1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-04-2020 20:50

Εύα Χαντάβα: «Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες»

Οι αθλητές της Volley League Ανδρών εντάχθηκαν στο επίδομα των 800 ευρώ της Κυβέρνησης, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις αθλήτριες της Volleyleague γυναικών που δεν λογίζονται ως επαγγελματίες, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους.
Η διεθνής ακραία του Π.Α.Ο.Κ. με ανάρτησή της τοποθετήθηκε επί του θέματος και ζητάει από τους αρμόδιους να αποκατασταθεί η αδικία και οι αθλήτριες να λογίζονται και αυτές ισότιμα με τους άνδρες ως επαγγελματίες.

Η ανάρτησή της.:

Με αφορμή όλα αυτά που γίνονται σήμερα στον κόσμο θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και θέμα που απασχολεί τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα τη διαφορά μεταξύ αντρικού & γυναικείου βόλεϊ και αθλημάτων γενικότερα απλά θα μιλήσω για το άθλημα μου , και σ αυτό θεωρώ πως πολλές συναθλήτριες μου είναι μαζί μου!

Το γεγονός ότι εδώ και τόσα χρόνια το γυναικείο πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν θεωρείται επαγγελματικό και όπως μπορούμε να δούμε με τη τωρινή κατάσταση που επικρατεί τα συμβόλαια στο γυναικείο είναι τελείως απροστάτευτα σε σχέση με αυτά του αντρικού στο οποίο σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή εξασφαλίζονται και για παράδειγμα δικαιούνται το επίδομα των 800€! (Δεν αναφέρω καν την ασφάλιση..). Εγώ και άλλες συναθλήτριες μου αναρωτιόμαστε γιατί να υπάρχει αυτός ο μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών αφού ουσιαστικά έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις (προπονητικές και αγωνιστικές). Είμαστε όλοι το ίδιο και προσφέρουμε τα ιδία! Ο σκοπός που τα γραφώ όλα αυτά δεν είναι μόνο για το επίδομα των 800€ αλλά γενικά για την υποτίμηση του γυναικείου φύλου και του γυναικείου αθλητισμού σε εποχές που η ισότητα δεν έπρεπε να τίθεται σαν θέμα! Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες.

Όταν λοιπόν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει με τη πανδημία και θα είναι πλέον μια κακή ανάμνηση, ίσως να είναι ευκαιρία είπε και υπουργείο αθλητισμού να δουν το θέμα ''επαγγελματίες αθλήτριες βόλεϊ''. Και να αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ & ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ