Εκτυπώστε τη σελίδα
30-09-2013 13:35

Νίκες του Νηρέα Καρδαμύλων με Βύρωνα, Ηλιούπολη και φιλικά στη Σμύρνη

Δύο νίκες σε ισάριθμα φιλικά που έδωσε στην Αθήνα με τον Βύρωνα και την Ηλιούπολη ο Νηρέας Καρδαμύλων δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για φιλικούς αγώνες στη Σμύρνη. Υπενθυμίζεται πως ο Νηρέας Καρδαμύλων Χίου θα αγωνίζεται στον Β΄όμιλο της Α2 γυναικών και μεταξύ άλλων θα έχει αντιπάλους τον Βύρωνα και την Ηλιούπολη.


Απέναντι σε ομάδες, που θα τις βρει αντιπάλους (όπως και πέρσι) στον ίδιο όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλει γυναικών, κατάφερε να σημειώσει νίκες και το σημαντικότερο να φανερώσει καλά δείγματα γραφής, κάτι που σχολιάστηκε και από τους προπονητές των ομάδων τις οποίες αντιμετώπισε.

Το Σάββατο κέρδισε με 3-2 σετ την Ένωση Βύρωνα, από την οποία πέρσι είχε ηττηθεί εκτός έδρας με 3-0 σετ ενώ είχε κερδίσει στη Χίο, επίσης με 3-0.

Το καλό είναι ότι στην φιλική αναμέτρηση με τον Βύρωνα, ο Νηρέας έδειξε αντίδραση, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 (25-22, 25-20). Κατάφερε και ξεπέρασε το γεγονός ότι έχανε, παίρνοντας τα σετ με 25-22, 25-16, 15-10 και μαζί τη νίκη. «Καταφέραμε να αντιδράσουμε και αυτό είναι στα συν της ομάδας μας, όμως ήμασταν σε μέτρια ημέρα στην υποδοχή είχαμε μεγάλα κενά στην πρώτη μπάλα» ανέφερε ο Φραγκούλης Κυλαδίτης, για την αναμέτρηση με την Ένωση Βύρωνα.

Χθες ο Νηρέας, κέρδισε με 3-1 σετ τον ΓΣ Ηλιούπολης (17-25, 25-19, 15-25, 24-26), μετά από πολύ καλή εμφάνιση. «Δείξαμε σταθερότητα στην πρώτη μπάλα» είπε ο τεχνικός της Καρδαμυλίτικης ομάδας, για το χθεσινό φιλικό, που κράτησε 2 ώρες, συμπληρώνοντας ότι: «είμαι πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι είχαμε διάρκεια. Ακόμη πήγαμε καλά στο μπλοκ και βελτιωθήκαμε ακόμη περισσότερο σε ότι αφορά την πρώτη μπάλα, σε σχέση με το ματς του Σαββάτου. Εξαίρεση το 2ο σετ, όπου χάσαμε πολλά σερβίς». Πάντως ο τεχνικός του Νηρέα, παρά την θετική εμφάνιση της ομάδας του, υπογραμμίζει ότι είναι φιλικές αναμετρήσεις και πρέπει : «να μείνουμε προσγειωμένοι».

Πέρσι με τον ΓΣ Ηλιούπολης, είχαμε ηττηθεί και στα δυο παιχνίδια, εκτός έδρας με 3-0 και εντός με 3-1 σετ.

Ο Φραγκούλης Κυλαδίτης και οι συνεργάτες του, Γιάννης Λύκος, Άγγελος Κιτριλάκης, είχαν στην διάθεση τους, στην Αθήνα, τις παίκτριες: Κατερίνα Μαστοράκη, Φρόσω Μοσχούρη, Δέσποινα Σιδεράτου, Χριστίνα Θωμαϊδου, Χαϊδω Βάλβη, Βαρβάρα Βαβάτσικου, Ειρήνη Χαβιάρα, Κων/να Ξάνθου, Μαλβίνα Ρίκα.

Τα επόμενα φιλικά παιχνίδια για το Νηρέα, είναι στις 11,12 Οκτωβρίου, στην Σμύρνη, με την Ισικέν, που παίζει στην Α2 γυναικών στην Τουρκία.

Πηγή: Εφημερίδα Αλήθεια Χίου