1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-05-2016 03:06

Παίκτριες υπάρχουν, μεράκι δεν υπάρχει...

TOY ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Καταρρίφθηκε και ο μύθος "δεν έχουμε καλές παίκτριες, γι αυτό και δεν έχουμε καλή Εθνική γυναικών", αφού η Ανθή Βασιλαντωνάκη απέδειξε ότι παίκτριες υπάρχουν, αλλά όλοι, από τον Καλμαζίδη και την ΕΟΠΕ, ως το τελευταία υπάλληλο, αντιμετωπίζουν την Εθνική σαν αγγαρεία, σαν υποχρέωση, σαν χαρτζιλίκι, σαν πάρεργο.

Η ΕΟΠΕ αναθέτει τις μικρές Εθνικές σε προπονητές που είναι παράγωγα της εκλογικής πελατείας τους, με αποτέλεσμα να χάνονται φουρνιές καλών παικτριών χωρίς διακρίσεις, ενώ αθλήτριες που αξίζουν, μένουν στην αφάνεια για να προωθηθούν οι ...δικές μας.

Το παραμύθι λοιπόν "δεν έχουμε καλές υποδοχείς" γι αυτό και παίζουν οι ίδιες και οι ίδιες μετριότητες καταρρίφθηκε παταγωδώς, αφού ο προπονητής της Κονελιάνο Ματζάνι πήρε τη διαγώνια Βασιλαντωνάκη, την δούλεψε δυο χρόνια, την έκανε υποδοχέα και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Παίκτριες υπάρχουν, μεράκι και οργάνωση μας λείπει, αφού η Ομοσπονδία από την εποχή Μπελιγράτη, αλλά και Προσαλίκα, Μαυρομάτη δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την Εθνική γυναικών.

Ανέθεσαν την ομάδα στον κορυφαίο προπονητή των ανδρικών ομάδων Γιάννη Καλμαζίδη που όλη τη χρονιά δουλεύει στον ΠΑΟΚ και καλά κάνει, δεν ξέρει όμως τις παίκτριες , κι όταν έρθει η ώρα να ασχοληθεί, χάνει από το Ισραήλ, την Αυστρία και από κάθε πικραμένο.

Η δικαιολογία είναι γνωστή από παλαιοτάτων χρόνων "αποκτήσαμε εμπειρίες" και ζουν αυτοί καλά και η η εθνική γυναικών χειρότερα. Η δεύτερη καραμέλα είναι "αυτές τις παίκτριες έχουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο". Αν δεν μπορείτε κύριοι παράγοντες και προπονητές αδειάστε μας τη γωνιά να έρθουν άλλοι που πονάνε το άθλημα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών να υπάρχουν αδικαιολόγητες αρνήσεις στις προσκλήσεις των διεθνών(πέθανε η γιαγιά μου, δεν έχω διαβατήριο κλπ), κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.

Μόνο μια φορά έγινε τα τελευταία χρόνια σοβαρή προσπάθεια, με την πρόσληψη του σπουδαίου Ιταλού Τζιάνι Καπράρα , πήγαιναν στις προπονήσεις οι... πουθενάδες Έλληνες προπονητές και παράγοντες, τον αμφισβητούσαν(έναν μάλιστα γνωστό και μη εξαιρετέο , τον πέταξε έξω από το γήπεδο ο Ιταλός) και έπεσε θύμα της πολιτικής του ρεβανσισμού που διέκρινε τη διοίκηση Μαυρομάτη. Εκεί μπήκε και η ταφόπλακα της Εθνικής γυναικών...

Ο Καπράρα είχε επιλέξει μεταξύ των άλλων τις Κουτουξίδου, Χριστοδούλου, Κιόση, Νομικού, Βλάχου, Μυλωνά, Λαμπρούση, Γιώτα, Τζανακάκη, Τσίμα, Κοσμά, Γκιουζέλη, Ιβάνοβα, Κελεσίδου, Ρόγκα, Κυριακίδου για να φτιάξει μια ισχυρή Εθνική, αλλά του ...κούνησαν μαντήλι.

 

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

9 σχόλια

  • Comment Link pao29 Σάββατο, 07 Μαΐου 2016 15:10 posted by pao29

    posted by E.G.S....εκτος απο μια ανωδυνη αναλαση και αμπελοφιλισοφια γυρω απο το βολλευ και την βασιλαντωνακη η οποια σου αρεσει η οχι εγινε πρωταθλητρια ιταλιας δεν μας λες καθολου για τα τεκτενομενα γυρω απο το ελληνικο βολλευ εδω και μια 10 ετια για να μην παμε πιο πισω...μηπως εισαι ο καινουργιος ινστρουκτορας της γνωστης παρεας;;;ο λεμονιδης σε πειραξε;;;αλλαξε σελιδα για να μην σε κουραζουν οι σκεψεις των αλλων...εδω γραφουμε πραγματικα γεγονοτα...τιτανα του πνευματος...

  • Comment Link FUYIIT Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016 21:22 posted by FUYIIT

    ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!! ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ.ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΝΕΤΑΙ!!! ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΘΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ . ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ??? ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!!!!

  • Comment Link E.G.S. Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016 18:34 posted by E.G.S.

    κ. Λεμονίδη (και όσοι άλλοι ασχολείστε με το γυναικείο βόλλευ) Αν και εκτιμώ βαθύτατα την Ανθή Βασιλαντωνάκη για την αφοσίωση της και τον κόπο της δε μπορώ να διαβάζω δηλώσεις από δημοσιογράφους και φιλάθλους που δείχνουν ημιμάθεια και "κολακειολαγνεία". Ο Davide Mazzanti ήρθε στον πάγκο του Conegliano το Σεπτέμβρη του 2015 (άρα ποια δύο χρόνια δουλειάς με την Ανθή;).Σε πόσους αγώνες χρησιμοποίησε την Ανθή και για πόσο;Αν δεν τραυματιζόταν η Megan Hodge η Ανθή θα έπαιζε; 'Οσοι είδαν τους τελικούς των play off θεωρούν ότι η Ανθή μπορεί να πάρει υποδοχή ή να βγάλει άμυνα; Ούτε η ίδια η παίκτρια δεν το πιστεύει, παρόλα αυτά παλεύει να κερδίσει κάθε ευκαιρία που της δίνεται για να παίξει. Ας πάψουμε λοιπόν να γράφουμε ανοησίες για να εντυπωσιάσουμε τους εξίσου αδαείς αναγνώστες μας και να αποδεχθούμε όλοι το προφανές : ο αθλητισμός, ο πρωταθλητισμός και όλη μας η ζωή απαιτούν σκληρή δουλειά και ασταμάτητη επιθυμία για βελτίωση. 'Οσο αναλωνόμαστε σε δημόσιες σχέσεις και/ή κυνήγι μαγισσών απλά θα ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας. Και μάλλον πολλοί οφελούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τη μιζέρια.

    Υ.Γ. Παρακολουθώ χρόνια το γυναικείο βόλλευ εντός και εκτός Ελλάδας.Έως σήμερα είχα επιλέξει μόνο να διαβάζω τις απόψεις των άλλων και να μην τις σχολιάζω. Γιατί πιστεύω πως η κουβέντα για την κουβέντα είναι μια αντιπαραγωγική διαδικασία. Ακόμη το πιστεύω αλλά κουράστηκα από τις δήθεν "σοβαρές αναλύσεις".Αγαπώ πολύ το βόλλευ και λυπάμαι γιατί ενώ τα μικρά παιδιά δε στερούνται ταλέντού κανείς δε μπαίνει στον κόπο να τα βάλει να δούν πως παίζουν οι κορυφαίες παίκτριες και να τους εξηγήσει πως αυτό το κατάφεραν επειδή δουλεύουν αδιάκοπα και γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν.Δεν είναι αρκετό να είσαι ο μονόφθαλμος μεταξύ των τυφλών.Εκτός αν αυτό σου αρκεί.

  • Comment Link k1980 Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016 12:29 posted by k1980

    Κύριε Λεμονίδη πολύ σωστά τα λέτε.Θα συμπληρώσω ότι εκτός από την Βασιλαντωνάκη,στο εξωτερικό φέτος διαπρέπουν και η Κιόση στην Ιταλία, η Παπαφωτίου στη Γαλλία,η Χαντάβα στη Ρουμανία και η Κουντουρά στην Ελβετία όπου αναδείχτηκε 3 φορές MVP

  • Comment Link Giba Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016 11:55 posted by Giba

    Σωστό και με πικρες αλήθειες το άρθρο σου.
    ΜΠΡΑΒΟ...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ