1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-01-2014 18:50

Στον Αίαντα το ντέρμπι, 3-1 την Ελπίδα

Κωνσταντίνος Χρυσίδης

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αίαντας στο ¨Λεμονίδης¨ απέναντι στην Ελπίδα, στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου, του Βορείου Ομίλου στην Α2 γυναικών.

 

 Ήταν η πρώτη ήττα για τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μετά από περίπου δύο μήνες (τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα από το ΔΑΣΩ στις 30/11), ενώ η ομάδα του Ευόσμου διατήρησε την παράδοση που την θέλει να επικρατεί επί της Ελπίδας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ σχεδόν σε όλη τι διάρκεια του, με όπλα τους το μπλοκ και το σερβίς. Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα σετ ¨γέμισαν¨ με τη φιλοξενούμενη ομάδα να κατορθώνει να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με περισσότερη ψυχραιμία. Ίσως το καθοριστικό σημείο στο οποίο άλλαξε η ροή του αγώνα ήταν το τρίτο σετ, όπου η Ελπίδα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε 9-2 με ένα σερί 7-0, αλλά δε μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ, καθώς ο Αίας επέστρεψε και ψαλίδισε αμέσως τη διαφορά. Από εκεί και έπειτα ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος των σετ, όπου η ομάδα της Μαρίας Γαβαλά είχε την εμπειρία και την ψυχολογία για να τα κατακτήσει. Ανακτά την 3η θέση ο Αίαντας μετά από αυτή τη νίκη και παίρνει κεφάλι απέναντι στην Ελπίδα που βρέθηκε στην τριάδα την προηγούμενη αγωνιστική.

Tα σετ: 1-3 (22-25, 25-22, 23-25, 21-25)

ΕΛΠΙΔΑ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Μπολέτου κ, Μπολέτου Μ, Ιακωβίδου, Καλαντάτζε, Χατζηελευθερίου (λ)/ Δρακουλίδου, Δέμπη, Νώτη

ΑΙΑΝΤΑΣ (Γαβαλά): Χρηστινίδου, Ξενιτιάδου, Κούση, Αποστολίδου, Τοσουνίδου, Καλανταρίδου, Ακριτίδου (λ)/ Τορλαχίδου, Γλυκίδου, Ορφανίδου, Συρανίδου (λ)

 

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίαντα για τη νίκη. Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι, έπρεπε να πάρουμε τουλάχιστον ένα πόντο. Δεν ήμασταν καθόλου ψύχραιμοι στα τελειώματα των σετ, ενώ προηγούμασταν δεν είχαμε την υπομονή να παίξουμε τη μπάλα στο φιλέ και την ψυχραιμία να τελειώσουμε τις φάσεις. Έρχεται πλέον το φάιναλ φορ, ήμαστε μια ομάδα σε συνεχή αγωνιστική δράση και ήμαστε προετοιμασμένοι. Θέλουμε να πάμε να παίξουμε καλά και να το ευχαριστηθούμε»

Μαρία Γαβαλά: «Σημαντική η νίκη αγωνιστικά, βαθμολογικά και ψυχολογικά. Εκείνο που μας φόβιζε περισσότερο από την Ελπίδα ήταν το σερβίς της. Κρατήσαμε την υποδοχή και γενικότερα είδα κάποια πράγματα πολύ θετικά και αυτό μας βοηθάει να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, η Ελπίδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, εγώ προσωπικά το χάρηκα , πιστεύω και τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ