1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-09-2013 21:30

Ο Ιακωβάκης γύμνασε το βόλεϊ του Οδυσσέα

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Οταν το σύγχρονο βόλεϊ συναντάει τις ταχύτητες των παγκόσμιων πρωταθλητών του στίβου το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Την τακτική που χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες οι Ρώσοι και οι Κουβανοί εφάρμοσε και ο Γιάννης Φάκας στον Οδυσσέα Αμαρουσίου που αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών.

Η ομάδα του Οδυσσέα, που αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνίστριες ομάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο, κάνει μία προετοιμασία διαφορετική από τις άλλες υπό τις οδηγίες του Περικλή Ιακωβάκη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής συνεργάστηκε με τον προπονητή του Οδυσσέα και από κοινού έβγαλαν ένα πρόγραμμα προετοιμασίας διαφορετικό από τα άλλα. Οι βολεϊμπολίστες του Οδυσσέα εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ που υπέγραψαν σε μία μπάλα του βόλεϊ και τη δώρισαν στον Ιακωβάκη.

«Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι και ευγνώμονες απέναντι στον σπουδαίο αθλητή. Ο Ιακωβάκης έδωσε τα φώτα του και μίλησε στους αθλητές της ομάδας μου για την τακτική και τη λογική που έχει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής» δήλωσε στο «Goal» ο Γιάννης Φάκας. Πώς, όμως, ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;

«Το αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια και το βόλεϊ έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Είναι αναερόβια αθλήματα που συνδυάζουν αλτικότητα, ταχύτητα και σωστές αναπνοές. Η προετοιμασία είναι σε πολλά σημεία κοινή. Οι κορυφαίες ομάδες κάνουν τη διαφορά όχι μόνο λόγω της τεχνικής κατάρτισης των παικτών τους αλλά επειδή γνωρίζουν τη διαχείριση της αναπνοής και έχουν προπονηθεί για να κορυφώνουν στο άλμα και στην ταχύτητα. Ηταν μία σπάνια εμπειρία για όλους μας στην ομάδα του Οδυσσέα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κορυφαίο διατροφολόγο Γιώργο Μουλίνο για την πολύτιμη βοήθειά του. Θέλουμε να αλλάξουμε το προφίλ της ομάδας του Οδυσσέα και να ανεβάσουμε το επίπεδο σε όλους τους τομείς» είπε ο Φάκας.

πηγή: Goal News, sentragoal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ