1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-05-2023 12:49

Μπελιγράτης - Νεόφυτος για Θεόδωρο Βουδούρη: «Μας έφερε κύπελλο μεγαλύτερο από το μπόι του»

Η «απώλεια» του Θεόδωρου Βουδούρη βύθισε στο πένθος την οικογένεια του βόλεϊ και οι παλαιότεροι μιλούν με αγάπη και συμπάθεια για τον σπουδαίο παράγοντα που για περισσότερο από 30 χρόνια πρόσφερε ακούραστα και αθόρυβα τις υπηρεσίες του στο ελληνικό βόλεϊ.
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τον αγαπημένο του σύλλογου Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας και από το 1978 έως το 2008 ήταν στο πλευρό του Θανάση Μπελιγράτη στην διοίκηση της ΕΟΠΕ.

«Είχαμε γνωριστεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 όταν εγώ ήμουν διαιτητής και πήγαινα να διευθύνω αγώνες του Ιωνικού στο ανοικτό γήπεδο εκεί που σήμερα είναι το κλειστό γυμναστήριο. Το 1975 με μπροστάρη τον Μιχάλη Μαστρανδρέα αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΟΠΕ. Τότε οι εκλογές γίνονταν κάθε δύο χρόνια. Νομίζω το 1978 έκανα πρόταση στον Θεόδωρο Βουδούρη ώστε να μπει στα κοινά. Αποδέχτηκε την πρόταση και κάπως έτσι ξεκίνησε μία συνεργασία που κράτησε πάνω από 30 χρόνια», θυμάται ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης.

«Ήταν πάντα κοντά στις Εθνικές ομάδες»

«Είμαι πολύ λυπημένος. Ήμασταν δεμένοι. Ζήσαμε πολλά. Έφυγε άλλος ένας παράγοντας που στήριξε το βόλεϊ στα δύσκολα χρόνια. Ο Θεόδωρος Βουδούρης ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ήταν αγαπητός από όλο τον κόσμο του βόλεϊ. Ήταν αγαπητός από τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ηταν κοντά στις Εθνικές ομάδες. Ηταν δίκαιος. Έλεγε τη γνώμη του χωρίς φωνές και εξάρσεις. Ήταν ευγενής άνθρωπος, αφιερωμένος στην οικογένεια και στα παιδιά του».

«Ήταν ευτυχισμένος»

Πριν το Πάσχα ο Μπελιγράτης τηλεφώνησε στον Βουδούρη για τις ευχές και για να μάθει νέα του: «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο πριν ενάμιση μήνα. Μου είπε πως έχει πρόβλημα με την παλιαρρώστια αλλά ήταν ευχαριστημένος με την πρόοδο του γιου του Κώστα στην διαιτησία του βόλεϊ αλλά και από το γεγονός πως έγινε παππούς», τόνισε ο Θανάσης Μπελιγράτης και συμπλήρωσε: «Ο Βουδούρης έχει δουλέψει πολύ για το βόλεϊ. Είχε τη θέση ευθύνης του ταμία στο Δ.Σ. για πολλά χρόνια. Ήταν μέλος της Εκτελεστικής. Αφιερώθηκε στις δύσκολες αποστολές των Εθνικών ομάδων. Έδινε λύσεις στα προβλήματα και ήταν κοντά στους αθλητές και στις αθλήτριες σε σημείο να τον ζητούν για αρχηγό αποστολής».

«Έζησε τη μεγάλη επιτυχία στο Ιράν»

«Είχε την τύχη και την τιμή να είναι αρχηγός αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων το 1997 στο Ιράν όπου η Εθνική μας πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν κάτι που το έλεγε πάντα. Ήταν περήφανος για αυτή την επιτυχία. Θεωρούσε τον εαυτό του γουρλή και μάλλον ήταν αφού όλες του οι αποστολές δεν είχαν άσχημα απρόοπτα. Μας είχε φέρει από το Ιράν και ένα κύπελλο μεγαλύτερο από το μπόι του. Είχε άριστη σχέση με το προσωπικό της ΕΟΠΕ, τους παράγοντες και τους διαιτητές. Στα διοικητικά συμβούλια είχε πάντα ξεχωριστή θέση και πάντα έδινε λύσεις σε αδιέξοδα. Μαζί με τον αείμνηστο Αλεξάνδρου πρόσφεραν πολλά και στον Ιωνικό Ν.Φ. και μάλιστα ήταν από τους ανθρώπους πο υλοποίησαν το όραμα του συλλόγου για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου. Από τα ελαττώματα του ήταν ότι κάπνιζε πολύ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».

«Ζήσαμε μεγάλες στιγμές με τον Θόδωρα»

Ο Νίκος Νεόφυτος μαζί με τον Τάκη Καβαλιεράκη ήταν προπονητές της Εθνικής εφήβων που το 1997 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Τεχεράνη. Αρχηγός αποστολής ήταν ο Θεόδωρος Βουδούρης και ο Νεόφυτος θυμάται: «Ο Θοδωρής Βουδούρης ήταν ένας εραστής του βόλεϊ. Έχει προσφέρει πολλά στο βόλεϊ και στις Εθνικές ομάδες. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Θυμάμαι όλες τις στιγμές εκείνης της αποστολής στην Τεχεράνη. Ο Βουδούρης μας στήριζε όλους. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στη μεγαλύτερη επιτυχία του αθλήματος. Θυμάμαι τα έξαλλα πανηγύρια ειδικά για την πρόκριση μας στον τελικό αλλά και τα όσα έγιναν στην επιστροφή μας στην πατρίδα. Ο Βουδούρης ήταν άνθρωπος έξυπνος, οξυδερκής, καλός διπλωμάτης και φυσικά είχε και πολύ χιούμορ. Μάλιστα του κάναμε πλάκα πως το κύπελλο που μας έδωσαν οι Ιρανοί για την 2η θέση ήταν τόσο μεγάλο που ήταν και πιο μεγάλο από το Θόδωρα. Γελούσε με την ψυχή του και μας πείραζε και αυτός με τη σειρά του. Ωραίες στιγμές. Μακάρι ο Ιωνικός Ν.Φ. και η ΕΟΠΕ να τιμήσουν τη μνήμη του με την πρώτη ευκαιρία. Καλό ταξίδι Θόδωρα...».

*Στην κεντρική φωτογραφία ο Θεόδωρος Βουδούρης (πρώτος αριστερά) μαζί με τον Θανάση Μπελιγράτη (στο μέσον) και την αείμνηση Ευγενία Παπαγεωργίου μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ