1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-10-2013 12:34

Τυχερές οι ομάδες που θα πάνε στη Λήμνο (φωτο)

Αξιολογείστε το άρθρο
(9 votes)
Cannot find volleynews.v2/MEN/AIAS-EYOSMOU/2013-14/limnos folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/MEN/AIAS-EYOSMOU/2013-14/limnos/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Θεσσαλονίκη. Του Γιώργου Χρηστινίδη:
Η αποστολή του Αίαντα Ευόσμου στη Λήμνο ήταν μια απροσδόκητα ευχάριστη εξόρμηση μιας ομάδας νέων ανθρώπων σε ένα νησί του βόρειου Αιγαίου στην καρδιά του Φθινοπώρου. 

Είχε περισσότερο στοιχεία πολιτιστικού χαρακτήρα παρά αθλητικού, αν και το δεύτερο είναι κομμάτι - ή θα έπρεπε να είναι - του πρώτου. Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα γεμάτο γήπεδο με τους φιλάθλους να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα, χωρίς ακρότητες ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι του Λήμνος Sport Club φρόντιζαν για όλα, ώστε ο αγώνας να είναι γιορτή και το κατάφεραν.

Η Λήμνος είναι ένα πανέμορφο νησί τέσσερεις ώρες από την Καβάλα ή εφτά ώρες από τη Θεσσαλονίκη με πλοίο. Είναι ηφαιστιογενές νησί και ίσως έτσι δικαιολογείται η πλούσια γεύση που έχουν όλα τα προϊόντα που βγαίνουν από τα χώματά του. Τα μέλη της αποστολής του Αίαντα δοκίμασαν και γοητεύτηκαν από το “μελίχλωρο”, το “κασκαβάλι” και το “καλαθάκι”, τα οποία είναι τυριά με γεύση που δεν ξεχνιέται. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην πιουν από τα κρασιά του νησιού, τα υπέροχα κόκκινα και το ξεχωριστό λευκό από μοσχάτο Αλεξανδρείας. Οι κάτοικοι είναι ευγενικοί και φιλόξενοι. Η αποστολή του Αίαντα φιλοξενήθηκε στο «Αρχοντικό», όνομα και πράγμα, και είχε την ευκαιρία να απολαύσει πρωινό με προϊόντα που βγαίνουν αποκλειστικά στο νησί. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την ταβέρνα «Πλάτανος» και τον εστιάτορα-μορφή Γιώργο Γιαμαρέλο. Ο κύριος Γιώργος είναι ανεξάντλητος, είναι ο ίδιος ιστορία (αμαρτία μου). Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φύγετε από το μαγαζί του χορτάτοι, με κόκκινα μάγουλα κι ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά. Για να καταλάβετε τι εστί «Πλάτανος» και Γιαμαρέλος αρκεί να σας πούμε ότι την τελευταία μέρα η αποστολή του Αίαντα έφυγε έχοντας στις αποσκευές της 15 κουνέλια (όσα και τα μέλη της αποστολής), προσφορά του κυρίου Γιώργου.

Φυσικά δεν θα μπορούσε η αποστολή να μην επισκεφθεί το Νίκο Σαμαρά εκεί που αναπαύεται, έναν αθλητή που αγωνίστηκε για το βόλεϊ του νησιού και όχι μόνο, που ενέπνευσε με τον αγώνα του και συνεχίζει να εμπνέει.

Τι κι αν είναι Φθινόπωρο; Το βράδυ μετά τον αγώνα ο αρχηγός της ομάδας Θοδωρής Βαφέας και ο βάρδος της ομάδας Χρήστος Ζολώτας πήγαν για ψάρεμα και τα μελανούρια τους τα περιποιήθηκε δεόντως ο - γνωστός πια – κ. Γιώργος το επόμενο μεσημέρι.

Η Μύρινα, η πρωτεύουσα, είναι μια πόλη γεμάτη ζωή και καλόγουστα καταστήματα και από το κάστρο της μπορείς να έχεις μια μοναδική θέα, παρεούλα με τα ελάφια που το κατοικούν.

Τυχερές οι ομάδες που θα πάνε στη Λήμνο κι ας είναι χειμώνας. Πηγαίνετε παιδιά, αγωνιστείτε και ζήστε τη ζωή της Ανεμόεσσας. Δοκιμάστε τα “βενιζελικά” κι όταν φύγετε να πάρετε μαζί σας “φλωμάρια” .

Τυχερές οι ομάδες που θα πάνε στη Λήμνο.

Διαβάστηκε 2144 φορές

1 σχόλιο

  • Comment Link aggelika Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 00:16 posted by aggelika

    έλεος βρε παιδιά ΕΛΕΟΣ που κάνατε τον Νικο Σαμαρα αξιοθέατο τουριστικου οδηγου της Λήμνου μαζι με τα τηγανιτα ορεκτικα ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ