1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-09-2013 21:13

Καταγγελία Εφραιμίδη για Ηρακλή σε FIVB και CEV: «Είμαι αιχμάλωτος»!

Καταγγελία στην Ε.Ο.Π.Ε., Ε.Σ.Α.Π, ΠΑ.Σ.Α.Π την οποία κοινοποιήσε σε FIVB και CEV έκανε ο Δημήτρης Εφραιμίδης. Διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ελληνικής πετοσφαίρισης, η οποία θέτει εν αμφιβόλω τη συνέχεια της καριέρας του και το μέλλον του στο άθλημα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηρακλής επικαλέστηκε 5ετία στο συμβόλαιο του αθλητή, ο οποίος στο μεταξύ είχε κλείσει στην Μπρατισλάβα. Ο Εφραιμίδης υποστηρίζει πως παραχώρησε μέρος των οφειλών του Ηρακλή, αλλά του ζητήθηκε να παραχωρήσει όλα τα χρωστούμενα για να πάρει την ελευθέρας του. Η επιστολή του:
 


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δ. Εφραιμίδη
To:     ΕΟΠΕ – ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ
CC:     FIVB - CEV
Ημερομηνία: 06 Σεπ 2013
 
ΘΕΜΑ:     Εξωδικαστική Διαμαρτυρία Επαγγελματία Πετοσφαιριστή
Αγαπητοί αξιωματούχοι της Ελληνικής Πετόσφαιρας,
Ονομάζομαι Δημήτρης Εφραιμίδης και είμαι επαγγελματίας πετοσφαιριστής.
Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι η δημόσια έκφραση παραπόνων για την κατάσταση στην οποία έχω περιέλθει και η οποία θέτει σε αμφιβολία την αθλητική εξέλιξη και τη συνέχεια μου στο χώρο της πετόσφαιρας.
Από ημερομηνίας 01/09/2009 έχω υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ισχύος πέντε χρόνων με την ομάδα Γ.Σ. Ηρακλής (ημερομηνία λήξεως 30/6/2014). Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου υπηρέτησα κατά γράμμα τις υποχρεώσεις που εκπορεύονται από το εν λόγω  συμβόλαιο, πλην όμως το ίδιο δεν υλοποιήθηκε από την πλευρά της ομάδας του Γ.Σ Ηρακλής. Πιο συγκεκριμένα μου οφείλονται τα ακόλουθα που δύναται να αποδειχθούν από τα συμφωνηθέντα:
 
Α.    Αγωνιστική περίοδος 2010 – 2011 το ποσό των 5.564,00 €  
Β.   Αγωνιστική περίοδος 2011 – 2012 το ποσό των 10.264,00 €
Γ.  Αγωνιστική περίοδος 2011 – 2012 το ποσό των 17.700,00 €
Συνολικό ποσό: 33.528,00 €. 
 
Παρακαλώ όπως ληφθεί υπόψη ότι όλα τα παραπάνω ποσά δύναται να αποδειχθούν με νόμιμα παραστατικά και αποδείξεις. 
 
Την παρούσα χρονιά δέχθηκα πρόταση και ήρθα σε συμφωνία με ομάδα της Σλοβακίας και πιο συγκεκριμένα την Bratislava BVT UNICEF, προκειμένου να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό και να τιμήσω κατ’ επέκταση την Ελλάδα με την αθλητική μου εξέλιξη εκεί. Δυστυχώς όμως και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους των ιθυνόντων στο Γ.Σ. Ηρακλής, αναγνωρίζεται ως εν ισχύ ένα συμβόλαιο το οποίο έχει τιμηθεί μονομερώς από την πλευρά μου, ενώ από την πλευρά της ομάδας τιμούνται μόνο οι «δεσμεύσεις» των αθλητών και όχι οι υποχρεώσεις του σωματείου.
 
Η «αιχμαλωσία» που υφίσταμαι νομιμοποιείται από τις εγχώριες αρχές της Ελληνικής πετόσφαιρας που παραμένουν αμέτοχες και που αναγνωρίζουν μονόπλευρα δικαιώματα σε ομάδες που αθετούν τις υποχρεώσεις τους προς τους παίκτες, τη στιγμή μάλιστα που οι εγχώριες αρχές μέσω δικαστικών αποφάσεων προέκριναν τον υποβιβασμό της εν λόγω ομάδας σε ερασιτεχνική κατηγορία. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρώ πως αυτοδικαίως θέτω τα ακόλουθα ερωτήματα:
 
α.  Πως είναι δυνατόν μια ομάδα η οποία έχει απέναντι σου τεράστιες οφειλές προηγουμένων ετών και η οποία αρνείται ή αδυνατεί να σου καλύψει το εν ισχύ συμβόλαιο, πως μπορεί να σε κρατά στο δυναμικό της καταστρέφοντας σου την καριέρα χωρίς να σου προσφέρει τίποτα;
 
β. Ποια σχέση εργασίας μπορεί να στηριχθεί σε ένα αναχρονιστικό συμβόλαιο που αφορά επαγγελματία αθλητή με μία ομάδα που δεν καλύπτει τους όρους επαγγελματικής δραστηριότητας από τη στιγμή που δε διαθέτει την ελάχιστη προαπαίτηση φορολογικής ενημερότητας η οποία και αποτέλεσε το λόγο του υποβιβασμού αυτής;
 
Για την ενημέρωσή σας, επί του θέματος έχω ήδη κινηθεί νομικά έχοντας εξουσιοδοτήσει αρμόδιο δικηγόρο. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι οι δικαστικές διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες μέχρι να λάβουν τελικής απόφασης και με ορατό τον κίνδυνο να παραμείνω εκτός γηπέδων για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα με γνωστές συνέπειες για την επαγγελματική μου καριέρα.
 
Αιτώ από μέρους σας την άμεση ανάληψη όλων των ενδεδειγμένων ενεργειών προκειμένου να λάβω την ελευθέρας μου από τον Γ.Σ. Ηρακλής για τους λόγους που παρατέθηκαν ως ανωτέρω. 
 
Επιπρόσθετα παρακαλώ ληφθούν υπόψη και τα ακόλουθα:
 
α. Η ολοκλήρωση της μεταγραφής μου στο εξωτερικό συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση των εγχώριων ομοσπονδιών μέσω της καταβολής του αντίστοιχου τιμήματος (transfer fees).
 
β. Η δικαίωση μου θα αποδείξει τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων της πολύπαθης Ελληνικής πετόσφαιρας στις αγωνίες των πραγματικών πρωταγωνιστών των γηπέδων και πιθανότατα συμβάλει στην αναστροφή των κακώς κειμένων που επί μακρόν παραμένουν εν κρυπτώ. 
 
γ. Η παρούσα πρόκειται να μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα και να κοινοποιηθεί και στα αρμόδια όργανα της FIVB και CEV.           
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
 
 
Με σεβασμό                                     
Δημήτρης Εφραιμίδης

4 σχόλια

  • Comment Link Dark Blue Salonika Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 09:25 posted by Dark Blue Salonika

    Μπα μπα τι διαβαζω; Την περιοδο 2012-2013 εχει λαμβανειν 17 χιλιαρικα. Τι εχουμε εδω; Ανοιγματα της διοικησης της ΠΑΛΗ; Μεχρι τωρα αυτοι οι τυποι δεν ηταν που εβριζαν τους προηγουμενους οτι φορτωσαν χρεη το συλλογο; Τωρα τι; Αληθεια ποσα ακομα χρωσταει η τωρινη διοικηση( ο θεος να τους κανει) σε παικτες και προπονητες; Ο Κραβαρικ πηρε εστω ενα ευρω; Ο βοηθος του; Οι υπολοιποι παικτες; Συνολικα ποιο το ανοιγμα της περυσινης χρονιας; Και φανταστειτε οτι ο βασικος χορηγος ο Ημιονιδης εβαλε ενα σωρο λεφτα. Δηλαδη η διοικηση σας κε Τσιργογιαννη τι εκανε; Ποσα λεφτα εξασφαλισατε εσεις για το μπατζετ της ομαδας; Ομως το βασικοτερο, ποια τα χρεη της χειροτερης περιοδου του Ηρακλη κατα την οποια εσεις ησασταν γενικος κουμανταδορος; Απαντησεις για τον κοσμο εδω και τωρα. Τερμα στην ασυλια καποιων και στην υποκρισια τους οτι οι αλλοι ειναι κακοι κι αυτοι καλοι. Για περαστε παρακαλω.

  • Comment Link ΓΗΡΑΙΟΣ Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 08:25 posted by ΓΗΡΑΙΟΣ

    Ναι ναι κριμα οπωσδηποτε. Σα δε ντρεπονται καποιοι. Κριμα γιατι ζηταει τα λεφτα που δουλεψε και καποιοι υπεγραψαν χαρτια; Ανθρωποι του Ηρακλη τα υπεγραψαν. Κριμα γι αυτους που δεν τιμουν τις υπογραφες τους. Αλλα στον Ηρακλη οποιος ζηταει αυτα που δικαιουται ειναι προδοτης. Εδω την πεσανε στον Κραβαρικ που δε δεχθηκε να δουλεψει τσαμπα. Απιστευτοι. Σα δε ντρεπονται να κανουν σχολια ειτε αχυρα θρωποι της λεγομενης διοικουσας ειτε τα λιβανιστηρια τους. Ξεφτιλιζεστε καθημερινα.

  • Comment Link ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 20:58 posted by ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ

    Η ξεφτιλα του Ηρακλη μας απο αυτους που εχουν βαλθει να τον γελοιοποιουν καθημερινα, συνεχιζεται. Καλα ειναι δυνατο να ζητανε απο αθλητη να υπογραψει τετοια χαρτια. Καλο θα ειναι να μας πει ο Εφραιμιδης ποιος του το ζητησε, το ονομα του. Αν και το υποψιαζομαστε ολοι. Θα ηθελα να ηξερα αυτοι στις εταιρειες που δουλεψαν η δουλευουν θα χαριζαν τα δεδουλευμενα τους; Οξω ρεεεεεεεεεεε. Παντως αυτοι οι τυποι που διοικουν τον Ηρακλη πρεπει να εχουν μεγαλο θρασος, αλλιως δεν εξηγειτε. Αφου εδω και ενα χρονο εχουν διαλυσει τα παντα τωρα μαλλον μπηκαν σε αλλη φαση. Τι θελουν ακριβως; Ουτε εχθροι του Ηρακλη δε θα εκαναν καλυτερη δουλεια. Δεν αφησανε πετρα πανω στην πετρα και πουλανε και μουρη. Ομως φταινε και οι αλλοι του Α Σ Ηρακλη. Ξυπνατε ρε και ξεκινηστε το νεο συλλογο. Πως ανεχεστε ολους αυτους τους..........ας μη χαρακτηρισω να διαλυουν το συμπαν. Ξυπνηστε και αναλαβετε πρωτοβουλιες. Ο κοσμος ενα κλικ περιμενει και θα σας ακολουθησει. Δεν υπαρχει αλλη λυση. Μονο ΑΣ. ΗΡΑΚΛΗΣ και χωρις κανεναν απο τους σημερινους κατα φαντασια παραγοντες.

  • Comment Link Π.Κ Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 20:08 posted by Π.Κ

    Κριμα πραγματικα για ενα παιδι που παλεψε για να φτασει μεχρι εδω και καποιοι τυχαρπαστοι του καταστρεφουν το ονειρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ