1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-02-2019 15:40

Αμαζόνες: Δεν κάνουμε προσφυγή, αλλάξτε την προκήρυξη

Με μία φράση του Σωκράτη απάντησε η διοίκηση των Αμαζόνων στην ΕΣΠΑΑΑ σχετικά με το θέμα που προέκυψε στις ισοβαθμίες των ομίλων στο πρωτάθλημα νεανίδων. «Ουδαμού δε αδικείν. Ουδ’ αδικούμενον ανταδικείν. (Δεν πρέπει να αδικούμε. Ούτε ανταποδίδουμε αν έχουμε αδικηθεί.), αναφέρει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου του συλλόγου που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτριος Τζανετής και γνωστοποιεί πως δεν θα γίνει προσφυγή στην αθλητική δικαιοσύνη, ωστόσο προτείνει την αλλαγή της προκήρυξης:

Σε συνέχεια του από 7 Φεβρουαρίου 2019 Δελτίου Τύπου του συλλόγου μας, το ΔΣτου ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προσφύγει στηνΑθλητική Δικαιοσύνη κατά της απόφασης Νο 4/4-2-19 της Κεντρικής ΕπιτροπήςΠρωταθλημάτων ΕΣΠΑΑΑ.

Υπογραμμίζεται ότι σε δυο διαφορετικά νομικά γραφεία μαςεπισήμαναν ότι έχουμε δίκιο 100% και ζήτησαν να αναλάβουν την υπόθεση μας, μεπληρωμή άμα τη λήψει της υπέρ της προσφυγής μας δικαστικής ετυμηγορίας.

Η απόφαση του ΔΣ έγινε γνωστή στην Ένωση από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας11 Φεβρουαρίου και ελήφθη με πλήρη υπευθυνότητα και γνώμονα τη μη διατάραξη τουμαθητικού προγράμματος των αθλητριών των άλλων ομάδων, παραμερίζοντας τασυναισθήματα μας για την άδικη και πρόχειρη απόφαση αποκλεισμού της ομάδας μας.

Προκειμένου να μην αισθανθεί καμία άλλη ομάδα τα αρνητικά συναισθήματα πουβιώσαμε την τελευταία εβδομάδα, καλούμε την ΕΣΠΑΑΑ να προβεί σε τροποποίηση τωνπροκηρύξεων διεξαγωγής του συνόλου των πρωταθλημάτων της, εναρμονιζόμενη με ταπρότυπα της CEV και της FIVB, όσον αφορά τη δομή, τη μορφή παραγραφοποίησηςκαι την ουσία του κειμένου.

Ειδικότερα επί του επίμαχου Άρθρου 5 της «Ειδικής Προκήρυξης Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (Νέων) – Νεανίδων Αγωνιστικής Περιόδου 2018-19»,επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1.Το «κατά προτεραιότητα» στην παράγραφο πριν τις υποπαραγράφους 1 και 2,που αφορά ισοβαθμία «δύο ή περισσοτέρων ομάδων», αφορά όλες τιςυποπαραγράφους που ακολουθούν, από το 1 έως το 6.

2.Ότι το περιβόητο απόσπασμα παρεμβάλλεται ανάμεσα στις υποπραγράφους 3 και 4 χωρίς αρίθμηση, υποδηλώνει ότι είναι συνέχεια της 3.

3.Η έκφραση «και πάλι ισοβαθμία» ερμηνεύεται ότι, δεν ικανοποιούνται ταπροηγούμενα κριτήρια, οπότε και εφαρμόζεται η παράγραφος.

4.Αν και εφόσον “εννοείτε” ότι το εν λόγω απόσπασμα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ισοβαθμίας, τότε έπρεπε να μπει κάτω από την 5 υποπαράγραφο.

Ουδαμού δε αδικείν. Ουδ’ αδικούμενον ανταδικείν. (Δεν πρέπει να αδικούμε. Ούτε ανταποδίδουμε αν έχουμε αδικηθεί.(Σωκράτης, 469-399 π.Χ.)

Ο πρόεδρος

Δημήτριος Τζανετής

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ