1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-01-2014 20:30

Στην μοναξιά της κορυφής ο ΑΟ Θήρας, 3-1 τον Πανιώνιο

Η ομάδα της Σαντορίνης ταξίδεψε στην Αθήνα με σκοπό να μην χάσει βαθμούς από την ομάδα του Πανιωνίου έτσι ώστε να περιμένει την ομάδα της Θέτιδος την επόμενη αγωνιστική στην Σαντορίνη και να τα δώσει όλα για να μείνει μόνη πρώτη στη κορυφή.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ήταν ακριβώς όπως το φανταζόντουσαν οι άνθρωποι της Σαντορίνης καθώς ο Πανιώνιος αιφνιδίασε τον ΑΟ Θήρας και με εντυπωσιακό ξεκίνημα προηγήθηκε με 8-1 και 14-6, φαντάζοντας τους Νεοσμυρνιώτες να είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Κάπου εκεί μίλησε η πασαδόρος του ΑΟ Θήρας Μαρίνα Τσοχατζή που με δύο συνεχόμενους άσους μείωσε σε 15-11 δίνοντας το σήμα για την αντεπίθεση, ο Πανιώνιος όμως αποφασισμένος να μην αφήσει εύκολα το σετ και εκμεταλευόμενος τις κακές υποδοχές κράτησε το προβάδισμα με 19-16. Από εκείνο το σημείο η Τσοχατζή δεχόμενες καλές υποδοχές είχε την ευχέρεια να δημιουργήσει με την Τζβέτκοβα και την Μουντάκη να εκτελούν, αλλά και την Ψυλλάκη με την Τσοχατζή να μπλοκάρουν μπάλες. Έτσι ο Α.Ο. Θήρας πήρε κεφάλι με 22-23 εκμεταλευόμενος και τα λάθη της Καρλάκη. Τελικά το σετ το πήραν οι Σαντορινιές με 23-25.

Με την ψυχολογία στα ύψη τα κορίτσια της Σαντορίνης μπήκαν φουριόζες στο 2ο σετ και με τον άσσο της Βούβουλη πήραν διαφορά 5 πόντων με 5-10. Η Τσοχατζή ξεκίνησε τη δημιουργία, η Παπαδοπούλου εκτελούσε με αλάνθαστο τρόπο τον πρώτο χρόνο, η Μουντάκη σκότωνε στη κυριολεξία οποιοδήποτε μπλοκ έβρισκε μπροστά της και η Τζβέτκοβα έβρισκε τρύπες με απίστευτα πλασέ. Το τέλος του 2ουσετ βρήκε τον ΑΟ Θήρας νικητή με 14-25.

Κι εκεί που λες ότι θα έχουμε ένα ύσηχο βράδυ, το τρίτο σετ έρχεται να ταρακουνήσει τις παίκτριες του ΑΟ Θήρας αφού η αρχηγός του Πανιωνίου Σαγάκη πήρε το παιχνίδι πάνω της μαζί με την Οικονομάκη και πλοκάροντας την Μουντάκη αλλά και εκμεταλλευόμενες τα λάθη στην υποδοχή της Λιάκου, ο Πανιώνιος δήλωσε παρών και πήρε σημαντικό προβάδισμα με καρφί στην ευθεία της Τουρνάκη που διέσπασε το μπλόκ των Ψυλλάκη-Παπαδοπούλου. Η Παπαδοπούλου σε κρίσιμο σημείο σέρβιρε στο φιλέ και ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία και πήρε το 3ο σετ με 25-19.

Στη σκέψη ότι υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί έστω κι ένας πόντος στη Νέα Σμύρνη ο ΑΟ Θήρας μπήκε σοβαρός στο παρκέ και η Τσοχατζή ξεκίνησε με άσσο στέλνοντας το μήνυμα και στις υπόλοιπες παίκτριες ότι πρέπει να κερδιθεί το σετ. Η Καρλάση από τον Πανιώνιο φαινόταν να παλεύει μόνη της μαζί με την Οικονομάκη αλλά δεν ήταν αρκετό, η Νίκη Μουντάκη έριχνε φωτιές με τα δυνατά καρφιά της, η Βουβουλή να μπλοκάρει εύκολα την Τουρνάκη, έφερε προβάδισμα στην ομάδα της Σαντορίνης με 5-8. Η Καρλάκη με δύο συνεχόμενους πόντους από επίθεση-πλασέ και συνεχόμενο πόντο από άσο μείωσε σε 8-9 και το διπλό μπλόκ από Τουρνάκη και Αναγνωστοπούλου σε επίθεση της Μουντάκη έκανε το 10-10. Και κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση. Η Βουβουλή έκανε δύσκολα σερβίς, η Μουντάκη εκμεταλεύτηκε λάθος υποδοχή για το 14-22, λάθος υποδοχή από την Καραθανάση, και το τελείωμα της Μουντάκη απέναντι σε διπλό μπλοκ του Πανιωνίου τελείωσε το σετ με 15-25 και νίκη με 1-3 σετ.

Διαιτητές: Μαρκάτης-Τοψιδέλης

Τα σετ: 1-3 (23-25, 14-25, 25-19, 15-25)

Πηγή:  thirasport.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ