1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-10-2019 20:13

Νομίκεια 2019: Πρόβα τζενεράλε για ΑΟ Θήρας, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Μαρκόπουλο

Μετά από απουσία ενός χρόνου, ο ΑΟ Θήρας θα διοργανώσει και φέτος το τουρνουά «Νομίκεια 2019». Το τουρνουά αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη των ευεργετών του νησιού της Σαντορίνης, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού και ξεκίνησε να διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2013.

Για άλλη μία σεζόν, στη Σαντορίνη δίνουν ραντεβού εκ των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας και το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου ο ΑΟ Θήρας, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και το Μαρκόπουλο θα κάνουν... πρόβα για την έναρξη του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα.

Στις 16.30 στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του «Νομίκεια 2019» και πριν  την έναρξη του πρώτου αγώνα ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και στον ΑΟ Θήρας, θα γίνει η παρουσίαση του ρόστερ της γηπεδούχου ομάδας.

Σε live streaming οι αγώνες

Και οι 4 αγώνες του διημέρου θα έχουν διαδικτυακή κάλυψη με τα Volcano TV, Cyclades Video και Sport Cyclades να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μεταδώσουν τα παιχνίδια στον κόσμο του βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα.

Τετάρτη 9/10

18.00: Α.Ο. Θήρας - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
20.30: Παναθηναϊκό Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.

Πέμπτη 10/10

18.00: Μικρός τελικός
20.30: Τελικός

Ο Α.Ο. Θήρας της αγωνιστικής περιόδου 2019-20

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2019-20 στη Volleyleague γυναικών

Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2019-20 στη Volleyleague γυναικών

Ο Α.Ο. Μαρκοπούλου της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020


Οι ευεγέρτες της Σαντορίνης

Η προσφορά του Ευάγγελου Νομικού προς την αγαπημένη του Σαντορίνη υπήρξε απεριόριστη. Ο Ευάγγελος Νομικός διέθετε μια απίθανη έκτη αίσθηση για τη ναυτιλία και δεν έβγαινε ποτέ λανθασμένος. Το όνομά του ταυτίστηκε με την φερεγγυότητα στο χώρο της ναυτιλίας, ενώ απολάμβανε βαθιά εκτίμηση στο διεθνή εφοπλιστικό κόσμο αλλά και γενικά στην κοινωνία.

«Βιογραφικά Στοιχεία»

Ο Ευάγγελος Νομικός γεννήθηκε στη Μεσαριά Σαντορίνης το 1902. Έμοιαζε να ήταν ένα λεπτό, κλεισμένο στον εαυτό του παιδί αφού δεν έκανε εύκολα φίλους, σε αντίθεση με τον μεγαλύτερο αδελφό του Μάρκο, ο οποίος έμελλε να γίνει ο πρώτος βουλευτής των Κυκλάδων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ευάγγελος σπούδασε χημικός μα ποτέ δεν εξάσκησε το επάγγελμα αυτό. Η αγάπη του για τη θάλασσα τον οδηγούσε σε μακρινά ταξίδια στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και σε άλλα μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα. Πάντα όμως γύρναγε στο νησί γεμάτος όνειρα και ιδέες για βαπόρια, ταξίδια μακρινά και μεγάλα φορτία.

«Ο ευεργέτης Ευάγγελος Νομικός»

Ο Ευάγγελος Νομικός υπήρξε ασφαλώς παθιασμένος για το νησί του. Αν και πάντα συναντούσε εμπόδια από το ίδιο το κράτος το οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει, δεν σταμάτησε να δίνει ότι μπορούσε περισσότερο για αυτό. Πολλές φορές μάλιστα έπρεπε να αγνοήσει και τις ανθρώπινες κακές αδυναμίες πολλών συντοπιτών του που λόγω φθόνου και ζήλιας τον αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη ψυχρότητα. Όμως ο ίδιος σχεδόν αφιέρωσε τη ζωή του στην εξυπηρέτηση της γενέτειράς του, ιδιαίτερα από το 1953 και έπειτα.

Πηγή πληροφοριών Ευάγγελου Νομικού: reporter.gr.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ