1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-05-2014 16:15

Ρουμελιώτης: «Εγώ φταίω, μας άδειασε ο Αγγελόπουλος»

Αξιολογείστε το άρθρο
(1 Vote)

Συνέντευξη-κόλαφο έδωσε ο αρχηγός και πρόεδρος της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης, στην εφημερίδα «Πελοπόννησο της Κυριακής», μιλώντας για όλους και για όλα, εξαπολύοντας «ευθύ κατηγορώ» προς τον πρώην προπονητή της Παναχαϊκής, Άρη Αγγελόπουλο, αλλά και την διοίκηση της ερασιτεχνικής ΠΓΕ, τονίζοντας πως θα παραμείνει στην Παναχαϊκή και στην Α2.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Η Παναχαϊκή έπεσε στην Α2 Εθνική βόλεϊ… Γιατί, τι έφταιξε; Με μια φράση…

«Εφταιξε ο Νίκος Ρουμελιώτης. Η ευθύνη για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής είναι 100% δική μου».

-Το λες έτσι για να το πεις ή το στηρίζεις κάπου;

«Φταίω αποκλειστικά εγώ, γιατί έδωσα αέρα και λόγο σε τρίτους και τέταρτους. Σε συμπαίκτες, σε προπονητές, σε δημοσιογράφους. Και το 'κανα απ' την πρώτη μέρα παρουσίας μου στην Παναχαϊκή. Γι' αυτό έπεσε η ομάδα, εξ αιτίας των δικών μου χειρισμών και της παθητικότητάς μου ως πρόεδρος. Αλλά τώρα έμαθα…».

-Εχεις βγάλει αρκετά λεφτά απ' το βόλεϊ;

«Η δεκαετία 2002-2012 ήταν πραγματικά χρυσή και δόξα τω Θεώ, κάνω τον σταυρό μου, έβγαλα χρήματα που μου εξασφαλίζουν το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν είχαμε, βεβαίως, στο βόλεϊ τα συμβόλαια του μπάσκετ, αλλά είχαμε συμβόλαια 100 και 150 χιλιάδων ευρώ».

-Γι' αυτό θέλησες ν' αποκτήσεις και δική σου ομάδα; Επειδή είχες την τσέπη σου γεμάτη;

«Όχι, άλλο ήταν το κίνητρο. Η Παναχαϊκή ήταν υπό διάλυση, εγώ ήθελα να γυρίσω στην Πάτρα να παίξω, ένιωθα πως ήταν ένα τεράστιο αθλητικό μέγεθος και κάπως έτσι έγινε».

-Παίκτης ή πρόεδρος; Πού νιώθεις καλύτερα;

«Δεν έχει σημασία τι νιώθω εγώ, αλλά τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Από 'δω και στο εξής, λοιπόν, θα διορθώσω το λάθος μου που όλοι με αντιμετώπιζαν ως παίκτη κυρίως. Είτε συνεχίσω να παίζω είτε όχι, θα είμαι πλέον για όλους ο πρόεδρος. Δεν φοβίζω κανέναν, προς Θεού, απλά προειδοποιώ. Δεν θα είμαι πια ανεκτικός ή παθητικός όπως μέχρι τώρα».

-Αρα συνεχίζεις κανονικά;

«Βεβαίως. Η Παναχαϊκή είναι για μένα ό,τι πιο όμορφο έχω κάνει ως τώρα στην καριέρα μου. Αυτή η ενασχόληση με γεμίζει πολύ, τη γουστάρω, πώς το λένε… Και θα την πάω ως το τέλος τη δουλειά. Αν δεν περάσει άμεσα η αύξηση των ομάδων, ώστε να μείνουμε τελικά στην Α1, να 'στε όλοι σίγουροι πως το Μάιο του 2015 η Παναχαϊκή θα είναι 100% ξανά στην Α1».

-Για προπονητής δεν το σκέφτεσαι καθόλου;

«Όχι, γιατί δεν έχω ούτε την υπομονή ούτε τις γνώσεις».

-Τι θέλεις να πεις δηλαδή; Ότι το περασμένο καλοκαίρι μόνος του ο Αρης Αγγελόπουλος έφτιαξε το ρόστερ; Εσύ δεν είχες παρέμβαση;


«Εν λευκώ ο Αρης έφτιαξε την ομάδα. Δεν είχα καμία ανάμιξη, πέρα απ' το ότι καθόρισα το μπάτζετ. Συζήτησα κάναμε, αλλά τίποτα δεν επέβαλα».

-Ωσπου είπες να επέμβεις με την περίπτωση Λιβαθηνού, έτσι δεν είναι;

«Γίνε πιο σαφής…».

-Ο Λιβαθηνός δεν ήταν η αιτία που τα τσουγκρίσατε με τον Αρη Αγγελόπουλο;

«Ακόμα δεν έχει πει ο ίδιος για ποιο λόγο έφυγε. Τον παρακαλάγαμε μέρες να μας πει, αλλά δεν το 'λεγε. Και ούτε το 'χει πει. Εστω, όμως, ότι ήταν λόγος ο Λιβαθινός. Ήταν αυτός λόγος για να μας παρατήσει και να φύγει; Επειδή ήρθε ένας ακόμα ποιοτικός και έμπειρος παίκτης, που έπαιζε στην ίδια θέση με τον γιο του; Μήπως γι' αυτό απέφυγε και αποφεύγει να πει δημοσίως γιατί έφυγε;».

-Το περιβάλλον Αρη έλεγε πως το 'μαθε τελευταίος για τον Λιβαθινό και ένιωσε πως τον αδειάσατε…

«Αυτός μας άδειασε που έφυγε και γι' αυτό έχει μερίδιο ευθύνης στον υποβιβασμό. Εμεινε η ομάδα πέντε μέρες χωρίς προπόνηση, χάσαμε ένα καθοριστικό ματς με τη Νίκη Αιγινίου και κάναμε καιρό να συνέλθουμε. Το 'χαμε συζητήσει για τον Λιβαθινό, ήξερε πως τον θέλαμε, αλλά αντιδρούσε χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εγώ έπρεπε να σκεφτώ την ομάδα και προχώρησα. Δεν του φόρτωσα έναν μισθοφόρο όποιον κι όποιον, αλλά έφερα έναν εγνωσμένης αξίας παίκτη».

 



«Μας άδειασε ο Αρης…»

-Αν ανταμώσετε τώρα στο δρόμο, δεν θα χαιρετηθείτε με τον Αρη;

«Θα χαιρετηθούμε, αλλά μια παγωμάρα υπάρχει, μην κοροϊδευόμαστε. Όμως, φίλος της Παναχαϊκής ο Αρης δεν είναι. Αν ήταν, δεν θα σηκωνόταν να φύγει».

-Αν είχε μείνει, θα σωζόταν η Παναχαϊκή;

«Δεν έπαιξε ρόλο. Ο κ. Λυκούδης έκανε εξαιρετική δουλειά».

-Πάλι τον αδειάζεις τον Αρη…

«Γιατί, αυτός δεν μας άδειασε;».

Φαρμακερά βέλη κατά της διοίκησης της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής εξαπέλυσε ο Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε, για πρώτη φορά, ότι έκανε πριν λίγο καιρό μια «φιλολογική» κίνηση για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή!

-Με τη διοίκηση της ΠΓΕ τα 'χεις καλά τώρα ή συνυπάρχετε με βαριά καρδιά;

«Συνυπάρχουμε αναγκαστικά, αλλά να προετοιμαστούν γιατί έρχεται καταιγίδα, έρχεται επίθεση. Θα διαρρεύσω στον Τύπο όλα τ' άπλυτά τους».

-Αυτό μου ακούγεται ως έμμεσος εκβιασμός. Σκοπεύεις να τους ζητήσεις κάτι και τους στέλνεις μήνυμα;

«Όχι, τι να ζητήσω; Αλλά το 'χουν παρακάνει. Ψάχνω τρόπο να διεκδικήσω τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Η νυν διοίκηση, έτσι όπως λειτουργεί, έχει σε λήθαργο όλη την Παναχαϊκή. Ισως λόγω χρεών. Ας μπει ένας ορκωτός λογιστής να δούμε… Αν δεν συμμορφωθούν, λοιπόν, και δεν στηρίξουν όλα τα τμήματα όπως πρέπει, δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί».

-Δηλαδή, δίκιο έχει ο Κούγιας που τους «τα χώνει» κι αυτός;

«Όχι, γιατί σ' αυτή την περίπτωση έχουν γίνει τραγικοί χειρισμοί κι απ' τις δύο πλευρές».

-Πρέπει να φύγει ο Αλέξης Κούγιας, τι λες;

«Νομίζω πως ναι. Και θεωρώ ότι 5-6 τοπ επιχειρηματίες της Πάτρας, συνεπικουρούμενοι από τον Δήμο, πρέπει να καθίσουν απέναντί του και να του ζητήσουν να τους παραδώσει την ΠΑΕ…».

 



Φιλολογική κίνηση για την ΠΑΕ!

-Εχει περάσει απ' το μυαλό σου η ιδέα να βρεις 4-5 φραγκάτους φίλους σου ν' ασχοληθείτε με την ΠΑΕ;

«Θα το ήθελα πάρα πολύ, πραγματικά. Και σου λέω για πρώτη φορά ότι έγινε πριν λίγο καιρό και συζήτηση για να προχωράγαμε, αλλά δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε κάποιους να ξανοιχτούν κι έτσι φρέναραν…».

-Να σε ρωτήσω ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι φίλοι;

«Άλλη φορά…».

-Εχει δίκιο ο κ. Κούγιας που παραπονιέται πως η Πάτρα δεν τον στήριξε;

«Εγώ ξέρω ότι η Πάτρα ό,τι καλό και υγιές έχει δει, το έχει στηρίξει. Την παλιά Παναχαϊκή, τον Απόλλωνα, τον ΝΟΠ, την ΕΑΠ…».

-Με τους οργανωμένους της Παναχαϊκής έχεις καλή σχέση ή απλώς τους ανέχεσαι;

«Καταλαβαίνω την πικρία τους για τον Αγγελόπουλο, τους κατανοώ πλήρως και τους ευχαριστώ από καρδιάς για ό,τι προσέφεραν. Και στη νέα σεζόν πάλι παρέα θα 'μαστε, ακόμα πιο αγαπημένοι και δεμένοι».

-Ναι, αλλά κάποιοι ενίστανται ότι οι οργανωμένοι κάνουν το κλειστό ζούγκλα πολλές φορές και δεν μπορεί να πάει ένας με τα παιδιά του να δει αγώνα…

«Το γήπεδο φταίει γι' αυτό, όχι οι οργανωμένοι. Γι' αυτό και στη νέα σεζόν αλλάζουμε έδρα, είναι ειλημμένη η απόφασή μου. Θα πάμε σε άλλο γήπεδο, πιο μεγάλο, ώστε να ετοιμαστούμε, αν παίξουμε στην Α2, για την επιστροφή μας στην Α1».

-Το Τόφαλος εννοείς;

«Κάνε λίγη υπομονή…».

-Η ΕΑΠ σού έμεινε απωθημένο τελικά;

«Η ΕΑΠ υπάρχει επειδή κάποτε υπήρξαμε εγώ, ο Παναγιώτης και ο Αρης Αγγελόπουλος. Αυτό κάποιοι το ξέχασαν, δεν το σεβάστηκαν. Η ΕΑΠ βγήκε Ευρώπη με τους Ρουμελιωταίους, η ΕΑΠ διαλύθηκε χωρίς τους Ρουμελιωταίους».

-Για Ρογδάκη, Γαϊτανάρο τι λες;

«Με τόσα εκατομμύρια που χάλασαν, έφαγαν τα μούτρα τους, γιατί ποτέ δεν έκανε η ομάδα τη μεγάλη επιτυχία».

-Τι έκαναν λάθος;

«Εμπιστεύτηκαν τον Χριστόπουλο. Είναι πολύ κακός προπονητής. Οπου έχει πάει, άφησε συντρίμμια. Στην Ολυμπιάδα, στον ΠΑΟΚ, στην ΕΑΠ…».

-Και καλά, αν ήταν έτσι, δεν το 'βλεπαν τόσα χρόνια; Γιατί τον κράταγαν;

«Γιατί απ' ό,τι ξέρω, ο Χριστόπουλος έβαζε και λεφτά απ' την τσέπη του για να είναι προπονητής στην ΕΑΠ».

-Τον Παναγιώτη, τον αδελφό σου, δεν μπορείς να τον συγκρατήσεις να μην αρπάζεται «μ' όλο τον κόσμο»;

«Ο Παναγιώτης είναι εκρηκτικός τύπος, δημιουργεί όντως προβλήματα με το χαρακτήρα του, αλλά αυτόν τον Παναγιώτη ξέρουμε, αυτόν αγαπήσαμε. Στα 38 του δεν αλλάζει…».

-Κι εσύ, πάντως, δεν είσαι αγιόπαιδο, τους ρίχνεις τους καυγάδες σου…

«Οντως, είμαστε ισχυροί και εκρηκτικοί χαρακτήρες, δεν είμαστε απ' τα καλύτερα παιδιά, αλλά να σου πω κάτι; Λάθος μου φέτος που δεν έριξα πολλούς καυγάδες. Μπορεί να 'χα προλάβει το κακό. Αλλά συγκρατήθηκα από την παραγοντική μου ιδιότητα και το πληρώσαμε»!

-Αν είχατε καλύτερες δημόσιες σχέσεις, μήπως είχε γλυτώσει η Παναχαϊκή τον υποβιβασμό; Η ΑΕΚ ήρθε αδιάφορη και σας κέρδισε, ο Παναθηναϊκός πήγε στον Αρη και παραδόθηκε…

«Εκανα ό,τι περνούσε απ' το χέρι μου για να έμενε η ομάδα στην Α1. Οι δημόσιες σχέσεις, αγωνιστικά, έγιναν όπως έπρεπε. Αν εννοείς να 'μπαινα σε συναλλαγές, τέτοιες δημόσιες σχέσεις δεν θα τις κάνω ποτέ».

-Δεν σε πονάει που δεν θα παίζεις στη νέα σεζόν στην Α1;

«Και πολύ μάλιστα. Να ξέρεις, πάντως, ότι έχω στα χέρια μου ήδη πρόταση από ομάδα της Α1 - μη με ρωτήσει ποια, θα μαθευτεί σε λίγο καιρό - για να παίξω στη νέα σεζόν, αλλά η ομάδα μου πλέον είναι η Παναχαϊκή».

Διαβάστηκε 1216 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ