1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-05-2023 12:12

Νίκος Μπογονικολός: Από την Ολυμπιάδα Πατρών στα κρατητήρια του FBI για κατασκοπεία

Το κατασκοπευτικό θρίλερ που απασχολεί τα ΜΜΕ (συνελήφθη από το FBI για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας) και φέρει ως πρωταγωνιστή τον πατρινό επιχειρηματία με καταγωγή από την Ηλεία Νίκο Μπογονικολό. Γυρίσαμε το χρόνο πίσω περίπου 25 χρόνια και ψάξαμε το αρχείο μας ώστε να θυμηθούμε το πέρασμα του από το ελληνικό βόλεϊ.

Εμφανίστηκε στην Ολυμπιάδα Πατρών που τότε ανέβαινε από την Α2 στην Α1 (σημερινή Volley League).

Ο Μπογονικολός δήλωνε επιχειρηματίες ηλεκτρονικών ειδών με συνεργασίες στην Ρωσία και στην Ουκρανία.

Υποσχέθηκε πως θα κάνει την Ολυμπιάδα πρωταθλήτρια, ενίσχυσε την πατρινή ομάδα για να πρωταγωνιστήσει, ενώ είχε στόχο να εμπλακεί και με τα κοινά του αθλήματος κάνοντας προτάσεις αναβάθμισης στην επαγγελματική λίγκα που τότε λειτουργούσε υπό τη σκέπη της ΕΟΠΕ. Χρηματοδότησε μεταγραφές και την οργάνωση του τμήματος ΤΑΑ της Ολυμπιάδας ώστε να γίνει ένα επαγγελματικό τμήμα.

Η σεζόν 2000-01 ήταν η πρώτη παρουσία της Ολυμπιαδας στην Α1 και πήρε την 10η θέση. Είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία και με τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά αλλά λίγο πριν την έναρξη των μεταγραφών η συμφωνία χάλασε.

Τη σεζόν 2000-01 η Ολυμπιάδα πήρε την 8η θέση που ήταν και η καλύτερη που πήρε στην κατηγορία. Τη σεζόν 2001-02 ο Μπογονικολός αποχωρεί από την Ολυμπιάδα και πηγαίνει στον ΠΑΟΚ με σκοπό να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο. Πήρε από την Ολυμπιάδα στον ΠΑΟΚ τον προπονητή Γιώργο Χριστόπουλο ενώ η μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση ήταν η μεταγραφή του Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς (αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας που είχε πάρει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ και θεωρήθηκε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές όλων των εποχών).

Η συμφωνία για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ είχε επιτευχθεί με τον σημερινό πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή με τον οποίο αργότερα ήρθαν σε ρήξη και αποχώρησε. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση που ήταν και η καλύτερη του ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη την περίοδο.

\Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του τον χαρακτηρίζουν επικοινωνιακό, φιλικό αλλά και αιθεροβάμονα με πολλά από τα σχέδια του να μη μπορούν να εφαρμοστούν στην σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού. Αργότερα επέστρεψε στην Πάτρα ανέλαβε την ΚΑΕ Ολυμπιάδα την οποία παραχώρησε τον Ιούνιο του 2010 έναντι του συμβολικού ποσού του ενός Ευρώ.

 

 

Στη φωτογραφία του intime.gr ο Νίκος Μπογονικολός με τον Βλάντιμίρ Γκρίμπτς

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ