Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
04-02-2018 12:08

Γεωργιάδης: Η αδικία στον τρόπο διεξαγωγής των πλέι άουτ

Με το τέλος της κανονικής διάρκειας του Β ομίλου σε Α2 ανδρών και γυναικών άρχισαν τα παράπονα για τον τρόπο που διεξάγονται τα πλέι οφ και πλέι άουτ. 
Έφτασε λοιπόν στα χέρια του volleynews.gr η επιστολή του προπονητή του ΑΣΚ Λαγκαδά (Α2 γυναικών) Γιώργου Γεωργιάδη που μιλά για αδικία. Ο Λαγκαδάς τελείωσε την κανονική διάρκεια με διαφορά 10 βαθμών από τον ΓΣ Νίκαιας. Παρόλα αυτά ξεκινάει τα πλέι άουτ με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την ομάδα της Λάρισας. Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβιβασμού παρότι όλη τη σεζόν είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Προτείνει μάλιστα, οι ομάδες που έχουν αποκτήσει μεγάλη διαφορά να εξαιρούνται από τα πλέι άουτ. Βεβαίως, αλλαγές στην προκήρυξη δεν μπορούν να γίνουν τον Φεβρουάριο. Ωστόσο οι ενστάσεις μπορούν να ληφθούν υπόψη για το επόμενο πρωτάθλημα.

Η επιστολή:


«Κύριοι της ομοσπονδίας, νομοθέτες προκηρύξεων και αρμοδίων διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών και ειδικά των υποομίλων του βορρά θα γίνει ,σύμφωνα με την προκήρυξη, και η διεξαγωγή playoff και playout.
Μετά λοιπόν απο την τελευταία αγωνιστική του δικού μας υποομίλου σας παραθέτω την βαθμολογία που σίγουρα γνωρίζεται:

  ΘΕΣΗ       ΟΜΑΔΑ           ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

      1            ΠΑΟΚ                      34
      2            ΕΑΛ                         27
      3            ΕΟΣ                          20
      4            ΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ      19
--------------------------------------------------
      5            ΑΣΚ ΛΑΓΚΑΔΑ         16
      6            ΓΣ ΝΙΚΑΙΑΣ               6
      7            ΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ        4

Σύμφωνα με την προκήρυξη τα playoff και playout θα διεξαχθούν με μινι πρωτάθλημα και οι ομάδες θα ξεκινήσουν με πόντους ανάλογα με την θέση που τερμάτισαν. Ο πρώτος 4 βαθμούς ο δεύτερος 3 κλπ. Ενώ στα playout ο πρωτος μ3 βαθμούς ο δεύτερος με 2 κλπ.

Στην ουσία δηλαδή "τιμωρούμε" τις πρώτες ομάδες οι οποίες στα playoff εχουν διαφορά 7 βαθμών(ΠΑΟΚ) και στα playout 10 βαθμών(ΑΣΚ ΛΑΓΚΑΔΑ)!!!και τους δίνουμε διαφορά 1 !! μόνο βαθμό!

Εδώ είναι και η ένστασή μου την οποία υποβάλω, άσχετα να πεταχτεί στον ηλεκτρονικό κάδο σας! Τουλάχιστον το έστειλα και έχω την συνείδησή μου καθαρή.

Οι αστοχίες μιας προκήρυξης ή μιας νομοθεσίας είναι ευθύνη του νομοθέτη. Ξεκάθαρα. Ο νομοθέτης πρέπει να έχει την διορατικότητα και την πρόληψη των πιο απίθανων παραμέτρων. Ο σκοπός λοιπόν είναι η όσο πιο δίκαιη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων γιατί έχουμε να κάνουμε πολλές φορές με μικρές αθλήτριες, ερασιτέχνες, αλλά ακόμα και με ημιεπαγγελματίες που αφήνουν άλλα πράγματα πίσω. Σε 4 μήνες έως τώρα αγωνιστικής περιόδου κυνηγάς αποτελέσματα, νίκες, βαθμούς. Ξαφνικά ξεκινάς από το μηδέν!!.

Αλλά επειδή δεν μ' αρέσει να αφορίζω και να ενίσταμαι  μόνο, προτείνω και την λύση η οποία δεν είναι και καμιά επιστημονική! Στο εξής ,σε ανάλογη διεξαγωγή, ο πρώτος των playoff και playout  εάν έχει διαφορά 6ή7 βαθμών να μην συμμετέχει στα μίνι πρωταθλήματα ως επιβράβευση των αποτελεσμάτων στην κανονική διάρκεια. Ετσι πετυχαίνεις τρία πράγματα:

1.Δικαιοσύνη
2.Κίνητρο βαθμολογικό
3.Αποφυγή"μαγειρεμάτων¨σε περίπτωση βαθμολογικής αδιαφορίας.

Πάντα με καλή διάθεση
Γιώργος Γεωργιάδης
Προπονητής ΑΣΚ ΛΑΓΚΑΔΑ»

Σχετικά άρθρα