σ.Γλυκά Νερά: Η τεράστια χρονιά και ο στόχος της ανόδου μιας μεγάλης οικογένειας (vid)

Η γυναικεία ομάδα Γ.Σ.Γλυκών Νερών μπορεί να μην πήρε την άνοδο για την Β΄κατηγορία γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ αλλά μέσα στη χρονιά κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στο φάιναλ-4 του κυπέλλου και να τερματίσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος Σταύρος Βελιώτης που προέρχεται από το μπάσκετ αλλά τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το βόλεϊ, η αρχηγός Μαρία Φαράκου και ο προπονητής Δημήτρης Παπαϊωάννου μίλησαν στην κάμερα του volleynews,gr:

 

Αναφέρθηκαν στη σεζόν που πέρασε, στο νέο γυμναστήριο που θέλουν στα Γλυκά Νερά, στην δουλειά που έγινε, στο στόχο της ανόδου για τη νέα σεζόν, την Σοφία Πική και την δουλειά που γίνεται σε βόλεϊ και μπάσκετ:

 

Η αρχηγός Mαρία Φαράκου είπε αρχικά: «Από την αρχή είχαμε μία καλή ομάδα. Θεωρώ πως ήταν η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών. Με πολύ δουλειά και πολλές ώρες στο γήπεδο καταφέραμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Είναι κάτι που ολες το θέλουμε πολύ και στα παιχνίδια παίζουμε με πάθος και το κυνηγάμε.

Για το όνειρο της με τα Γλυκά Νερά: «Είμαι πάνω από 10 χρόνια στο σύλλογο. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ανέβουμε στη Β΄κατηγορία. Στους αγώνες μας το γήπεδο γεμίζει. Μας ακολουθεί κόσμος, έρχονται τα παιδιά των ακαδημιών. Είναι άλλος κόσμος όταν ανοίγει η πόρτα του γηπέδου».

«Συγχαρητήρια σε κόουτς και αθλήτριες»

Ο πρόεδρος Σταύρος Βελιώτης είπε: «Συγχαρητήρια στον κόουτς που μετά από 7-8 χρόνια που είναι κοντά μας παλεύει μέσα από δυσκολίες. Συγχαρητήρια και στα κορίτσια που είναι πολλά χρόνια και ακολουθούν την ομάδα και με όποια προβλήματα δεν κάνουν πίσω. Τα αποτελέσματα φαίνονται. Το 2018 ήμασταν πάλι στα πλέι οφ ανόδου. Εφέτος φτάσαμε στον τελικό. Δεν θέλαμε την Κερατέα στους τελικούς. Θέλουμε την άνοδο. Ελπίζω το καλοκαίρι να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία για να πάρουμε την άνοδο του χρόνου.

Για το νέο γυμναστήριο:  «Το αίτημα μας είναι να γίνει ένα νέο σύγχρονο γυμναστήριο. Θα είναι δώρο θεού. Το μπάσκετ ξεκίνησε για άνοδο αλλά λόγω τραυματισμών απλά μείναμε στην κατηγορία. Σε όλα τα τμήματα υπάρχει οικογενειακή κατάσταση. Τα Γλυκά Νερά εκεί που δεν υπήρχαν μπήκαν στο χάρτη και στο βόλεϊ και στο μπάσκετ. Εχουμε ακαδημία 400 παιδιών και αυτή είναι η δύναμη μας. Ότι έχει γίνει έχει χτιστεί σε μία σταθερή βάση που έχει χτίσει η Σοφία Πική».

«Τεράστια χρονιά»

Ο προπονητής Δημήτρης Παπαϊωάννου δήλωσε: «Η ομάδα μας αποτελείται από κορίτσια που δουλεύουν πολύ στο γήπεδο. Ευττυχώς έχουμε ώρες για προπόνηση στο γήπεδο μας και αυτό δίνει αυτή την εικόνα στο γήπεδο. Εφέτος δεν είχαμε τύχη. Αν η Κερατέα δεν είχε τραυματισμούς θα έβγαινε πρώτη και θα παίζαμε άνοδο με το Κορωπί που ήταν πιο κοντά σε μας. Μάλιστα είχαμε 2-0 νίκες με το Κορωπί. Δεν λέω πως θα ανεβαίναμε σίγουρα αλλά θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Εφέτος ήταν μία τεράστια χρονιά για μας. Βγήκαμε εδώ 3οι και περάσαμε στο φάιναλ-4 του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία μας».

Για το στόχο της νέας σεζόν:  «Θα κάνουμε μία συζήτηση με τα κορίτσια και να βάλουμε στόχο την άνοδο. Τα κορίτσια είναι πιεσμένα, δουλεύουν και ορισμένα από αυτά, άλλα σπουδάζουν και έχουν και έναν δύσκολο προπονητή που τις πιέζει. Θα τα δούμε όλα».

Media