Εκτυπώστε τη σελίδα
05-03-2018 02:34

«Μπρέικ» ψυχής από τις Αμαζόνες του…Μεσσηνιακού!

Ένας τρομερά παθιασμένος και Μεσσηνιακός , ο οποίος έβγαλε «μέταλλο» νικητή στα κρίσιμα σημεία, έκανε το «μπρέικ» στην πρεμιέρα των πλει οφ του Α΄ομίλου της Α2 γυναικών, καθώς επικράτησε με 1-3 κόντρα των Αμαζόνων, στο κλειστό της Ν. Ερυθραίας.

Οι Καλαματιανές που έχασαν την Χάσκου με τραυματισμό αλλά αγωνίστηκαν και χωρίς την Χειλαδακη που αναρρώνει από τροχαίο, διέκοψαν ένα αρνητικό σερί τριών ηττών από τις αντίπαλες τους, έκαναν άλμα δεύτερης θέσης , καθώς πλέον στην βαθμολογία των πλέι οφ βρέθηκαν δύο πόντους πίσω από την Άρτεμις (7β-5β) και το επόμενο Σάββατο (10/3), υποδέχονται σε πολύ μεγάλο ντέρμπι κορυφής την ομάδα του Κορυδαλλού.

Απο την αλλη οι Αμαζόνες που πλην του πρώτου σετ ηταν απογοητευτικές σε υποδοχή, μπλοκ, επίθεση, εχασαν πολύτιμο έδαφος στην κούρσα της ανόδου και πλέον θέλουν πάση θυσία νίκη με την Αγ. Παρασκευή στην έδρα τους  για να μπορέσουν να ξαναμπούν σε τροχιά διεκδίκησης.

Αγωνιστικά το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Οι Αμαζόνες με πίεση στο σέρβις αποδιοργάνωσαν την υποδοχή του Μεσσηνιακού και με πρωταγωνίστρια την Μάγγελ από το σέρβις αλλα και τις Βαρουδάκη, Παπαδέδε, πήρε προβάδισμα από την αρχή με 17-9, 21-14 και με δύο πόντους από Βαρουδάκη, Μάγγελ πήραν εύκολα το σετ με 25-14.Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ.

Ο Μεσσηνιακός μπήκε φουριόζος, πίεσε με την σειρά του στο σέρβις και ξέφυγε με την Σκλήρη με 2-10.Οι Αμαζόνες αντέδρασαν έφεραν το ματς στον πόντο με 14-15 από Μάγγελ, Βαρουδάκη, Παπαδέδε.

Οι φιλοξενούμενες με ασταμάτητες τις Σκλήρη, Χάσκου έκανα σερί 4-10 και με 18-25 με πόντο της Σουρή, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να φέρουν το ματς στα ίσα.Μεγάλο θρίλερ είχαμε στο τρίτο σετ.

Ο Μεσσηνιακός προηγήθηκε 10-12, αλλα η κίνηση του Σπύρου Νικολάκη να ρίξει της Αυγοκλούρη στο ματς, έδωσε επιθετική πνοή στις Αμαζόνες, οι οποίες κατάφεραν να είναι κοντά στο σκορ και να ισοφαρίσουν σε18-18.Και πάλι ο Μεσσηνιακός, βρήκε την δύναμη και το κουράγιο με αιχμή την Σκλήρη να ξεφύγει με 19-23, η Μάγγελ μείωσε σε 22-23 αλλά η Χάσκου με φοβερό καρφί και η Σκλήρη με καθοριστική επίθεση, διαμόρφωσαν το 23-25 και έκαναν το 1-2.

Μεγάλες συγκινήσεις έκρυβε και το τέταρτο σετ αν και η ατυχία τους, κτύπησε από νωρίς τις φιλοξενούμενες, καθώς η εκρηκτική Χάσκου τραυματίστηκε στο πόδι και αποχώρησε στο 4-5 του συγκεκριμένου σετ.

Οι Αμζόνες με κάποιες αναλαμπές της Αγραβάνη και τις Τσακούμη πέρασαν μπροστά με13-12 και 14-13 αλλά ο Μεσσηνιακός ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια. Με μπροστάρισα την εκπληκτική παίκτρια-προπονήτρια Σουρή η οποία «γύρισε τον χρόνο πίσω», την κεντρική Κωνσταντοπούλου να «σβήνει τα φώτα» πάνω στο φιλέ, την Σκλήρη να σκοράρει κατά βούληση, την Πασσιά να πασάρει εξαιρετικά, τις Μπαξεβανακη- Παυλέα να κρατούν ψύχραιμα την υποδοχή, έκαναν ένα φοβερό σερί 11-1, εκτόξευσαν την διαφορά στο 15-24, «καθάρισαν» το σετ με 20-25 και «κλείδωσαν» το υπερπολύτιμο τρίποντο με 1-3, αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε έξαλα στο φινάλε του ματς.

Από τις Αμαζόνες συγκλονιστική η Αυγοκλούρη και με ξεσπάσματα η Μάγγελ

Τα σετ 1-3: 25-14, 18-25, 23-25, 20-25

Αμαζόνες (Νικολάκης): Πολίτη, Βαρουδάκη, Παπαδέδε, Νικολάκη, Τσακούμη, Αγραβάνη, Γκιαούρη (λ), Μάγγελ, Αυγοκλούρη, Κωστοπούλου, Μερκούρη

Μεσσηνιακός: (Σουρή) Πασσιά, Κωνσταντοπούλου, Χάσκου, Σκλήρη, Ραμούνδου, Σουρή, Παυλέα (λ), Μπαξιβανάκη

Σχετικά άρθρα