Εκτυπώστε τη σελίδα
07-04-2020 17:28

Ιταλία: Πρωτάθλημα τέλος στις γυναίκες αλλά με ανοιχτό το ενδεχόμενο των πλέι οφ

Μπορεί η κατάσταση στην Ιταλία με την πανδημία του κορονοϊού να έχει μικρή βελτίωση, παραμένει όμως κρίσιμη και πάρθηκε η απόφαση για οριστική διακοπή της γυναικείας Serie A. Μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων της πρώτης κατηγορίας πήραν την ομόφωνη απόφαση για να μπει οριστικό λουκέτο στη φετινή σεζόν και υπό προϋποθέσεις να γίνουν στο μέλλον τα πλέι οφ.
Η ιταλική λίγκα θα ζητήσει από την ομοσπονδία της χώρας να συναινέσει σε αυτή την απόφαση και να επικυρώσει την βαθμολογία. Μετά από 19 αγωνιστικές που έχουν γίνει στο ιταλικό πρωτάθλημα και 7 πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, η Κονελιάνο θα τερματίσει πρώτη με 57 βαθμούς, 9 περισσότερους από την Μπούστο Αρσίζιο. Με βάση την τελική κατάταξη που έχει διαμορφωθεί θα δοθούν και οι αντίστοιχες θέσεις για τα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2020-2021.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκαν: Κονελιάνο (1η), Μπούστο Αρσίζιο (2η), Νοβάρα (3η).

Στο CEV Cup: Σκαντίτσι (4η)

Στο Challenge Cup: Μόνζα (5η), Κασαλματζιόρε (6η)

Μπορεί η λίγκα να αποφάσισε το οριστικό τέλος της κανονικής περιόδου, αφήνει όμως ένα μικρό παράθυρο να διεξαχθούν κάποια στιγμή τα πλέι οφ, εφόσον οι συνθήκες και οι αρμόδιες αρχές το επιτρέψουν. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, καμία ομάδα δεν θα πέσει στην Α2 κατηγορία, όμως θα ανέβουν κανονικά δύο ομάδες στη Serie A.