1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-09-2022 13:00

Άρι Γκράσα: «Δουλεύοντας μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα»

Ολοκληρώθηκε το κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Άρνεμ της Ολλανδίας, παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Νεκτάριου Χαλβατζή.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του κογκρέσσου ( που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών που βρίσκεται σε εξέλιξη) και δεδομένης της συμπλήρωσης μιας δεκαετίας από τη στιγμή που ο Άρι Γκράσα ανέλαβε πρόεδρος της FIVB, ο Βραζιλιάνος παράγοντας εξέφρασε την ικανοποίηση του για όσα έχουν γίνει αυτά τα 10 χρόνια κι έθεσε τους νέους στόχους.

«Όταν εκλέχτηκα Πρόεδρος της FIVB το 2012, υποσχέθηκα να εργαστώ ακούραστα μαζί σας για να φέρουμε επανάσταση στο άθλημά μας, φέρνοντας ευκαιρίες και καινοτομία. Υποσχέθηκα να ανεβάσω το βόλεϊ στη θέση που του αξίζει: ως ένα από τα μεγαλύτερα αθλήματα στον κόσμο.

Δέκα χρόνια αργότερα, χαίρομαι που βλέπω πόσο μακριά έχουμε φτάσει, αλλά και το πόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για το βόλεϊ και πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα εσάς, τις Εθνικές μας Ομοσπονδίες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκράσα ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία του προγράμματος Volleyball Empowerment (μάλιστα εκπρόσωποι της εθνικής Κένυας παραβρέθηκαν και εξήγησαν τα σημαντικά οφέλη που αποκόμισαν από το συγκεκριμένο πρότζεκτ) και γενικά στην προσπάθεια της FIVB να επενδύει ολοένα και περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη, απόρροια της συνεργασίας της με την CVC Capital Partners.

Ο κ. Γκράσα στάθηκε στη σημασία της ενότητας τονίζοντας πως:  Πρέπει να θυμόμαστε ότι αξίζουμε πολύ περισσότερο μαζί παρά μόνοι μας και δουλεύοντας μαζί ως μια ενωμένη οικογένεια, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια διαρκή κληρονομιά για το άθλημά μας και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα».

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στο snow volley και στο μπιτς βόλεϊ, ενώ αναφέρθηκαν και λεπτομέρειες για το Continental Cup (διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για την άμμο.

Κατά τη διάρκεια του Κογκρέσου ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ είχαν συναντήσεις με την ηγεσία της FIVB, συζητώντας διάφορα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ.

Ανάλογες επαφές υπήρχαν και με την ηγεσία της CEV, όπου συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν τις επερχόμενες διοργανώσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Εφήβων,  Νεανίδων που θα φιλοξενηθούν το 2024 στην Ελλάδα (το ευρωπαϊκό νεανίδων θα συνδιοργανωθεί με την Κύπρο).


*Στη φωτογραφία από αριστερά διακρίνονται: Ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής ομοσπονδίας Σάββας Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της CEV Αλεξάνταρ Μπόρισιτς, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος και ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ