1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-04-2015 22:04

Επέστρεψαν εκεί που ανήκουν

Η επιστροφή του Ηρακλή και της Παναχαϊκής στην Volleyleague ΟΠΑΠ είναι μία μεγάλη επιτυχία για τους δύο συλλόγους και ειδικά για τον «γηραιό» που έχει βαριά παράδοση στο άθλημα.

Ο Ηρακλής κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα στην Α2 ανδρών που για πολλούς μπορεί να είναι μία... υποτιμητική διάρκιση συγκρίνοντας τη με τα μεγαλεια του παρελθόντος, με τους τίτλους σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ και τους τρεις τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον Χρήστο Πάτρα, όμως, και τους νεαρούς παίκτες του είναι σαν να κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάθε τίτλος, κάθε επιτυχία, κάθε νίκη, κάθε πόντος έχει τη σημασία του.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Χρήστο Πάτρα που με την «τρέλα» του και την κατάθεση ψυχής στην προπονητική του ελληνικού βόλεϊ κάνει και πάλι τη διαφορά.

Κυνηγός ταλέντων, μυρίζει από χιλιόμετρα τους πραγματικούς αθλητές. Με το ήθος του, τον ακέραιο χαρακτήρα του αλλά και τον εφηβικό αυθορμητισμό του γίνεται «ένα» με τους νεαρούς αθλητές που τον έχουν προπονητή, πατέρα, «κολλητό» και μέντορα με τεράστιες ικανότητες στις ομάδες υποδομής.

Αλλά και για τον Θεόδωρο Μποζίδη ήταν μία επιτυχημένη σεζόν. Μετά τα δύο πρωταθλήματα στην Volleyleague σήκωσε και την κούπα στην Α2 καθοδηγώντας τους πιτσιρικάδες του «γηραιού». Από του χρόνου θα είναι και αντίπαλος του υιού του Παναγιώτη που ξεκίνησε την καριέρα του στην ανδρική ομάδα της Ορεστιάδας.

Ο Ηρακλής άντεξε από τη λαίλαπα από τα πρόστιμα και τις τιμωρίες και επιστρέφει πρωταθλητής εκεί που ανήκει. Η Volleyleague ήταν φτωχή τα δύο χρόνια που απουσίαζε ο Ηρακλής κι αυτό μπορούν να το νιώσουν μόνο όσοι έχουν ζήσει την άνοδο και την πτώση του «αυτοκράτορα» του βορρά.

Η τακτοποίηση των νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων θα είναι το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης από την «επόμενη» μέρα ώστε η ομάδα να πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Οι οπαδοί του Ηρακλή περίμεναν με ανυπομονησία αυτή τη μέρα, όπως και τη μέρα της νέας περιόδου που η ομάδα θα αγωνιστεί και πάλι στη μεγάλη κατηγορία με στόχο τον πρωταθλητισμό.

Ο Ηρακλής έχει να διανύσει πολύ δρόμο, έχει να αντιμετωπίσει προσκλήσεις αλλά έχει και δύο υπερόπλα. Το πρώτο είναι οι ακαδημίες του που έλκουν την αφρόκρεμα των ταλέντων της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο είναι οι οπαδοί του που έζησαν και ταυτίστηκαν με τα καλά και τα άσχημα και θα είναι η κινητήριος δύναμη του συλλόγου.

Μεγάλη επιτυχία και για την Παναχαϊκή που λειτουργεί σε διαφορετικό μοντέλο σε σύγκριση με τον Ηρακλή.

Μία ομάδα έμπειρων παικτών με ηγέτη το Νίκο Ρουμελιώτη και προπονητή τον Γιώργο Λυκούδη που αντέχουν στο χρόνο.

«Μπαρουτοκαπνισμένοι» και μαθημένοι στα δύσκολα παιζουν για τον αγωνιστικό και προσωπικό εγωισμό τους δίνοντας τροφή σε έναν ιστορικό σύλλογο που έχει κινητήριο δύναμη τους πιστούς οπαδούς του. Πάνω απ΄όλα η Πάτρα επιστρέφει και πάλι δυναμικά στην Volleyleague με την ελπίδα να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο ανδρικό βόλεϊ, αρκεί να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντως.

Απόψε ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή - δύο αδελφικοί σύλλογοι από καταβολής τους - γιορτάζουν αλλά και... ζυγίζουν τις προκλήσεις που έρχονται στη δυσκολότερη και ανταγωνιστικότερη εποχή για το άθλημα και τον ελληνικό αθλητισμό.

V.N.

 

Στη φωτογραφία ο Θεόδωρος Μποζίδης με τον Γιάννη Στουραΐτη.

3 σχόλια

  • Comment Link Λ.Χ. Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 07:03 posted by Λ.Χ.

    σιγά μην επέστρεψαν. Κυριακή κοντή γιορτή Με το μυαλό τους επέστρεψαν. Το ΑΦΜ τους το ξέρει;

  • Comment Link Α1; ΝΑΙ ΚΑΛΑ Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 10:52 posted by Α1; ΝΑΙ ΚΑΛΑ

    είστε σίγουροι ότι ο Ηρακλής επέστρεψε στην Α1; Εγώ πάντως δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα παίξει στην Α1. Οι καταστροφείς που τον καταντήσανε εδώ τι λένε; Θα παίξει ναι ή όχι; Πάντως αν περιμένουν από τις υποσχέσεις των κυβερνώντων για ΑΕ, για αλλαγές αθλητικών νόμων και λοιπά αστεία πάλι Α2 τον βλέπω. Άντε της έφεξε της Ερυθραίας.Όσο αφορά το σχόλιο που βλέπω ,φίλε ο Ηρακλής για να μεγαλουργήσει πάλι πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από όλους αυτούς τους αστείους που εδώ και 3 χρόνια τον διαλύουν μέρα μέρα.Μην τρέφεις αυταπάτες, η ομάδα όσο δεν έχει διοίκηση και όσο έχει αυτά τα προβλήματα με ΑΦΜ και άλλα δε μπορεί να παίξει ξανά στην Α1. Αν είναι αλλιώς ας βγουν οι ξερόλες της Αγ.Δημητρίου να μας πουν ότι δεν είναι έτσι.

  • Comment Link Ηλίας Κιλκίς - Ηρακλής 1908 Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 15:30 posted by Ηλίας Κιλκίς - Ηρακλής 1908

    Παμε Ηρακλάρα,δυνατά να μεγαλουργήσεις πάλι

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ