1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-07-2015 22:06

Με Πρωτοψάλτη και Γκαρά κόντρα στην Τουρκία

Από το μεσημέρι και την συνέντευξη Τύπου ο Σωτήρης Δρίκος είχε αποκαλύψει ότι το αντιπροσωπευτικό μας θα έχει σίγουρα στα ματς με την Τουρκία (αύριο και το Σάββατο στο ΔΑΚ Ευόσμου με κοινή ώρα έναρξης τις 20:00, ενώ το πρώτο ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2) νέο λίμπερο καθώς ο Δημήτρης Γκαράς θα αγωνιστεί αντί του Κώστα Ταμπουρατζή.
Ωστόσο αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή, καθώς πέραν του Ταμπουρατζή εκτός αποστολής έμειναν οι άρρωστοι Παλέντζας, Πελεκούδας (ταλαιπωρούνται από ίωση) ενώ στην 12άδα επιστρέφει ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

«Έχουμε παίξει ήδη κάποια φιλικά πριν την συμμετοχή μας στο World League, αλλά δεν ξέρουμε με ποια σύνθεση θα κατέβουν, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα είναι δύο δυνατά παιχνίδια», δήλωσε ο Δημήτρης Γκαράς και συμπλήρωσε: «Για όλη την ομάδα κίνητρο είναι η νίκη και η καλή εμφάνιση σε κάθε αγώνα και δεν μας απασχολεί προς το παρών πόσες νίκες έχουμε εμείς και πόσες οι αντίπαλοι. Εμείς πορευόμαστε με την λογική ότι στο μυαλό μας είναι το επόμενο παιχνίδι κι όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε το συνολικό ταμείο…»

Όσον αφορά τη δική του παρουσία στην Εθνική σημείωσε: «Πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που έπαιξα με την Εθνική… Όπως είχα πει κι όταν βρέθηκα στις κλήσεις ήταν μια δικαίωση της πορείας που έκανα με τον ΠΑΟΚ. Περίμενα αυτή τη στιγμή, να φορέσω ξανά την γαλανόλευκη και εύχομαι να μπορέσω κι εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ζανίνι: «Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα»
Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση έφτασε στην Θεσσαλονίκη η αποστολή της Τουρκίας με τον Εμανουέλε Ζανίνι να περιμένει δύο σκληρά παιχνίδια (και λόγω προϊστορίας), αλλά κυρίως την αντίδραση από την δική του ομάδα.
«Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, ειδικά συγκριτικά με το πρώτο ματς κόντρα στην Σλοβενία. Η ομάδα που έχουμε στο European League αποτελεί μια μίξη της ομάδας του World League και αυτής που συμμετείχε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού η οποία είναι αρκετά μικρή σε ηλικία.
Χρειαζόμαστε χρόνο κι αυτό φάνηκε στην πρεμιέρα μας, αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί κόντρα στην Ελλάδα κι αν αυτό συμβεί τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε», είπε ο Ιταλός τεχνικός θέτοντας ως βασικό στόχο της ομάδας του την απόκτηση εμπειριών των νεαρών παικτών ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε: «Η απουσία του Τζούριτς είναι πολύ σημαντική, αλλά η Ελλάδα έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες, αλλά ξέρω καλά ότι παίζοντας κόντρα στην Τουρκία οι παίκτες σας έχουν ένα έξτρα κίνητρο».

Μία αλλαγή στην σύνθεση της θα έχει και η Τουρκία καθώς αντί του Χαλίλ Γιουσέλ στην αποστολή ήρθε ο Μπουράκ Μπατουάλ.

Αναλυτικά οι 12άδες των ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ Φιλίποφ, Μαρούλης, Αρμενάκης, Τζιουμάκας, Πετρέας, Τακουρίδης, Πρωτοψάλτης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Φράγκος, Δαλακούρας, Γκαράς.
ΤΟΥΡΚΙΑ Πεκσέν, Ντενγκίν, Γκόκγκοζ, Ουνβέρ, Γκιουνές Φ., Τόι, Γενιπαζάρ, Μπατουάλ, Γκιουνές Ο., Μίνιτσι, Κοτς


Η βαθμολογία
1.Ελλάδα 6 (6-1)
2.Σλοβενία 6 (6-1)
3.Κροατία 3 (4-4)
4.Λευκορωσία 3 (4-4)
5.Τουρκία 0 (1-6)
6.Ρουμανία 0 (1-6)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Παρασκευή 17 Ιουλίου
18:00, Ρουμανία - Λευκορωσία 
20:00, Ελλάδα - Τουρκία (ΔΑΚ Ευόσμου)
Σάββατο 18 Ιουλίου
18:00, Ρουμανία - Λευκορωσία
20:00, Ελλάδα - Τουρκία (ΔΑΚ Ευόσμου)
21:00, Σλοβενία - Κροατία
Κυριακή 19 Ιουλίου
20:00, Σλοβενία - Κροατία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ