Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
28-03-2013 17:54

«Πρέπει να αναγνωρίσουν τους κόπους των ομάδων. Οι πρωταθλητές αδικούνται»

Αξιολογείστε το άρθρο
(3 votes)
Ο Στάθης Ντονάς που το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Πάτρα και να φορέσει την φανέλα της Παναχαϊκής, μίλησε στους τοπικούς δημοσιογράφους για την εμπειρία της Α2, της υπόθεση άνοδο, τα μπαράζ που... αδικούν τους πρωταθλητές των ομίλων και όχι μόνο...

Το πρωτάθλημα τελείωσε μετά την Μεταμόρφωση;
Κανονικά ναι, αφού είμαστε και μαθηματικά πρώτοι. Απομένουν δύο αγώνες που είναι σημαντικοί γιατί θέλουμε το αήττητο και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Θα είναι μια μίνι προπόνηση ενόψει των μπαράζ. Η Μεταμόρφωση ήταν η μοναδική ομάδα που μας ακολουθούσε, αλλά και στα δύο ματς ήμασταν πολύ καλοί, δείξαμε σοβαρότητα και «κλειδώσαμε» την 1η θέση…

Για η άποψη σου στην τοποθέτηση του Ρουμελιώτη περί ανόδου και των τριών ομάδων (ΠΓΕ, ΑΕΚ, Ορεστιάδα):

Αγωνιστικά είναι εντελώς άδικο, αλλά ήταν  οικονομικά μια λύση για την Ομοσπονδία, που ήθελε να διαχωρίσει την χώρα σε τρία κομμάτια ώστε να γλιτώσουν οι ομάδες τα μεταφορικά. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να έχει οργανωθεί καλύτερα με την συνεργασία της «Volley League» και την ΕΟΠΕ, ώστε να ανέβουν οι τρεις πρωταθλητές από τους Ομίλους. Δεν βρίσκω λόγους να μην είναι 13 ομάδες του χρόνου στην Α1’, ενώ δεν ξέρουμε και τι θα γίνει με τον Ηρακλή. Η Α1’ έχει πολλά προβλήματα και δεν πρέπει να περιμένουμε λύσεις από τις υποθέσεις με τον Ηρακλή ή την αποφυγή μπαράζ, αλλά να παρθεί άμεσα μια λύση από αυτούς.

Υπάρχει κίνδυνος όλο αυτό το ζήτημα, να αποπροσανατολίσει τις ομάδες και εσάς; Ήταν άλλωστε γνωστή η προκήρυξη.

Όντως είναι γνωστή η προκήρυξη από το καλοκαίρι, αλλά τότε οι αποφάσεις παρθήκανε στο πόδι, χωρίς συνεννόηση με την «Volley League», χωρίς να κάτσουν στο τραπέζι οι ομάδες. Δεν υπογράφει κανένας την προκήρυξη και δεν σημαίνει ότι είναι σωστή και σε αυτό συμφωνούν όλοι. Πρέπει να αναγνωρίσουν τους κόπους των ομάδων αυτούς τους έξι μήνες, τα χρήματα που δαπάνησαν. Όλα αυτά είναι «μαγειρέματα», έχουν καταθέσει 15 προτάσεις. Οι πρωταθλητές αδικούνται.

Ο στόχος Στάθη επετεύχθη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Που κρίθηκε αυτό;

Η ποιότητα όλων των αθλητών που ήρθαν από την Α1’, πλην 1-2 παιδιών που όμως δεν είχαν πρόβλημα να σταθούν στην Α2’, μεταφράζεται σε εμπειρία, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να φανεί εύκολο. Ήταν χαμηλό το επίπεδο και αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο μας. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή που μανατζάρει πολύ καλά το υλικό της ομάδας και στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις.

Αυτό το «εύκολο» θα είναι πρόβλημα στα μπαράζ;

Σίγουρα θα είναι πρόβλημα τώρα στα μπαράζ. Γι’ αυτό η ομάδα θα πραγματοποιήσει δυνατά φιλικά με ομάδες Α1’, αφού η φετινή Α2’ δεν μας επιτρέπει να βρούμε ανταγωνιστικές ομάδες…

Αγωνίστηκες στην Α2’ μετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α1’. Πες μας για αυτήν σου την απόφαση
Η απόφαση προέκυψε από το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν ανταποκρίθηκε οικονομικά στις υποχρεώσεις του, έφτασα σε αδιέξοδο και η μόνη λύση ήταν να φύγω από την Αθήνα, να βρω μια πόλη που θα έχει οικονομικά μικρότερες απαιτήσεις. Ο Νίκος μου είχε προτείνει πολύ καιρό πριν αποφασίσω να φύγω, πολύ καιρό πριν αρχίσουν τα προβλήματα με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια πρόκληση να αγωνιστώ σε μια ομάδα με το όνομα της Παναχαϊκής, με την ιστορία της και τον πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Ήθελα να βάλω και εγώ το πετραδάκι μου για να ανέβει η ομάδα στην Α1’ και να ακουστεί παντού το όνομα της.

Η Α1’ είναι προορισμός;

Η Παναχαϊκή έπρεπε να αγωνίζεται στην Α1’ από φέτος. Έχει έμψυχο δυναμικό παικτών, προπονητών, οικονομική σταθερότητα και αξίζει να είναι στην Α1’

Υπάρχει φόβος να μην πάνε καλά τα μπαράζ;

Υπάρχει άγχος. Είναι δύο παιχνίδια σερί χωρίς ξεκούραση , κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει.

Πως θα προτιμούσες την σειρά των τουρνουά;

Πρώτα Αθήνα, μετά Πάτρα και τέλος Ορεστιάδα. Στόχος είναι 4 νίκες στα 4 παιχνίδια και να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην έδρα μας.

Μίλησε μας για το… περιβόητο βιντεάκι που ανέβασες στο «
youtube» και προκάλεσε σάλο; Ύστερα από 18 μήνες απλήρωτος, ήρθαν κάποιες δηλώσεις του προέδρου της Λίγκας Ταρνατόρου, ο οποίος για μια ομάδα που αποσύρθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων,  αντιμετώπισε το ζήτημα ελαφρά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα και… ξέσπασα. Ξέσπασα πάνω το σύστημα αυτών των ανθρώπων που επιθυμούν να χτίζουν ομάδες χωρίς λεφτά και με ψέματα. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές από αθλητές και κόσμο. Κανένας δεν με υποστήριξε, ίσως οι αθλητές να φοβήθηκαν. Τότε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δυσαρεστήθηκε, όμως ήταν η σκληρή αλήθεια που συμβαίνει ακόμη και τώρα στον Παναθηναϊκό και έπρεπε κάποιος να βγει να τα πει, να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται.

Οι αθλητές όμως τι κάνουν;
Τίποτα. Οι αθλητές είναι έρμαια των σωματείων.

Σε συνδέει στενή φιλία με τον Νίκο (σ.σ. Ρουμελιώτη). Έχετε το κοινό να είστε κόντρα στο ρεύμα και σε διαμάχη με τις διοικήσεις του βόλεϊ. Έχετε σκεφτεί ότι αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε και ίσως να το βρείτε μπροστά σας;

Σίγουρα έχουμε κοινό σκεπτικό. Ότι και να κάνουμε αυτοί δεν αλλάζουν. Είναι ένα κλειστό «λόμπι», με συγκεκριμένες αποφάσεις και στρατηγικές και όποιος προσβάλει το σύστημα τους είναι ανεπιθύμητος. Θα αναγκαστούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Με αφορμή το παραπάνω, φοβάσαι την διαιτησία;
Όχι, γιατί μέχρι τώρα η διαιτησία μας έχει πάει πολύ καλά. Η Παναχαϊκή το μόνο που φοβάται είναι ο κακός εαυτός της. Μέχρι στιγμής, μόνο με την Κηφισιά δείξαμε τον κακό μας εαυτό.

Ποια ή άποψη σου για την «χαλαρότητα» που επικαλέστηκε ο Ρουμελιώτης;

Υιοθετώ και εγώ αυτή την άποψη. Όλοι ξεκίνησαν δυναμικά μη γνωρίζοντας τους αντιπάλους και μετά τον α’ γύρο αντελήφθησαν τι γίνετε. Εκεί χαλαρώσαμε, κάναμε βουτιά αφού είδαμε ότι και στο ρελαντί κερδίζουμε όποιον αντίπαλο και αν αντιμετωπίσουμε.

Αλήθεια, βλέπεις «Φως» στο τούνελ του Ελληνικού βόλεϊ;

Όσο διοικούν αυτοί («Volley League» και ΕΟΠΕ), το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ακόμη και σήμερα που αποχωρούν ομάδες όπως ο Ιωνικός Σάμου, δεν μπήκε κανείς στον κόπο να απαντήσει με μια ανακοίνωση σε όσα λέει η Σάμος. Σε άλλες ανακοινώσεις που προσβάλουν τοη πρόεδρο ή και τους άλλους δύο του περιβάλλοντος του, οι απαντήσεις έρχονται με… ταχύτητα φωτός. Για την Σάμο σιώπησαν όλοι

Μπορεί η λύση να έρθει από αντίστοιχους «Ρουμελιώτηδες» σε όλη την Ελλάδα;
Ναι, μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει λύση. Δυστυχώς πολλοί παράγοντες της «Volley League» δεν έχουν ιδέα από βόλεϊ. Ανήκουν σε άλλα επαγγέλματα και δεν ξέρουν πω είναι η μπάλα του βόλεϊ. Δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία και τα προβλήματα των αθλητών.

Τέλος πες μας και τον κόσμο της ομάδας;
Ο κόσμος βοηθάει την ομάδα όσο μπορεί από την αρχή. Χρειάστηκε βέβαια λίγη εκπαίδευση στην αρχή για τα καπνογόνα, αλλά μας ακολουθεί παντού και στην Αθήνα. Θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στην Πάτρα για να γεμίσει και άλλο το μικρό γηπεδάκι μας. Όποιες διαφορές και προστριβές πρέπει να λυθούν για το καλό της ομάδας. Δεν πρέπει να είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα και να αφήνουν να τους χωρίζουν οι διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά να τους ενώνει η θέληση για όσο καλύτερη βοήθεια προς την ομάδα. Οι οργανωμένοι πρέπει σε κάθε αγώνα να είναι στο γήπεδο και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Διαβάστηκε 1559 φορές

Σχετικά άρθρα

3 σχόλια

  • Comment Link nikman Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 09:30 posted by nikman

    che guevara... της πάρτης μας...

  • Comment Link Σταθης Ντονας Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 06:48 posted by Σταθης Ντονας

    Υπνοσεντόν nik

  • Comment Link nikman Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 20:43 posted by nikman

    che guevara...