1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-05-2020 13:47

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τίμησαν το βόλεϊ

Το ποιοτικό επίπεδο συζήτησης, οι προβληματισμοί, οι προτάσεις, ακόμα και οι διαφωνίες από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού χαρακτήρισαν την ιστορική συνεδρίαση της Volley League που ξεκίνησε στις 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 22 του μήνα συμπληρώνοντας τυπικά διάρκεια 10 ημερών.

Είναι μία ιστορική συνεδρίαση που πήγε κόντρα στις Κασσάνδρες και δημιουργεί νέα δεδομένα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σίγουρα θα χρειαστεί ακόμα πιο πολύ δουλειά για να γίνει πράξη. Ακόμα δεν τελειώσαμε. Πρέπει να πολλά να αποφασιστούν. Πρέπει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια αλλά η ουσία είναι πως υπάρχει και θέληση και βούληση να ξεπεραστεί και αυτό το μεγάλο εμπόδιο.

Η απόφαση να αγωνιστούν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της περιόδου, για την διεκδίκηση του τίτλου, έστω και στο τέλος Ιουνίου, είναι μία γεναία και πρωτότυπη απόφαση που πάει κόντρα σε όλο το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό βόλεϊ, όπως κόντρα πήγε η Ελλάδα σε όλη την πανδημία του covid-19.

Η ηγετική θέση που είχαν οι εκπρόσωποι των δύο «αιωνίων» αντιπάλων έχει μεγάλη σημασία. Επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν εδώ και χρόνια πως το βόλεϊ αλλά και όλα τα ομαδικά σπορ για να μπορέσουν να μπουν και πάλι σε παραγωγικό δρόμο θα πρέπει οι δύο παραδοσιακές αθλητικές δυνάμεις, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, να καταφέρουν να χαράξουν κοινή πορεία στα οργανωτικά θέματα.

Με άλλα λόγια η απόφαση τους να αγωνιστούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες μετά από τη λαίλαπα της πανδημίας παρήγαγε έργο και προϊόν για το άθλημα και το επαγγελματικό βόλεϊ βγήκε πιο ενισχυμένο και δυνατό.

Αλλωστε για το βόλεϊ ξοδεύονται εκατομμύρια σε δύσκολες εποχές. Για το κοινό όραμα ενός δυνατού πρωταθλήματος. Για να τιμηθεί ο πρωταθλητής στο γήπεδο, για να ικανοποιηθεί το γόητρο και για να πανηγυρίσουν οι οπαδοί και οι παίκτες αγκαλιασμένοι και για να υπάρχει σεβασμός στον ηττημένο. Και το αντίστροφο. Αξιζε λοιπόν μία ακόμα μεγάλη θυσία. Ενα στοίχημα που σίγουρα έχει το ρίσκο του αλλά θα φέρει το ελληνικό βόλεϊ στην πρώτη γραμμή.

Ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Παναγιώτης Μπόμης που εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κράτησαν ψηλά το επίπεδο της συνεδρίασης και απέδειξαν πως λύσεις υπάρχουν. Αυτό που λείπει είναι η επικοινωνία και η συνενόηση των δύο «αιωνίων»..

Σκοπός όλων των ΤΑΑ στην ΕΣΑΠ είναι να παράξουν προϊόν και να ανεβάσουν το αθλητικό προϊόν. Την αρχή την έκαναν. Σύντομα να κάτσουν και πάλι κάτω και να αποφασίσουν εδώ και τώρα για το κύπελλο, για το Σούπερ Καπ αλλά και πως θα διοργανωθούν καλύτερα πρωταθλήματα στο μέλλον.

Η εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών των διοικήσεων στις συνεδριάσεις δημιουργεί δυναμική στα οργανωτικά θέματα κάθε διοργανώτριας αρχής. Το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές στο παρελθόν και τώρα αποδείχτηκε περίτρανα.

Μόνο εάν πέσουν στα προβλήματα οι κορυφαίοι παράγοντες των σωματείων και φυσικά οι χρηματοδότες τους τότε θα υπάρξει έργο και προϊόν.

Δεν είναι τυχαίο πως στα επαγγελματικά πρωταθλήματα του εξωτερικού οι πρόεδροι και οι χορηγοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κοινός αντίπαλος όλων είναι ο κορονοϊός, η απραξία, η ανεργία και η καραντίνα.

Αυτά πρέπει να πολεμήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και όλων των συλλόγων σε κάθε γωνιά της Επικράτειας για να γεμίσουν πάλι τα γήπεδα και για να βγει ο αθλητισμός και το βόλεϊ και πάλι σε θέση σερβίς.

V.N.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ