Εκτυπώστε τη σελίδα
08-07-2020 18:30

Αλλάξτε το χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, θυσιάστε τις καρέκλες σας!

Eλπίδα Αμπελοκήπων και Εθνικός Αλεξανδρούπολης κινδυνεύουν να αφανισθούν, λόγω της αβελτηρίας της ΕΟΠΕ, αφού προβλέπεται ο υποβιβασμός τους στην τελευταία κατηγορία, επειδή ... τόλμησαν να μην αγωνισθούν στο τύποις επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Τι  γίνεται  αν μια ομάδα που έχει την “ατυχία” να ανέβει αγωνιστικά στην Α1 Ανδρών και αφού μελετήσει τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις  της κατηγορίας δει ότι  δεν μπορεί  να ανέβει αγωνιστικά (πχ δεν διαθέτει η περιοχή της το κατάλληλο γήπεδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Λίγκας) αλλά και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ … να μην  αρχίσει να χορεύει τον χορό του ΖΑΛΟΓΓΟΥ και να καταστρέφεται; Αλλά και με αυτές που διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν;


Οι απόψεις που ακούγονται σήμερα “ας πρόσεχε να μην ανέβαινε” ή "ας καθόταν να χάσει τους τελευταίους αγώνες” μόνο θλίψη και ντροπή προκαλούν.
Στον Γενικό Κανονισμό Πρωταθλημάτων που ίσχυε το 2010,  προέβλεπε ότι το σωματείο μπορεί να παραμείνει στην Α2 και η Ειδική Προκήρυξη της Α1 ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ πως γινόταν η αναπλήρωση!!

Η  διοίκηση Μαυρομάτη μέσα σε όλα τα “καλά” που έκανε … κατάργησε και τη διάταξη αυτή… πιθανά με πρόταση της Λίγκας… 

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία ο Κορωνοϊος να  διορθώσει αυτή τη βλακεία και όπως με απόφαση ΔΣ άλλαξαν πχ οι ποινές σωματείων που δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα από -12 σε -ποσοστό% βαθμών επί του συνόλου των max βαθμών που μια ομάδα μπορεί να συγκεντρώσει στο πρωτάθλημα αυτό, να επαναφέρουν και αυτή τη διάταξη, ειδικά ΤΩΡΑ που δημιουργείται η νέα PreLeague Ανδρών και με το τέλος του πρωταθλήματος 2020-21 δυο ομάδες από τις 12 θα αντιμετωπίσουν αυτό το δίλημμα.

Στο βόλεϊ χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές για να επιβιώσει, αλλά οι περισσότεροι παράγοντες  αποδεικνύονται καρεκλοκένταυροι, δεν θέλουν να χάσουν την καρέκλα τους και πρέπει να δράσει άμεσα η ΕΟΠΕ, αν η τωρινή διοίκηση θέλει να μείνει στην ιστορία. Αλλιώς θα είναι μια διοίκηση όπως όλες οι άλλες, που προτάσουν την ακινησία, από το συμμάζεμα του ελληνικού βόλεϊ που οδεύει προς την καταστροφή.

Με τη δημιουργία της Αττικής Οδού, της Εγνατίας Οδού και της Ιόνιας Οδού πρέπει να συγχωνευθούν ο Ενώσεις. Μπορεί να γίνει μια Ένωση όλη η Μακεδονία, μπορεί να συμπεριληφθεί και η Θράκη, γιατί το πιο μακρινό ταξίδι θα είναι 3 ώρες. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Δυτική Ελλάδα με την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στην Αττική. Ποιός ο λόγος να υπάρχει και ΕΣΠΑΑΑ και ΕΣΠΕΔΑ; Μόνο για να υπάρχουν ΔΣ της ΕΣΠΑΑΑ και ΔΣ της ΕΣΠΕΔΑ, χωρίς κανείς να λογαριαζει ότι στο βόλεϊ ανδρών, οι ομάδες είναι ελάχιστες, δεν υπάρχουν όπως παλιά τρεις κατηγορίες και στα αναπτυξιακά κλάφτα Χαράλαμπε. Τα παιδιά που είχαν την... ατυχή έμπνευση να παίξουν βόλεϊ δινουν 5-6 αγώνες τη χρονιά για να κρατήσουν οι παράγοντες τις καρέκλες τους και να μη κάνουν την επιβεβλημένη ένωση ΕΣΠΑΑΑ-ΕΣΠΕΔΑ.

Οι παράγοντες των Ενώσεων δεν έχουν όραμα, αγαπούν τις καρέκλες τους. Η ΕΟΠΕ τι κάνει; Έχει την τεράστια ευκαιρία να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας τον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, αλλά απ ότι φαίνεται προς το παρόν, προτιμά την πολιτική της ακινησίας, παροτι η πανδημία και ο Αυγενάκης της επιτρέπει να φέρει τα πάνω-κάτω και να την ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές...

YΓ: Σταματήστε να λοιδωρείτε και να ειρωνεύεστε τα κλαμπ που δεν μπορούν να αγωνισθούν στη  Volley League. Eίναι πιο έντιμη η αποχώρηση, από τη συμμετοχή με απλήρωτους προπονητές και παίκτες. Γιατί αυτό κάνουν αρκετοί, απλά για να υπάρχει η ΕΣΑΠ , το ΔΣ της ΕΣΑΠ  και το τύποιος επαγγελματικό πρωτάθλημα.  Γι αυτούς ισχύει "τι του λείπει του ψωριάρη; φούντα με μαργαριτάρι".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

 

kanonismos vl men

 

                                                                                                                     

Σ. Λεμονίδης