1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-10-2019 14:13

Αποκάλυψη: Το «κόλπο» της ΑΕΚ με το ΑΦΜ του Παμβοχαϊκού που κατέληξε σε φιάσκο

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα στο Βραχάτι από τις λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τις συζητήσεις που γίνονταν από τον Ιούλιο του 2019, προκειμένου να γίνει συμφωνία με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ ώστε να υπάρξει συγχώνευση και να δοθεί το ΑΦΜ με «απροσδιόριστα» ανταλλάγματα.

Την ώρα λοιπόν που όλοι πλήρωναν τα χρέη τους - μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό έχει τακτοποιήσει 1,5 εκ. Ευρώ από παλιά χρέη - η διοίκηση της ΑΕΚ αφού άφησε απλήρωτους τους πάντες, μέσα στη σεζόν 2018-19 εκτόξευσε το συνολικό χρέος του τμήματος κοντά στις 700.000 Ευρώ.

Είναι γνωστή άλλωστε η επίθεση του προέδρου της Αλέξη Αλεξίου, που ζήτησε την διάλυση της Λίγκας, εξύβρισε αθλητές, προπονητές, παράγοντες και κάθε εμπλεκόμενο, ζήτησε τη διάλυση της Λίγκας και του ΠΑΣΑΠ συκοφάντησε τους πάντες, δυσφήμισε το άθλημα και όταν είδε πως δεν ακολουθεί κανείς τη μοναχική πορεία άλλαξε τακτική...

Εδώ και τέσσερις μήνες υπόσχονταν πληρωμές και διακανονισμούς στους αθλητές, έδωσε δεκάδες ραντεβού που δεν έγιναν ποτέ, δεν υπέγραψε ούτε την προκήρυξη του πρωταθλήματος και επιχείρησε να βρει συμπαραστάτες μεταξύ των ομάδων που είχαν τα δικά τους οικονομικά προβλήματα, έστω και σε πολύ μικρότερη κλίμακα από αυτή της ΑΕΚ.

Στο τραπέζι έπεσε η περίπτωση του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός που δεν έχει ούτε ένα ευρώ χρέος,  αλλά αδυνατούσε να βρει μπάτζετ για τη νέα σεζόν. Η πρώτη επαφή έγινε σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου και εκπροσώπου εταιρίας αθλητικών ειδών που έντυνε με ρούχα τον Παμβοχαϊκό, είναι μέλος του ΤΑΑ και ανέλαβε την ενδυμασία όλων των τμημάτων  της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Σε δεύτερο χρόνο και αφού υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μαζί με τη σύζυγο του βρέθηκαν στο Βραχάτι και αφού δείπνησαν με δύο στελέχη του ΤΑΑ Παμβοχαϊκός έριξε στο τραπέζι τις προτάσεις του. Μάλιστα ο ένας από τους δύο ήταν και ο επιχειρηματίας που εκπροσωπεί την αθλητική εταιρία και ο νοών νοήτω.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν δύο:

Πρόταση πρώτη: Μετά την ΑΕΚ αποσύρεται από την ΕΣΑΠ και τo Πρωτάθλημα της Volley League και ο Παμβοχαϊκός. Σε συνδυασμό με το προβληματικό περιβάλλον Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Ηρακλή πίστευαν πως θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για το απόλυτο χάος, αναβολή του πρωταθλήματος και διάλυση του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Εν μέρη το έχουν έχουν καταφέρει αφού βρισκόμαστε στις 5 Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει γίνει κλήρωση, ενώ η νέα αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος (έχει οριστεί 19 Οκτωβρίου) βρίσκεται προ των πυλών.

Πρόταση δεύτερη: Συγχώνευση των δύο συλλόγων. Η ΑΕΚ διατηρεί το καθαρό ΑΦΜ του Παμβοχαϊκού, δεν πληρώνει τίποτα από τα παλιά χρέη των 700.000 Ευρώ και στελεχώνουν ομάδα από την αρχή. Εννοείται πως οι δύο παράγοντες του ΤΑΑ Παμβοχαϊκός θα έχουν ως αντάλλαγμα πρωταγωνιστική θέση στο ΤΑΑ ΑΕΚ.

Ανοικτό μένει το ζήτημα της έδρας με τους παράγοντες του Παμβοχαϊκού να προτείνουν το Βραχάτι τουλάχιστον για την αρχή και μετά την Κόρινθο.Από την πρώτη στιγμή όλο το Βραχάτι έμαθε τις εξελίξεις και οι παλιοί παράγοντες που έχουν ματώσει για τον σύλλογο πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Βγήκαν μπροστά τις τελευταίες ημέρες και κάνουν προσπάθεια να κρατήσουν τον σύλλογο όρθιο και αλώβητο, μακριά από περιπέτειες συγχώνευσης και παραχώρησης του ονόματος.

Αλλωστε για περισσότερο από 10 χρόνια έχουν κρατήσει τον σύλλογο νοικοκυρεμένο με  σταθερή και αξιόπιστη παρουσία στην Volley League.

Ακόμα και αυτές τις ώρες γίνονται διεργασίες για τη συγκρότηση της νέας ομαδας του Παμβοχαϊκού, ο οποίος αναμένεται να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα, ενώ διοικητικά αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Οσο για τον Αλέξη Αλεξίου μην έχοντας πλέον άλλη λύση αποδέχθηκε  την Πέμπτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πως δεν έχει καν φάκελο υποψηφιότητας και πλέον η «Ενωση» βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Λίγκας, εκτός και αν τις επόμενες ημέρες γίνει κάποιο μεγάλο θαύμα και έχουμε ολική ανατροπή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ